• BIST 100

    9435,27%0,03
  • DOLAR

    38,45% 0,10
  • EURO

    43,60% -0,30
  • GRAM ALTIN

    4061,62% -0,92
  • Ç. ALTIN

    6651,81% 0,00

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

EKONOMİ 27.02.2021 20:33:50 0
Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Borcunu ödeyebilmek için sabah erken saatlerinde vergi dairesine geldiğini söyleyen Muhtesım Beyaz, ''Dün yetiştiremedim ve çok kalabalık vardı. Numaralar önceden veriliyormuş, ben geldim ödeyemeden tekrar gitmek zorunda kaldım. Vergi dairesinden de hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Burada da kalabalık var ve mesafeli yaklaşmaya çalışıyorum. İnsanlar biraz daha sosyal mesafeye uyarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar kalabalık olması normal ben dahil insanlar işlerini son güne bırakıyor'' dedi.

''BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM''

İnternet bankacılığından ödeme yapamadıkları için sabahın erken saatlerinde geldiğini belirten Adem Er ise, 'Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Fakat bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemedim'' diye konuştu.

Dün borcunu ödemek için geldiğini fakat yetiştiremediğini belirten Can Şimşek, ''Vergi borcu ve trafik cezamı ödemeye geldim. Aslında dün geldim ve hafta sonu açık olacağını söylediler. Dün geldim vergi dairesine yetiştiremedim ve bu kalabalığın bir buçuk katı daha fazla bir kalabalık vardı. Şu anda da her dakika kuyruk ekleniyor. Belki işim öğlen saatlerinde biter' dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Defterdarlığı önünde de bu sabah uzun kuyruk oluştu. Sabah erken saatlerde defterdarlık önüne giden vatandaşlar saat 10.00'a kadar kapıların açılmasını bekledi.

Vatandaşlar vergi dairesine gelirken yolda kısıtlama ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Mehmet Semiz, şehir dışında olduğu için vergisinin bugüne kaldığını ifade ederek, uzun kuyruk olduğunu ve bu kuyruğun ilerleyen saatlerde artacağından endişe ettiğini söyledi.

Geri dönüşüm işi yapan Suriyeli Daham Elhalaf ise 5 yıldır Türkiye'de kağıt toplayıcı olarak çalıştığını belirterek, ''Virüsten dolayı işlerimiz azaldı. Borcu yeni toparlayabildim. Sağlık açısından bir sorun yaşamadık. Ama işlerden dolayı mağdur olduk. Hem Türkler, hem biz sıkıntı yaşadık. Türkiye'den memnunuz' dedi.


Esnaflık yaptığını ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu söyleyen Adil Özboz, ''Virüsten dolayı dünya ile birlikte ülke olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz. Umarım bu illetten biran önce kurtuluruz. Tek temennimiz her şeyin güzel olması. Devletimizin elinden gelen çabayı gösterdiğine inanıyorum. Vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir uygulama yapmışlar. Bence iyi de yapmışlar. Çünkü pazartesi günü yığılma olacaktı. Ben de saat 08.00'de geldim. Defterdarlık 10.00'da açılacak bekliyoruz. Hayırlısı olsun' diye konuştu.

Defterdarlığa yakın bir yerde ikamet ettiğini vurgulayan Raziye Alcan, ''Ben ve eşim emekliyiz ama yine de yetişmiyor. İşler berbat. Hayat şartları zor' dedi.

ABD'nin Yemen'deki saldırısında hayatını kaybeden göçmen sayısı 68'e yükseldi

MEB, mevsimlik tarım işçisi ve göçer çocuklar için takip modülü geliştirdi

Çocuklarda bahar alerjisine karşı önlemler

Batman'da av yasağına uymayanlara para cezası

İslam Emirliği, Afganistan'da haşhaş tarlalarını imha etti

İstanbul’daki tüm okullarda "Afet Farkındalık Eğitimi" başladı

Şanlıurfa’da “Gazze’ye Mektup” yarışması

Husumetli aileler HÜDA PAR’ın çabaları sonucu barıştı

Batı Karadeniz ve Marmara’da fırtına bekleniyor

ABD'den Yemen'deki göçmen merkezine saldırı: Onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralı

Telefon tamirhanesinde bataryanın patlama anı kameralara yansıdı

Uluslararası Adalet Divanı, yarın işgalin UNRWA'ya uyguladığı yasağı görüşecek

Gazze’de 2 binden fazla aile tamamen yok edildi, 5 binden fazla ailede ise yalnızca bir kişi sağ kaldı

Yahudi çeteler Mescid-i Aksâ'ya baskın düzenledi

68 ilde siber suçlarla mücadele operasyonu: 169 gözaltı

Yazar ve STK temsilcilerinden peygamber örnekliğinde direniş mesajı

Cenin'e yönelik saldırılar 98 gündür aralıksız sürüyor

Mahalleli istedi, Vali Canalp talimat verdi

Mezarlıklarda ilaçlama çalışmalarına başlandı

Kuzey Kore, Rusya'ya asker gönderdiğini resmen doğruladı

Artvin-Ardahan yolu yeniden ulaşıma kapandı

Ensarullah: Amerikan hava saldırılarında 8 kişi şehit oldu

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe satıcılı başladı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Kuzey Ege'deki feribot seferlerinde iptaller

Katil rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 47 Filistinli şehit oldu

Adana'da araç şarampole yuvarlandı: Aynı aileden dört yaralı

Samsun'daki heyelan faciasına soruşturma başlatıldı

Samsun'da akaryakıt istasyonundaki aracın üzerine kaya düştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ