• BIST 100

    16057,78%-0,67
  • DOLAR

    44,09% 0,07
  • EURO

    51,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    7339,81% -0,20
  • Ç. ALTIN

    11836,39% -0,24

Vergi Dairesi Başkanlığından kira geliri elde edenler için önemli duyuru

21 Mart 2024, Perşembe 10:00
21 Mart 2024, Perşembe 10:00
Vergi Dairesi Başkanlığından kira geliri elde edenler için önemli duyuru
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vergi Dairesi Başkanlığından kira geliri elde edenler için önemli duyuru

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, 2023 Yılında Kira Geliri elde eden mükelleflerin 1 Mart-1 Nisan 2024 tarihleri arasında Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyanda bulunmaları gerektiğini hatırlatarak, Mesken Kira Geliri elde eden mükelleflere yönelik açıklamalarda bulundu.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, yaptığı açıklamada, “2023 yılı içerisinde elde edilen bu gelirlere ilişkin beyannamelerin, kendileri için önceden hazırlanmış olan Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi) üzerinden vergi dairesine gitmeden kolay ve güvenli bir şekilde verebilirler. Mükelleflerimiz sisteme, Başkanlığımız internet sayfası (gib.gov.tr) üzerinden 7 gün 24 saat ulaşabilir. Binaların mesken olarak kiraya verilmesiyle elde edilen gelirlerin 2023 yılı için 21.000 TL’lik kısmının istisna olduğuna değinen TÖRER; bu tutarın altında kira geliri elde edenlerin beyanname verme zorunluluğu bulunmadığını, bu tutarın üzerinde gelir elde ettiği halde beyanda bulunmayan veya eksik beyanda bulunan mükelleflerin ise bu istisna tutarından yararlanamayacağını dile getirdi. İnternet üzerinden beyanda bulunmak isteyen mükelleflerin, kullanıcı kodu veya e-Devlet şifresi ile “Hazır Beyan Sistemi” ne giriş yaparak beyannamelerini kolaylıkla verebileceklerini ifade eden TÖRER; “Gelir İdaresi Başkanlığınca, resmi kurumlar (nüfus idaresi, tapu vb.) bankalar, belediyeler ve benzeri kuruluşlardan alınan bilgilere göre Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi hazır olarak ekrana gelecektir. Mükelleflerimiz beyannamede yer alan bilgileri kontrol ederek, düzeltmelerini veya varsa gider ve indirimler gibi eklemelerini yaptıktan sonra beyannamelerini onaylayacaklar ve böylece vergi hesaplanarak sistem tarafından otomatik olarak tahakkuk ettirilecektir” ifadelerini kullandı.
Mükelleflerin sistem üzerinden beyannamelerini 1 Mart - 1 Nisan 2024 (31 Mart 2024 tarihinin hafta sonuna rastlaması nedeniyle) tarihleri arasında 7 gün 24 saat gönderebileceklerini ifade eden Törer, “2023 yılında elde edilen Kira Gelirlerine ilişkin verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanan gelir vergisinin, 2024 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit olmak üzere; Birinci taksitin damga vergisi ile birlikte 01 Nisan 2024 (31 Mart 2024 resmi tatile rastladığından) İkinci taksitin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, yine Hazır Beyan Sistemi üzerinden “Anlaşmalı Banka Kartı-Kredi Kartı ile Ödeme” bölümünden ya da Başkanlığımıza bağlı veznelerden ödeyebileceklerdir” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti

Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor

Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı

Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor

Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz

İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi

Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı

DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız

Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama

Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır

Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı

Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz

Batman’da 100 Öğrenci Okulda İftar Sofrasında Buluştu

Şanlıurfa’da ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan hükümlü yakalandı

Hastalara Türkiye’de ilk pulmoner rehabilitasyon programı Bursa'da uygulanıyor

Küresel nükleer rekabet ve Türkiye

Yüzlerce zeytin ağacı işgalciler tarafından kesildi: "Güvenlik alanı" hazırlığı

Gaziantep'te fayans yüklü tır devrildi

Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı

Gaziantep yumurta üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada

BİGG GARAJ programı ile girişimcilere 1,35 milyon lira destek fırsatı

Diyarbakır Ulu Cami'ye yeni aydınlatma

Şırnak'ta mıcır yüklü kamyon devrildi: Bir yaralı

Beytüşşebap'ta kar mesaisi: Kapanan köy yolları açılıyor

Molla Yalçın: İçerisinde Kadir Gecesini barındıran bu günleri değerlendirelim

Yeşilyurt'ta bayram öncesi detaylı temizlik ve çevre düzenlemesi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti

Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor

Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı

Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor

Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz

İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi

Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü