• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

05 Aralık 2025, Cuma 18:32
05 Aralık 2025, Cuma 18:32
Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye'nin dört köklü üniversitesinin güç birliğiyle hayata geçirilen ve rekor ilgi gören "Veri Analizi Okulu"nun ilk dönemi tamamladı. Okulun günlük aktif katılımcı sayısı 30 bin oldu.

Türkiye ve pek çok ülkeden 135 bini aşkın başvurunun yapıldığı okulun küresel ölçekte bir eğitim modeline dönüştüğünü belirten YÖK Başkanı Erol Özvar, 30 bin kişilik günlük katılımın 8 haftadır düşmeden devam etmesinin projenin sürdürülebilir başarısını kanıtladığını söyledi.

Özvar, Türkiye'nin dijital veri yetenek açığını kapatmak amacıyla başlatılan okulun sadece akademik bir çalışma değil gençlere ve bütün insanlara dokunan bir projedir. Üst düzey yöneticilerinden öğrencilere herkes aynı ekranda.  Tamamen ücretsiz olan programa katılım şartı olarak sadece 'istikrarlı devamlılık'  aranıyor. Katılımcı profili çok çeşitli. Bcılık, ticaret, sanayi ve sağlık sektörlerindeki üst düzey yöneticilerin de bu dersleri takip ediyor. Bu çeşitlilik, projenin sadece öğrencilerin değil profesyonel iş dünyasının da dijital dönüşüm ihtiyacına cevap verdiğini gösteriyor." dedi.

Veri Analizi Okulu projesinin başarısının Türkiye sınırlarını aştığını hatırlatan Özvar,  "Yurt dışından benzer modellerin kurulması için teklifler aldık. Projen yakın zamanda diğer ülkelere de açılacak. Veri Analizi Okulu projesini için üniversitelere iş birliği çağrısında bulunuyoruz.

Üniversitelerin üçerli-dörderli gruplar halinde bir araya gelerek halka dokunan benzer projeler üretmelerini istiyoruz. Türkiye'de dijital beceri açığını kapatacak temel kurumlar üniversitelerimizdir. Üniversitelerin bir araya gelerek çalışanların ve öğrencilerin dijital yetkinliklerini artıracak benzer projeler üretmeli. Türkiye'nin kalkınmasına ve istihdamına muazzam katkı sağlayacak. Dijital dönüşüm sebebiyle beceri ve yetenek açığı oluşan sektörlere çok sayıda yeni, yetişmiş bireyler sunma imkânına kavuşmuş olacağız." diye konuştu.

Yapay zekâdan sosyal bilimlere 7 modülde eğitim

Marmara Üniversitesi koordinatörlüğünde, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin katkılarıyla yürütülen Veri Analizi Okulu 27 hafta, 93 ders ve 284 saatlik yoğun bir müfredata sahip. Veri Analizi Okulunda, alanında dünyaca tanınan hocalar tarafından yapay zekâdan temel istatistiğe, panel veri analizinden psikometriye, hesaplamalı sosyal bilimlerden dijital beceri bilimlerine ve yapay zekâ destekli dijital araç uygulamalarına kadar uzanan 7 modüllük bütüncül bir müfredat uygulanıyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şubat’ta hava yolunu 15 milyon kişi kullandı

DMM: Acil Durumlar ve Savunma Planlaması atamaları savaş hazırlığı değil

22 ilde dolandırıcılara operasyon: 390 şüpheli yakalandı

Bursa’da Ramazan denetimleri sürüyor

Cizre'den Suriye'ye insani yardım gönderildi

Mardin’de kız kaçırma sonucu oluşan husumet barışla sonuçlandı

Yaban keçisi avına 984 bin lira ceza

Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Şanlıurfa’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 3 kişi tutuklandı

Rize’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı

Tarihe tanıklık eden çınarlar: Nerede o eski Ramazanlar

Madde bağımlılığında yaş düşüyor, satıcılara ağır ceza çağrısı

İran Devrim Muhafızları ABD gemilerine Hürmüz Boğazı uyarısı yaptı

Tekirdağ’da sokak satıcısına operasyon: 81 binin üzerinde sentetik ecza ele geçirildi

Batman–Hasankeyf Yolunda Takla Atan Otomobil Alev Aldı, 2 Kişi Ağır Yaralandı

Söz ve Kalem "Hayatın Ruhuna bağlanılamıyor" dosyasıyla çıktı

Tahran’da acil durum üssü hava saldırısına hedef oldu

Diyarbakır Valisi iftarda liseli öğrencilerle buluştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşularımızdan özür diliyorum

Batman'da "siyonizme ve uyuşturucuya karşı tek yumruk" basın açıklaması

Batman'da TIR'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü tutuklandı

Bitlis’te mart ayında 288 köy yolu ulaşıma kapandı

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'de

Diyarbakır'da trafik ihlali yapanlara cezai işlem

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şubat’ta hava yolunu 15 milyon kişi kullandı

DMM: Acil Durumlar ve Savunma Planlaması atamaları savaş hazırlığı değil

22 ilde dolandırıcılara operasyon: 390 şüpheli yakalandı

Bursa’da Ramazan denetimleri sürüyor

Cizre'den Suriye'ye insani yardım gönderildi

Mardin’de kız kaçırma sonucu oluşan husumet barışla sonuçlandı

Yaban keçisi avına 984 bin lira ceza