-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,25% 0,16
-
EURO
51,35% 1,18
-
GRAM ALTIN
6630,25% -3,19
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
Veri Analizi Okulu’nun 2. dönemi 4 Şubat’ta başlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yükseköğretim Kurulu himayesinde, Marmara, ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinin iş birliğiyle yürütülen ve ilk döneminde yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı Veri Analizi Okulu’nun ikinci dönemi, “temel istatistik” ve “panel veri” dersleriyle başlayacak.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinin güç birliğiyle hayata geçirilen Veri Analizi Okulu’nun ikinci dönemi 4 Şubat’ta başlıyor. Rekor katılımın sağlandığı ilk dönemin ardından başlayacak yeni dönemde, katılımcıların veri analizi alanında uzmanlaşmaya yönelik bilgi ve becerilerinin derinleştirilmesi hedefleniyor.
İkinci dönem programında, birinci dönemde edinilen temel bilgi ve becerilerin uzmanlaşmaya yönelik modül dersleri aracılığıyla derinleştirilmesi amaçlanıyor. İkinci dönem dersleri 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek.
Güz yarıyılı boyunca katılımcılar, veri analizi ve istatistiğin temel kavram ve yöntemlerini hem kuramsal hem de uygulamalı çalışmalarla edinme imkânı buldu. Yirmiyi aşkın ders oturumu gerçekleştirilirken, yaklaşık 60 saatlik eğitim verildi. Katılımcılar eğitimlerde verinin temizlenmesi, düzenlenmesi, analiz edilmesi ve yorumlanmasına ilişkin temel yetkinlikler kazandı. İlk dönem derslerine yaklaşık 30 bin kişi aktif olarak katılım sağlamıştı.
İkinci dönem kapsamında alanlarında uzman yaklaşık 30 eğitmen tarafından “Temel İstatistik”, “Panel Veri”, “Hesaplamalı Sosyal Bilimler”, “Dijital Beşeri Bilimler”, “Psikometri”, “Yapay Zeka: Makine Öğrenmesi” ve “Yapay Zeka: Kolaylaştırıcı Araçlar” olmak üzere 7 modül yürütülecek. Modüller, farklı veri türleriyle çalışma, uygun yöntem seçimi yapabilme, analitik çıktıları değerlendirme ve disiplinler arası bağlamlarda uygulama becerilerinin geliştirilmesine odaklanacak.
Farklı farklı eğitim seviyeleri ve meslek alanlarından katılımcılar
Veri Analizi Okulu Koordinatörü Doç. Dr. Zübeyir Nişancı, programın gördüğü yoğun ilginin, veri analizi alanında çok yönlü ve geniş bir toplumsal ihtiyaca işaret ettiğini belirtti.
Farklı toplumsal gruplardan, farklı eğitim seviyeleri ve meslek alanlarından gelen katılımcıların bu ihtiyacın yaygınlığını açık biçimde ortaya koyduğunu dile getiren Nişancı, veri analizi öğrenme ihtiyacının, yalnızca eğitim ve akademik araştırmalarla sınırlı olmadığını; iş dünyasından toplumsal yaşama kadar pek çok alanla doğrudan ilişkili güçlü bir talep bulunduğunu kaydetti.
Uzaktan eğitim modeli sayesinde düşük maliyetli, esnek ve hızlı bir biçimde çok geniş kitlelere nitelikli eğitim ulaştırılabildiğini belirten Nişancı, Veri Analizi Okulunun bu yönüyle yükseköğretimde erişilebilir ve kapsayıcı bir model sunduğunu ifade etti. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 70 binden fazla sivil bina zarar gördü
Estonya: Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti
Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor
Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız
ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü
MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı
Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü
Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?
Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı
Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı
Rusya'dan küresel piyasaya akaryakıt İhracat yasağı hazırlığı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim
ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi
Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır
Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor
Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır
Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada
AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor
Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!
Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi
Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes
Feribot seferlerine fırtına engeli
İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!
Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk
Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu
Yükleniyor







