• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,29% 0,03
  • EURO

    51,25% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6413,60% -3,11
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz

17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Veteriner hekimler, artan hak kayıplarıyla karşı karşıya kalırken Oda Başkanı Nihat Köse, meslektaşlarının yok sayıldığını dile getirdi.

Veteriner hekimler, sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, özlük hakları konusunda diğer sağlık çalışanlarından farklı muamele gördüklerini dile getiren Oda Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin uzun süredir yaşadığı adaletsizliklere dikkat çekti.

Son yıllarda veteriner hekimlerin karşı karşıya kaldığı hak kayıplarının derinleşmesi, meslektaşları arasında artan bir huzursuzluk oluşturmasıyla emeklilik hakları ve maaş farkları konusundaki eşitsizliklere dikkat çeken Köse, veteriner hekimlerin bu süreçte yok sayıldığını vurguladı.

"Ek ödemelerde veteriner hekimler dışarıda bırakıldı"

Veteriner hekimlerin, sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Köse, ek ödemeler konusunda yaşanan ayrımcılığa işaret etti.

Köse, "Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlara ek ödemeler yapılırken, biz veteriner hekimler dışarıda bırakıldık. 657 Sayılı Kanun’un 'Tek Sağlık' yaklaşımı ne yazık ki göz ardı ediliyor." dedi.

"Maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı"

2018 yılında yapılan iyileştirmelerde veteriner hekimlerin yok sayılmasının büyük bir maaş farkı yarattığını belirten Köse, bu konuda önemli bir eşitsizliğe dikkat çekti.

Köse, "Daha önce denk ücretler aldığımız diğer meslek gruplarıyla aramızdaki maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı." ifadelerini kullandı.

"3600 ek gösterge düzenlemesinde de mağdur edildik"

Veteriner hekimlerin 3600 ek gösterge düzenlemesinde de görmezden gelindiğini vurgulayan Köse, teknisyenlerle veteriner hekimler arasındaki maaş farkının ortadan kalktığını söyledi.

Köse, "Teknisyenlerin emekli maaşlarında 6-7 bin lira iyileştirme yapılırken, veteriner hekimler olarak sadece 450 TL iyileştirme alabildik." dedi.

"Özel hizmet tazminatında da yok sayıldık"

Köse, veteriner hekimlerin özel hizmet tazminatında da mağdur edildiğini belirtti. Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminatlarının artırıldığını belirten Köse, "Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminat oranları artırılırken, veteriner hekimler olarak yok sayıldık." ifadelerini kullandı.

"Fiili hizmet tazminatında haksızlığa uğradık"

Fiili hizmet tazminatına da değinen Köse, veteriner hekimlerin bu konuda ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek, "2006 yılına kadar bize ödenen fiili hizmet tazminatı, Anayasa Mahkemesi'nin eşitlik ilkesine aykırı bulmasına rağmen bizden alındı, sadece doktorlara verildi." diyerek yaşanan haksızlığa dikkat çekti.

"Veteriner hekimler halk sağlığı için kritik bir rol üstleniyor"

Veteriner hekimlerin halk sağlığı açısından kritik bir rol üstlendiğini belirten Köse, bu önemin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın

Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi

Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi

İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan Darülacezeye bayram ziyareti

İncirlik'te siren sesleri: MSB'den "Olumsuz bir durum yok" açıklaması geldi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı