• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,25
  • EURO

    50,87% 0,14
  • GRAM ALTIN

    6676,84% -2,51
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz

17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Veteriner hekimler, artan hak kayıplarıyla karşı karşıya kalırken Oda Başkanı Nihat Köse, meslektaşlarının yok sayıldığını dile getirdi.

Veteriner hekimler, sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, özlük hakları konusunda diğer sağlık çalışanlarından farklı muamele gördüklerini dile getiren Oda Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin uzun süredir yaşadığı adaletsizliklere dikkat çekti.

Son yıllarda veteriner hekimlerin karşı karşıya kaldığı hak kayıplarının derinleşmesi, meslektaşları arasında artan bir huzursuzluk oluşturmasıyla emeklilik hakları ve maaş farkları konusundaki eşitsizliklere dikkat çeken Köse, veteriner hekimlerin bu süreçte yok sayıldığını vurguladı.

"Ek ödemelerde veteriner hekimler dışarıda bırakıldı"

Veteriner hekimlerin, sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Köse, ek ödemeler konusunda yaşanan ayrımcılığa işaret etti.

Köse, "Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlara ek ödemeler yapılırken, biz veteriner hekimler dışarıda bırakıldık. 657 Sayılı Kanun’un 'Tek Sağlık' yaklaşımı ne yazık ki göz ardı ediliyor." dedi.

"Maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı"

2018 yılında yapılan iyileştirmelerde veteriner hekimlerin yok sayılmasının büyük bir maaş farkı yarattığını belirten Köse, bu konuda önemli bir eşitsizliğe dikkat çekti.

Köse, "Daha önce denk ücretler aldığımız diğer meslek gruplarıyla aramızdaki maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı." ifadelerini kullandı.

"3600 ek gösterge düzenlemesinde de mağdur edildik"

Veteriner hekimlerin 3600 ek gösterge düzenlemesinde de görmezden gelindiğini vurgulayan Köse, teknisyenlerle veteriner hekimler arasındaki maaş farkının ortadan kalktığını söyledi.

Köse, "Teknisyenlerin emekli maaşlarında 6-7 bin lira iyileştirme yapılırken, veteriner hekimler olarak sadece 450 TL iyileştirme alabildik." dedi.

"Özel hizmet tazminatında da yok sayıldık"

Köse, veteriner hekimlerin özel hizmet tazminatında da mağdur edildiğini belirtti. Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminatlarının artırıldığını belirten Köse, "Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminat oranları artırılırken, veteriner hekimler olarak yok sayıldık." ifadelerini kullandı.

"Fiili hizmet tazminatında haksızlığa uğradık"

Fiili hizmet tazminatına da değinen Köse, veteriner hekimlerin bu konuda ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek, "2006 yılına kadar bize ödenen fiili hizmet tazminatı, Anayasa Mahkemesi'nin eşitlik ilkesine aykırı bulmasına rağmen bizden alındı, sadece doktorlara verildi." diyerek yaşanan haksızlığa dikkat çekti.

"Veteriner hekimler halk sağlığı için kritik bir rol üstleniyor"

Veteriner hekimlerin halk sağlığı açısından kritik bir rol üstlendiğini belirten Köse, bu önemin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Bariyerlere çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı

Elazığ’da yolcu otobüsünde metamfetamin ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı: Bayram tatilinde ülke genelinde kapsamlı trafik ve asayiş tedbirleri alındı

Bayram tatilinde İstanbul istikametinde kamyon, çekici ve tanker kısıtlaması uygulanacak

Yetimler Vakfı’ndan Ramazan Bayramı mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı

Türkiye- İran dışişleri bakanları görüştü

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Umut Kervanı Cizre'de Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye umut oldu

Şam'da alkol satışı kısıtlandı: Hedef, kamu ahlakının korunması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Ramazan Bayramı mesajı

ABD’den, İran’a saldırılarını devam ettirmek için 200 milyar dolarlık skandal talep

İzmir’de kumar oynayan 162 kişiye 1,8 milyon lira ceza

İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gaziantep'te bayram öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor

Millî Savunma Bakanı Güler, Polonyalı mevkidaşıyla görüştü

Brent petrol sert yükseldi: 116 doları aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönül coğrafyamızda açılan yaralar, maalesef, kanamaya devam ediyor

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımına devam ediyor

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri bugün tamamlanıyor

Yetimler Vakfı Gazze'de toplu iftar programı düzenledi

Siirt’te bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak

Tunceli’de Ramazan ayında 144 firma denetlendi

İran: ABD-siyonist rejim saldırılarında 20 hastane zarar gördü

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonunda 9 bin 642 sentetik hap ele geçirildi

Yalova’da DAİŞ operasyonunda 4 kişi yakalandı

Tayland’da 20 yıl sonra bir ilk: Aynı başbakan yeniden seçildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er muhtarlarla iftarda buluştu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Bariyerlere çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı

Elazığ’da yolcu otobüsünde metamfetamin ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı: Bayram tatilinde ülke genelinde kapsamlı trafik ve asayiş tedbirleri alındı

Bayram tatilinde İstanbul istikametinde kamyon, çekici ve tanker kısıtlaması uygulanacak

Yetimler Vakfı’ndan Ramazan Bayramı mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı