• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz

17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Veteriner hekimler, artan hak kayıplarıyla karşı karşıya kalırken Oda Başkanı Nihat Köse, meslektaşlarının yok sayıldığını dile getirdi.

Veteriner hekimler, sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, özlük hakları konusunda diğer sağlık çalışanlarından farklı muamele gördüklerini dile getiren Oda Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin uzun süredir yaşadığı adaletsizliklere dikkat çekti.

Son yıllarda veteriner hekimlerin karşı karşıya kaldığı hak kayıplarının derinleşmesi, meslektaşları arasında artan bir huzursuzluk oluşturmasıyla emeklilik hakları ve maaş farkları konusundaki eşitsizliklere dikkat çeken Köse, veteriner hekimlerin bu süreçte yok sayıldığını vurguladı.

"Ek ödemelerde veteriner hekimler dışarıda bırakıldı"

Veteriner hekimlerin, sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Köse, ek ödemeler konusunda yaşanan ayrımcılığa işaret etti.

Köse, "Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlara ek ödemeler yapılırken, biz veteriner hekimler dışarıda bırakıldık. 657 Sayılı Kanun’un 'Tek Sağlık' yaklaşımı ne yazık ki göz ardı ediliyor." dedi.

"Maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı"

2018 yılında yapılan iyileştirmelerde veteriner hekimlerin yok sayılmasının büyük bir maaş farkı yarattığını belirten Köse, bu konuda önemli bir eşitsizliğe dikkat çekti.

Köse, "Daha önce denk ücretler aldığımız diğer meslek gruplarıyla aramızdaki maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı." ifadelerini kullandı.

"3600 ek gösterge düzenlemesinde de mağdur edildik"

Veteriner hekimlerin 3600 ek gösterge düzenlemesinde de görmezden gelindiğini vurgulayan Köse, teknisyenlerle veteriner hekimler arasındaki maaş farkının ortadan kalktığını söyledi.

Köse, "Teknisyenlerin emekli maaşlarında 6-7 bin lira iyileştirme yapılırken, veteriner hekimler olarak sadece 450 TL iyileştirme alabildik." dedi.

"Özel hizmet tazminatında da yok sayıldık"

Köse, veteriner hekimlerin özel hizmet tazminatında da mağdur edildiğini belirtti. Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminatlarının artırıldığını belirten Köse, "Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminat oranları artırılırken, veteriner hekimler olarak yok sayıldık." ifadelerini kullandı.

"Fiili hizmet tazminatında haksızlığa uğradık"

Fiili hizmet tazminatına da değinen Köse, veteriner hekimlerin bu konuda ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek, "2006 yılına kadar bize ödenen fiili hizmet tazminatı, Anayasa Mahkemesi'nin eşitlik ilkesine aykırı bulmasına rağmen bizden alındı, sadece doktorlara verildi." diyerek yaşanan haksızlığa dikkat çekti.

"Veteriner hekimler halk sağlığı için kritik bir rol üstleniyor"

Veteriner hekimlerin halk sağlığı açısından kritik bir rol üstlendiğini belirten Köse, bu önemin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehit Hind Rajab’ın ailesiyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i kabul etti

HÜDA PAR İlçe Başkanı Gözüngül, Cizre’de artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Bursa’da yüksek riskli hayvansal gıdalara denetim

Okullarda işitme taramaları aralıksız sürüyor

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Pervari’de kar yağışı nedeniyle minibüs şarampole yuvarlandı

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak