• BIST 100

    10449,36%-2,61
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,62% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4850,01% 0,57
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz

17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
17 Ekim 2024, Perşembe 14:23
Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Veteriner hekimler, artan hak kayıplarıyla karşı karşıya kalırken Oda Başkanı Nihat Köse, meslektaşlarının yok sayıldığını dile getirdi.

Veteriner hekimler, sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, özlük hakları konusunda diğer sağlık çalışanlarından farklı muamele gördüklerini dile getiren Oda Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin uzun süredir yaşadığı adaletsizliklere dikkat çekti.

Son yıllarda veteriner hekimlerin karşı karşıya kaldığı hak kayıplarının derinleşmesi, meslektaşları arasında artan bir huzursuzluk oluşturmasıyla emeklilik hakları ve maaş farkları konusundaki eşitsizliklere dikkat çeken Köse, veteriner hekimlerin bu süreçte yok sayıldığını vurguladı.

"Ek ödemelerde veteriner hekimler dışarıda bırakıldı"

Veteriner hekimlerin, sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Köse, ek ödemeler konusunda yaşanan ayrımcılığa işaret etti.

Köse, "Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlara ek ödemeler yapılırken, biz veteriner hekimler dışarıda bırakıldık. 657 Sayılı Kanun’un 'Tek Sağlık' yaklaşımı ne yazık ki göz ardı ediliyor." dedi.

"Maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı"

2018 yılında yapılan iyileştirmelerde veteriner hekimlerin yok sayılmasının büyük bir maaş farkı yarattığını belirten Köse, bu konuda önemli bir eşitsizliğe dikkat çekti.

Köse, "Daha önce denk ücretler aldığımız diğer meslek gruplarıyla aramızdaki maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı." ifadelerini kullandı.

"3600 ek gösterge düzenlemesinde de mağdur edildik"

Veteriner hekimlerin 3600 ek gösterge düzenlemesinde de görmezden gelindiğini vurgulayan Köse, teknisyenlerle veteriner hekimler arasındaki maaş farkının ortadan kalktığını söyledi.

Köse, "Teknisyenlerin emekli maaşlarında 6-7 bin lira iyileştirme yapılırken, veteriner hekimler olarak sadece 450 TL iyileştirme alabildik." dedi.

"Özel hizmet tazminatında da yok sayıldık"

Köse, veteriner hekimlerin özel hizmet tazminatında da mağdur edildiğini belirtti. Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminatlarının artırıldığını belirten Köse, "Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminat oranları artırılırken, veteriner hekimler olarak yok sayıldık." ifadelerini kullandı.

"Fiili hizmet tazminatında haksızlığa uğradık"

Fiili hizmet tazminatına da değinen Köse, veteriner hekimlerin bu konuda ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek, "2006 yılına kadar bize ödenen fiili hizmet tazminatı, Anayasa Mahkemesi'nin eşitlik ilkesine aykırı bulmasına rağmen bizden alındı, sadece doktorlara verildi." diyerek yaşanan haksızlığa dikkat çekti.

"Veteriner hekimler halk sağlığı için kritik bir rol üstleniyor"

Veteriner hekimlerin halk sağlığı açısından kritik bir rol üstlendiğini belirten Köse, bu önemin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Gümrük kapılarında 757 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

BA-MED’ten Batman İl Jandarma Alay Komutanı Doğan’a Ziyaret

Washington "savunma" maskesini çıkardı, "savaş" kimliğine geri döndü

Okulların açılmasıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu

BM Raportörü: Küresel Sumud Filosu’nun ana teknesine dron saldırısı

Gazze'de soykırımın 704'üncü günü: Katliam, açlık ve yıkım büyüyor

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon: 16 gözaltı

Altından yeni rekor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Birçok kentte gök gürültülü yağış bekleniyor

Ensarullah'tan siyonist rejime yeni darbe: 3 stratejik hedef vuruldu

İşgalciler Kudüs'ün kuzeybatısındaki beldeleri kuşatma altında tutuyor

Trump: Gazze için anlaşma yakın, HAMAS şartlarını açıkladı

Seraya el-Kuds, siyonist rejimin "özel kuvvet" sızmasını bozdu

Siyonist rejim Suriye'de Humus ve Lazkiye'yi hedef aldı

HAMAS: Netanyahu'nun yıkımla övünmesi sadizm ve suçtur

Milletvekili Faruk Dinç, "Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan alıkoyamaz"

Küresel Sumud Filosu Koordinatörlerinden Durmaz, "2 tane yaralımız var"

Canlı yayın sırasında gemiye silahlı İHA ile saldırı yapıldı

Ulusal Sumud Filosuna ait bir gemiye drone saldırısı yapıldı

Sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 24 kişi hakkında işlem başlatıldı

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da traktörle motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Yurt dışına çıkış harcında artış kararı Resmi Gazete'de

Tekirdağ’da anne ve oğlu servis aracının altında kaldı

Siyonist rejimden Humus'a hava saldırısı

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Kask ve kaldırım denetiminde 919 sürücüye 2,4 milyon TL ceza kesildi

Bangladeş'te dang humması nedeniyle yüzlerce kişi hastane kaldırıldı: 135 can kaybı

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gümrük kapılarında 757 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

BA-MED’ten Batman İl Jandarma Alay Komutanı Doğan’a Ziyaret

Washington "savunma" maskesini çıkardı, "savaş" kimliğine geri döndü

Okulların açılmasıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu

BM Raportörü: Küresel Sumud Filosu’nun ana teknesine dron saldırısı

Gazze'de soykırımın 704'üncü günü: Katliam, açlık ve yıkım büyüyor

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon: 16 gözaltı