• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Veyselkarani Türbesi'nin yıkımı gerçekleştirildi, ziyaretçiler "zamansız" yıkıma tepki gösterdi

24 Mart 2025, Pazartesi 06:51
24 Mart 2025, Pazartesi 06:51
Veyselkarani Türbesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani Beldesi'nde, İslam dünyası için büyük bir manevi öneme sahip olan Veysel Karani Hazretleri’nin türbesi, yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı.

Siirt’in Baykan ilçesindeki Veysel Karani Hazretleri’nin türbesi yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı ancak, türbenin yıkımının önceden duyurulmaması, hem ziyaretçiler hem de bölge halkı arasında büyük bir şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı.

Ramazan’ın son günlerinde yıkım kararı tepki çekti

Türbe yıkımının özellikle Ramazan ayının son günlerinde yapılması, tepkilerin artmasına neden oldu. Vatandaşlar, bu kararın zamanlamasını eleştirerek, "Birkaç gün daha beklenemez miydi?" sorusunu gündeme getirdi.

Birçok vatandaş, türbenin manevi değerinin büyük olduğunu belirterek, yıkımın duyurulmamış olmasının büyük bir hayal kırıklığına yol açtığını ifade etti.

İLKHA muhabirine ulaşan bir vatandaş, "Türbeye her yıl Ramazan ayında gelirdik. Bu kadar önemli bir yerin yıkılması bizleri derinden üzüyor. Ziyaret ettiğimizde türbenin yerinde olmadığını görünce şok olduk." dedi.

Vatandaşlar, bu türbenin manevi değeri büyük

Veysel Karani Hazretleri, İslam dünyasında saygın bir şahsiyet olarak kabul edilirken, onun adına yapılan türbe her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Ziyaretçilerin büyük kısmı, manevi duygularla türbeyi ziyaret ederken, yıkımı habersiz bir şekilde gördü. Birçok kişi, türbenin yıkılacağını bilmediklerini ve yapılan değişikliklerin halkla paylaşılmadığını dile getirdi.

Bazı vatandaşlar, "Burası sadece bir yapı değil, inancımızın ve tarihimizin bir parçası. Yıkılacağına dair en ufak bir duyuru yapılmadı. Türbeyi ziyaret ettiğimizde, yerinde olmadığını gördük ve bu durum bizi derinden üzüyor." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, "Eğer yeniden yapılacaksa bile, halkın bilgisi olmalıydı. Böylesine manevi değeri yüksek bir mekânın yenilenmesi öncesinde bizlere bilgi verilmemesi kabul edilemez." diyerek, yapılan bu değişikliğin şeffaflıkla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Esnaf endişeli, ziyaretçi sayısı düşebilir

Bölge esnafı da türbenin yıkımından endişe duyanlar arasında yer aldı. Türbeye yapılan ziyaretler sayesinde geçimini sağlayan pek çok işletme sahibi, türbe çevresinde yaşanacak bu değişikliğin işlerini olumsuz etkileyebileceğinden kaygı duyuyor. Esnaf, yetkililerin manevi ve ekonomik boyutları gözeterek adım atmasını beklediklerini ifade etti.

Yetkililerden açıklama bekleniyor

Yıkım kararıyla ilgili yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Kamuoyunda büyük bir belirsizlik oluşurken, vatandaşlar türbenin ne zaman tamamlanacağı, eski yapının hangi gerekçelerle yıkıldığı ve yeni yapının nasıl olacağı konusunda bilgi eksikliği yaşandığını belirtiyor.

Vatandaşlar, Veysel Karani Hazretleri’nin türbesinin manevi atmosferine uygun şekilde yeniden inşa edilmesini beklerken, yetkililerin bu süreçte halkı bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini vurguluyor. (İLKHA)

İran'dan Trump'a tepki: Rehberimize yönelik saygısız üslubunu derhal bırakmalı

İçişleri Bakanlığı'ndan 9 kente fırtına uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Zirvesi'ne tepki: Taraflı açıklamalar bölgesel huzura zarar veriyor

Siyonist rejimden sivillerin kaldığı okul ve çadırlara saldırı

Gazze'de bir bebek daha yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti

Düşen yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı

30 yıllık savaş sona eriyor: Kongo ve Ruanda arasında barış anlaşması

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda 65 kişi tutuklandı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suriye Vakıflar Bakanı Dr. Şükri'yi kabul etti

İstanbul'da ümmet âlimlerinden Aksa Tufanı'na destek bildirgesi

İşgalciler sığınakları hedef aldı: 74 şehit

Bakan Yumaklı: Bugün 67 yangın çıktı, 63'ü kontrol altına alındı

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de yiyecek aramak ölüm cezasına dönüşmemeli

Gazze'de yardım unlarının içinden uyuşturucu çıktı

Yemen'de milyonlar sokakta: İran ve Gazze direnişine selam

Gazze'de yeni bir ihanet halkası: "Ebu Şebab Çetesi" 3 esirin cesedini işgalcilere teslim etti

Malatya'da seyir halindeki ticari taksi alev aldı

Prof. Dr. Tarhan: İyilik yapmak, çift taraflı bir mutluluk kaynağıdır

Bingöl’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Adaklı İlçe Başkanlığı’ndan siyonist rejime tepki

Gazze Hükümeti: Yardım kuyruğundaki aç sivillerin kasten vurulması toplu infaz suçudur

Adana’da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşı dolandırdılar

Siyonist rejim Gazze'de çocukları diri diri yaktı

Mescid-i Aksa'da 45 bin kişi cuma namazı kıldı

Adalet Bakanı Tunç: Darbecilerin yazdığı bir anayasayla hala yönetiliyoruz!

İçişleri Bakanlığı 9 il için "sarı" kodlu fırtına uyarısı yaptı

Kamu işçisine yüzde 17’lik zam teklifi: Müzakereler sürüyor

Milletvekili Demir, medrese hadimi Sezgin’in taziyesine katıldı

Hür Gençlik, İdil’de madde bağımlılığına karşı bilgilendirme standı açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan Trump'a tepki: Rehberimize yönelik saygısız üslubunu derhal bırakmalı

İçişleri Bakanlığı'ndan 9 kente fırtına uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Zirvesi'ne tepki: Taraflı açıklamalar bölgesel huzura zarar veriyor

Siyonist rejimden sivillerin kaldığı okul ve çadırlara saldırı

Gazze'de bir bebek daha yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti

Düşen yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı

30 yıllık savaş sona eriyor: Kongo ve Ruanda arasında barış anlaşması