• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Vicdan Gemisi'nin Gazze'ye gidişine izin verilmesi için yürüyüş gerçekleştirildi

GÜNDEM 1.12.2024 22:13:50 0
Vicdan Gemisi

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Haydarpaşa Limanı'nda yaklaşık 5 aydır çıkışına izin verilmeyen "Vicdan Gemisi" için "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlendi.

Mavi Marmara Derneği tarafından düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüş, Üsküdar Meydanı'nda başladı.

Yürüyüşe katılan Müslümanlar, ellerinde Filistin bayrakları ve Vicdan Gemisi'nin çıkışına izin verilmesi ile israille ticaretin son bulması taleplerinin yazılı olduğu prt dövizler ile yaklaşık 4 kilometre yürüyerek Haydarpaşa Limanı'na ulaştı.

Vicdan Gemisi'nin çıkışına izin verilmesi adına Haydarpaşa Limanı C Kapısı'nda Mavi Marmara Derneği tarafından 88 gündür sürdürülen nöbetin devam ettiği bölgede toplanan kalabalık. "Özgürlük Filosu Engellenemez" şeklinde sloganlar attı.

Muhammed Çimen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Filistin Komisyonu Başkanı Ali Yener, "Bu geminin yola çıkmasına izin vermeyen yetkililere sesleniyorum! İsrail laftan değil güçten anlar. Gücü elinizde bulundurmanıza rağmen o gücü kullanamıyorsanız bari vicdanınızı kullanın ve şu gemiyi serbest bırakın." dedi.

"Ateşkes olduğunda o israil ile normalleşirseniz vallahi yakanıza yapışacağız ve nöbeti terk etmeyeceğiz"

Nisa Suresi'nin 75'inci ayeti olan, "Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir koruyucu sahip gönder, bize katından bir yardım eden yolla' diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmış ezilenler adına savaşmıyorsunuz?" ayetini hatırlatarak yöneticilerin Filistinli Müslümanlar için harekete geçmemesini eleştiren Köklü Değişim Dergisi İmtiyaz Sahibi Mahmut Kar, "Biz de buradan diyoruz ki, Ey yöneticiler! Size ne oluyor da bu kadar müminin gayreti olan Vicdan Gemisi'nin Gazze'ye gitmesine izin vermiyorsunuz? Gazze işgal altında, Filistin toprakları işgal altında. Biz bu işgali tanımıyoruz. Eğe orada ateşkes olduğunda o israil ile normalleşirseniz vallahi yakanıza yapışacağız ve nöbeti terk etmeyeceğiz. Asla sizin gibi işgali tanımayacağız. Davamıza sadık kalacağız, Kudüs'ü terk etmeyeceğiz. Gazze İstanbul ile birleşinceye dek Filistin'i yardımsız bırakmayacağız. " diye konuştu.

Haydarpaşa Limanı'nda 88 gündür nöbeti sürdürdüklerini, 144 gün önce de Gazze'ye yardım ulaştırmak için gemileri hazırlayarak liman çıkış belgelerini talep ettiklerini hatırlatan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, normalde 15 dakika süren çıkış belgesinin 144 gündür kendilerine verilmediğini ifade etti.

"144 gündür Vicdan Gemisi'ne siyasi sebeplerle çıkış izni verilmiyor"

Songür, "Onlarca defa görüşmeler yaparak 'insanlar sizden bir şeyler bekliyor. Orada bir soykırım var. Orada bebekler öldürülüyor, hastaneler bombalanıyor, okullar, camiler yıkılıyor, dokunulamaz denilen her şeye dokunuluyor. Dünyanın gözü önünde din kardeşlerimiz zalim israilin silahlarıyla katlediliyorlar' dedik. 144 gün önce talep ettiğimiz liman çıkış belgesi bin bir türlü siyasi sebep gösterilerek verilmedi. Çok açık ve net belirtiyorum. Vicdan Gemisi'ni buradan göndermiyor, 'ticari anlaşmalarımız, bazı siyasi çıkarlarımız, dünya konjonktürü, reel politik diye bir şey var' diyorsunuz. Yahu Allah aşkına daha 2-3 hafta önce israile silah taşıyan gemiyi buraya yanaştırdınız." şeklinde konuştu.

"Hiçbir şey yapmadığınız gibi bir şeyler yapmaya çalışan bu vicdanlı insanların da hayrına engel oluyorsunuz"

Yetkililerin Gazze konusunda net olmak zorunda olduklarını vurgulayan Songür, "Çünkü beklentiyi siz yükselttiniz. İnsanlar, ümmet coğrafyaları, bu ülkenin insanları, büyük söylemlerinize karşılık sizden bir şeyler bekliyor. Bununla yetinmeyip dünyanın 52 ülkesinden gelen vicdan sahibi insanları burada durdurmaya çalışıyorsunuz. Bunun hesabını Allah katında veremezsiniz. 15 aydan bu yana bir şeyler yapın diye bekledik. Şu anda israil, Filistin topraklarında 170 bin askeri ile büyük bir katliam yapıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye bu ülkelere baktığımızda neredeyse 18 milyona yakın askeri bulunuyor. Bu sayısının yüzde 1'i bile etmeyen askeri varlığıyla israil gözümüzün önünde bir soykırım yapabiliyor. Sizler hiçbir şey yapmadığınız gibi bir şeyler yapmaya çalışan bu vicdanlı insanların da hayrına engel oluyorsunuz. İsrailin sınırlarına dünyanın vicdanı, haklı öfkesi inmediği sürece israil bu şımarıklıkla tüm ortadoğuyu kan gölüne çevirmeye devam edecek." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Binlerce iş yerine denetim: 920 milyon lira ceza kesildi

Siyonist rejim bayramın 2'nci gününde de Gazze’de katliamlarını sürdürüyor

Altın fiyatlarında rekor artış devam ediyor

Osmaniye'de 39 kilo metamfetamin ele geçirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sürekli kusur görmek ve bunları dile getirmek evliliğe zarar veriyor

Güney Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ