• BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

Vicdan Gemisi'nin Gazze'ye gidişine izin verilmesi için yürüyüş gerçekleştirildi

01 Aralık 2024, Pazar 10:13
01 Aralık 2024, Pazar 10:13
Vicdan Gemisi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Haydarpaşa Limanı'nda yaklaşık 5 aydır çıkışına izin verilmeyen "Vicdan Gemisi" için "Büyük Gazze Yürüyüşü" düzenlendi.

Mavi Marmara Derneği tarafından düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüş, Üsküdar Meydanı'nda başladı.

Yürüyüşe katılan Müslümanlar, ellerinde Filistin bayrakları ve Vicdan Gemisi'nin çıkışına izin verilmesi ile israille ticaretin son bulması taleplerinin yazılı olduğu prt dövizler ile yaklaşık 4 kilometre yürüyerek Haydarpaşa Limanı'na ulaştı.

Vicdan Gemisi'nin çıkışına izin verilmesi adına Haydarpaşa Limanı C Kapısı'nda Mavi Marmara Derneği tarafından 88 gündür sürdürülen nöbetin devam ettiği bölgede toplanan kalabalık. "Özgürlük Filosu Engellenemez" şeklinde sloganlar attı.

Muhammed Çimen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Filistin Komisyonu Başkanı Ali Yener, "Bu geminin yola çıkmasına izin vermeyen yetkililere sesleniyorum! İsrail laftan değil güçten anlar. Gücü elinizde bulundurmanıza rağmen o gücü kullanamıyorsanız bari vicdanınızı kullanın ve şu gemiyi serbest bırakın." dedi.

"Ateşkes olduğunda o israil ile normalleşirseniz vallahi yakanıza yapışacağız ve nöbeti terk etmeyeceğiz"

Nisa Suresi'nin 75'inci ayeti olan, "Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir koruyucu sahip gönder, bize katından bir yardım eden yolla' diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmış ezilenler adına savaşmıyorsunuz?" ayetini hatırlatarak yöneticilerin Filistinli Müslümanlar için harekete geçmemesini eleştiren Köklü Değişim Dergisi İmtiyaz Sahibi Mahmut Kar, "Biz de buradan diyoruz ki, Ey yöneticiler! Size ne oluyor da bu kadar müminin gayreti olan Vicdan Gemisi'nin Gazze'ye gitmesine izin vermiyorsunuz? Gazze işgal altında, Filistin toprakları işgal altında. Biz bu işgali tanımıyoruz. Eğe orada ateşkes olduğunda o israil ile normalleşirseniz vallahi yakanıza yapışacağız ve nöbeti terk etmeyeceğiz. Asla sizin gibi işgali tanımayacağız. Davamıza sadık kalacağız, Kudüs'ü terk etmeyeceğiz. Gazze İstanbul ile birleşinceye dek Filistin'i yardımsız bırakmayacağız. " diye konuştu.

Haydarpaşa Limanı'nda 88 gündür nöbeti sürdürdüklerini, 144 gün önce de Gazze'ye yardım ulaştırmak için gemileri hazırlayarak liman çıkış belgelerini talep ettiklerini hatırlatan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, normalde 15 dakika süren çıkış belgesinin 144 gündür kendilerine verilmediğini ifade etti.

"144 gündür Vicdan Gemisi'ne siyasi sebeplerle çıkış izni verilmiyor"

Songür, "Onlarca defa görüşmeler yaparak 'insanlar sizden bir şeyler bekliyor. Orada bir soykırım var. Orada bebekler öldürülüyor, hastaneler bombalanıyor, okullar, camiler yıkılıyor, dokunulamaz denilen her şeye dokunuluyor. Dünyanın gözü önünde din kardeşlerimiz zalim israilin silahlarıyla katlediliyorlar' dedik. 144 gün önce talep ettiğimiz liman çıkış belgesi bin bir türlü siyasi sebep gösterilerek verilmedi. Çok açık ve net belirtiyorum. Vicdan Gemisi'ni buradan göndermiyor, 'ticari anlaşmalarımız, bazı siyasi çıkarlarımız, dünya konjonktürü, reel politik diye bir şey var' diyorsunuz. Yahu Allah aşkına daha 2-3 hafta önce israile silah taşıyan gemiyi buraya yanaştırdınız." şeklinde konuştu.

"Hiçbir şey yapmadığınız gibi bir şeyler yapmaya çalışan bu vicdanlı insanların da hayrına engel oluyorsunuz"

Yetkililerin Gazze konusunda net olmak zorunda olduklarını vurgulayan Songür, "Çünkü beklentiyi siz yükselttiniz. İnsanlar, ümmet coğrafyaları, bu ülkenin insanları, büyük söylemlerinize karşılık sizden bir şeyler bekliyor. Bununla yetinmeyip dünyanın 52 ülkesinden gelen vicdan sahibi insanları burada durdurmaya çalışıyorsunuz. Bunun hesabını Allah katında veremezsiniz. 15 aydan bu yana bir şeyler yapın diye bekledik. Şu anda israil, Filistin topraklarında 170 bin askeri ile büyük bir katliam yapıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye bu ülkelere baktığımızda neredeyse 18 milyona yakın askeri bulunuyor. Bu sayısının yüzde 1'i bile etmeyen askeri varlığıyla israil gözümüzün önünde bir soykırım yapabiliyor. Sizler hiçbir şey yapmadığınız gibi bir şeyler yapmaya çalışan bu vicdanlı insanların da hayrına engel oluyorsunuz. İsrailin sınırlarına dünyanın vicdanı, haklı öfkesi inmediği sürece israil bu şımarıklıkla tüm ortadoğuyu kan gölüne çevirmeye devam edecek." dedi. (İLKHA)

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yahudiler haziranda Mescid-i Aksa'ya 25 kez girdi, İbrahim Camii'nde 89 kez ezanı engelledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor