• BIST 100

    10609,37%-0,06
  • DOLAR

    40,42% 0,10
  • EURO

    47,29% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4418,92% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7046,59% 0,65

WHO: israil Deyr el-Belah'taki merkezlerimizi vurdu, personelimizi gözaltına aldı

22 Temmuz 2025, Salı 02:48
22 Temmuz 2025, Salı 02:48
WHO: israil Deyr el-Belah
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), işgalci rejimin Gazze'deki sağlık tesislerine doğrudan saldırılar gerçekleştirdiğini, personelinin hayatını tehlikeye attığını ve sağlık sisteminin çöküşünü hızlandırdığını duyurdu.

Cenevre merkezli Dünya Sağlık Örgütü (WHO), işgalci rejimin Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesinde kendi merkezlerine ve tıbbi tesislerine yönelik doğrudan saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Örgüt, saldırıların tesislerde ciddi hasara yol açtığını, çalışanlarının hayatını riske attığını ve zaten çökmekte olan sağlık sisteminde derin bir krize neden olduğunu bildirdi.

WHO'nun açıklamasında, personelin kaldığı binanın üç kez üst üste vurulduğu, yangın çıktığı ve büyük maddi hasar oluştuğu belirtildi.

Daha sonra işgalci rejim güçlerinin binaya zorla girdiği, kadınlar ve çocukların çatışma ortasında yürüyerek tahliye edildiği, erkek çalışanların ve aile fertlerinin ise kelepçelenip kıyafetleri çıkarılarak silah tehdidi altında sorgulandığı kaydedildi.

Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırılar sonucunda iki çalışan ve iki yakınlarının esir alındığını, üç kişinin serbest bırakıldığını ancak bir çalışanın hala esir bulunduğunu açıkladı. Ghebreyesus, derhal esir personelin serbest bırakılmasını ve tüm sağlık çalışanlarının uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde korunmasını talep etti.

İşgalci rejimin Deyr el-Belah'ın geniş alanlarını tahliye emri verdiği ve bu tahliyelerin ardından sağlık örgütünün ana tıbbi deposunun hedef alındığı, buradaki patlama ve yangınların tesislere ağır zarar verdiği belirtildi. Bu hasar, örgütün hastaneler ve acil müdahale ekiplerine destek verme kapasitesini önemli ölçüde zayıflattı.

Ayrıca WHO, yoğun nüfuslu sığınmacı bölgelerine yönelik saldırıların devam ettiğini, evler ve camilerin hedef alındığını ve bu saldırılarda birçok sivilin şehit düştüğünü duyurdu. İnsanlar, özellikle "Abu Huli" çevresi ile El-Baraka'nın doğusu ve batısına doğru güvenli bölgelere kaçmaya çalışıyor.

Tedros Ghebreyesus, Gazze sağlık sisteminin tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı nedeniyle "yakın çöküş" aşamasında olduğunu belirterek, ateşkesin artık sadece siyasi bir talep değil, "can kurtarmak için acil bir insani gereklilik" haline geldiğini vurguladı.

WHO Genel Direktörü, Birleşmiş Milletler üye devletlerini acilen müdahale ederek sağlık ve insani yardım malzemelerinin kesintisiz şekilde Gazze'ye ulaştırılmasını ve sağlık çalışanları ile tesislerin korunmasını sağlamaya çağırdı. (İLKHA)

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Motosiklet kazalarında travmaya karşı alınması gereken önlemler

ABD, Ensarullah'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Kudüs Seriyyeleri: Siyonist esiri koruyan grupla irtibat kaybedildi

Ürdün sınır muhafızları Suriye sınırında kaçakçılarla çatıştı

SGK'dan Emekli Sandığı aylığı açıklaması

Gazze Sağlık Bakanlığı: Yakıt nedeniyle 5 sağlık kurumu hizmetlerini durdurdu

İstanbul'da arazi yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı'yla görüştü

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: “Terörsüz Türkiye" sürecini desteklenmesi gereken tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz

Camiye gelen öğrenciler: Yaz Kur'an Kursu'na geldiğim için çok mutluyum

Batman Valiliğinden kuvvetli rüzgâr uyarısı: Vatandaşlar tedbirli olmalı

Bursa'da kuraklık alarmı: Barajlar yılların en düşük seviyesinde

LGS tercih süreci ile ilgili velilere ve öğrencilere önemli tavsiyeler

Yeşilyurt'un tarihi "Çırmıktı" kitabında

HÜDA PAR'dan "Mohamed Abdelhafız" uyarısı: Mısır'a gönderilirse idam edilebilir!

ABD, Filistin'i gerekçe göstererek UNESCO'dan tekrar çekildi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çöşnük Kavşağı'nda trafik yükünü hafifletiyoruz

Çocuklar Kur’an’la birlikte hat sanatını da öğreniyor

Eruh’ta sismik araştırma sırasında yangın: 3 işçi yaralandı

Bakan Fidan: israil Suriye'yi bölmek istiyor; buna izin vermeyeceğiz

"Her ne olursa olsun Gazze'nin deniz ablukasının kırılması fikrinden geri durmayacağız"

Batman'daki STK'lardan Gazze için davet: Mazlum Gazze'mize sessiz kalmayalım!

"Ekranı Kapat, Çevreni Keşfet" sloganıyla çocuklar dijital bağımlılıktan korunuyor

HÜDA PAR'dan oğlunu uyuşturucuya kurban veren acılı anneye ziyaret

Bakanlıktan Yalova Belediyesine 1,3 milyon TL çevre cezası

Mardin’de evde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Motosiklet kazalarında travmaya karşı alınması gereken önlemler

ABD, Ensarullah'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Kudüs Seriyyeleri: Siyonist esiri koruyan grupla irtibat kaybedildi

Ürdün sınır muhafızları Suriye sınırında kaçakçılarla çatıştı