• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

YADES programı ile 153 bin 98 yaşlıya ulaşıldı

GÜNDEM 27.04.2025 12:17:18 0
YADES programı ile 153 bin 98 yaşlıya ulaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile 28 ilde 91 farklı proje ile 153 bin 98 yaşlıya ulaştıklarını kaydetti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladıklarını söyledi.

Yaşlılara yönelik yaş dostu hizmet modellerini çeşitlendirip yaygınlaştırdıklarını belirten Bakan Göktaş, kurumsal bakım, evde bakım yardımı, evde bakıma destek ve gündüzlü bakım modellerini uyguladıklarını aktardı.

Bakan Göktaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Evde Bakım Desteği"nin en önem verdikleri başlıklardan biri olduğuna dikkati çeken Bakan Göktaş, “Kuşakların birlikte yaşadığı bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu doğrultuda yaşlı bireylerin aileleri yanında bakım hizmeti almalarını sağlamak üzere öncelik verdiğimiz Evde Bakım Yardımı'ndan 123 bin 463 yaşlı birey faydalanıyor. Psikososyal rehabilitasyon, gündüz bakım ve evde destek hizmetlerini sunduğumuz 41 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi ile yaşlılarımıza hizmet veriyoruz.” dedi.

“YADES kapsamında, hizmete ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekanlarda evde bakıma destek, psikososyal destek, kültürel faaliyet, manevi destek ve çeşitli gönüllülük faaliyeti hizmetleri sunuyoruz. Yaşlıların yaşamlarını kendi evlerinde, ailelerinin yanında sürdürebilmeleri için belediyelerin evde bakıma destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini desteklemek için hazırladıkları projeleri destekleyen YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık. YADES’i ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında yeni projelere destek vermeyi sürdüreceğiz.” (İLKHA)

İran’da 1 günlük ulusal yas ilan edildi

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Müslümanlar birlik olmalı, Gazze kurtuluş önderi bekliyor

Tutak, Mevlid-i Nebi etkinliğinde tarihten günümüze direnişi ve adaleti işledi

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Şehit Hasan Saklanan mezarı başında dualarla anıldı

Yapıcıoğlu: Ümmetin dirilişi için Resulullah'ın sünnetine sarılmalıyız

HAMAS Yetkilisi Adana’da konuştu: "Gazze’nin çocukları ümmetten yardım bekliyor"

Kanada'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 9 ölü, çok sayıda yaralı

Midibüs kontrolden çıkarak devrildi: 22 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS Şura Meclisi Başkanı Derviş ile Katar'da görüştü

Kızıltepe halkı işgal rejimini telin etmek için meydanlara indi

Milletvekili Dinç: "Yerli siyonistler peygamber ahlakını aramızdan çıkarmak istiyorlar"

Peygamber Sevdalılarının Mevlid-i Nebi mesajı paylaşıldı

Şanlıurfa’da trafik kazası: 4 yaralı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'ya gidiyor

Göktaş Hoca: Gazze, İslam aleminin halifeye kavuşmasına da vesile olacaktır

Adana'daki Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla başladı

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAMAS Milletvekili Ebu Ras: Gazze halkı ve direnişi olarak bizler silahı ve cihadı bırakmayacağız

Siyer Vakfı Kurucusu Yıldırım: Rehavete yer yok, tekbirlerle Mescid-i Aksa'ya gireceğiz

Cezayir'de toprak kayması: 4 ölü, 13 yaralı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Molla Emrullah Uysal: Zulme karşı direniş Peygamber mirasıdır

İstanbul için fırtına uyarısı

Batman’da iki katlı evde yangın paniği

Malatya'da TOKİ'nin 865 konut ve 15 dükkânın yapım süreci devam ediyor

Molla Beşir Şimşek: Zulmün her türlüsüne başkaldıracağız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ