• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Yapıcıoğlu: Ekonomiye hiçbir faydası olmayan faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır!

GÜNDEM 21.01.2025 18:00:40 0
Yapıcıoğlu: Ekonomiye hiçbir faydası olmayan faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır!

Batman'da konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Faiz, çok büyük bir sömürü aracıdır. Faiz, sürekli büyük kapital sahiplerinin işine yarıyor. Garibanın, işçinin, köylünün, esnafın cebinden çalıyor. Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır. M

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da gerçekleştirdiği temaslarına bugün de devam etti.

Bugün ilk olarak Batman'da faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinin yöneticileriyle bir araya gelen Yapıcıoğlu, rehabilitasyon merkezlerinin sorunlarına ilişkin talepleri dinledi, engelliler ile sohbet etti.

"Sizin haklı taleplerinizin savunucusu olacağız, avukatlığını yapacağız"

Kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıların çözümü için gerekli mercilerle temas kurduklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Doğrudan doğruya belki o sorunu çözme konusunda işin sorumluluğunu alan kişiler değiliz. Hükümet değiliz. Bürokrat da değiliz. Ama toplumun hangi kesiminden olursa olsun eğer bir kesimin sorunu varsa o soruna eğilmek ve birlikte çare düşünmek, çözüm önerilerini alıp onun üzerinde çalışıp kendi katkımızı da sunarak o sorunun çözümünde ortaya bir şey koymak gibi bir yükümlülüğümüz var. Evet, iktidar değiliz ama madem siyasete girdik, madem siyaset yapıyoruz öyleyse vatandaşın sesi olmak onların taleplerini merkeze taşımak ya da çözüm önerileri ile ilgili adım atması gerekenleri ikna etme ya da zorlama gibi bir misyon... Yani tabiri caizse sizin haklı taleplerinizin savunucusu olacağız, avukatlığını yapacağız. Bu amaçla bugün buradayız."

Yapıcıoğlu, ardından rehabilitasyon merkezlerinin yöneticilerinin kendi mesleki alanlarında yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi, notlar aldırdı.

Gerçekleşen bu görüşmenin ardından Yapıcıoğlu, kentteki iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.

"Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır"

İş adamlarının ekonomi alanındaki görüş ve önerilerini dinleyen Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ekonomi politikalarını eleştirdi.

Yapıcıoğlu, şu anda yaşanan ekonomik durumun dip nokta olmadığını daha da kötü günlerin önümüzdeki süreçte yaşanacağını söyledi. Daha çok işsizliğin ve ekonomik durgunluğun ülkeyi beklediğinin altını çizen Yapıcıoğlu, faize dayalı politikaları da sert bir şekilde eleştirdi.

"Mevcut sistem; faizle, dövizle ya da enflasyonla illa ki milletin cebinden tırtıklıyor." diye belirten Yapıcıoğlu, "Faizin ekonomiye hiçbir faydası yok. Faiz neden haramdır? Çünkü faiz, çok büyük bir sömürü aracıdır. Çünkü faiz, sürekli büyük kapital sahiplerinin işine yarıyor. Garibanın, işçinin, köylünün, esnafın cebinden çalıyor. Şu anda dünyadaki en zengin 500 kişinin elindeki servet, dünyanın tamamının geri kalanının servetinden daha fazladır. Bu kadar çarpık bir düzen var. Bu düzeni ve sistemi faiz ile oluşturdular. Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır. Mutlaka bundan kurtulmamız gerekiyor. Bizim alternatif bir sistem, bir model geliştirmemiz lazım. Şuna inanıyorum ki eğer bugün İslam iktisatçıları, gerçekten toplumu ikna edebilecek ve küresel çapta da ayakta kalmayı beraberinde getirebilecek bir sistem geliştirirlerse sadece bu iktisadi sebepten dolayı belki çok büyük kitleler halinde insanlar İslam'la müşerref olacaklar. Bunun dışında bu sömürü düzenini yıkacak hiçbir şey yoktur." dedi. (İLKHA)

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ