• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Yapıcıoğlu: Ekonomiye hiçbir faydası olmayan faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır!

21 Ocak 2025, Salı 06:00
21 Ocak 2025, Salı 06:00
Yapıcıoğlu: Ekonomiye hiçbir faydası olmayan faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Faiz, çok büyük bir sömürü aracıdır. Faiz, sürekli büyük kapital sahiplerinin işine yarıyor. Garibanın, işçinin, köylünün, esnafın cebinden çalıyor. Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır. M

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da gerçekleştirdiği temaslarına bugün de devam etti.

Bugün ilk olarak Batman'da faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinin yöneticileriyle bir araya gelen Yapıcıoğlu, rehabilitasyon merkezlerinin sorunlarına ilişkin talepleri dinledi, engelliler ile sohbet etti.

"Sizin haklı taleplerinizin savunucusu olacağız, avukatlığını yapacağız"

Kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıların çözümü için gerekli mercilerle temas kurduklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Doğrudan doğruya belki o sorunu çözme konusunda işin sorumluluğunu alan kişiler değiliz. Hükümet değiliz. Bürokrat da değiliz. Ama toplumun hangi kesiminden olursa olsun eğer bir kesimin sorunu varsa o soruna eğilmek ve birlikte çare düşünmek, çözüm önerilerini alıp onun üzerinde çalışıp kendi katkımızı da sunarak o sorunun çözümünde ortaya bir şey koymak gibi bir yükümlülüğümüz var. Evet, iktidar değiliz ama madem siyasete girdik, madem siyaset yapıyoruz öyleyse vatandaşın sesi olmak onların taleplerini merkeze taşımak ya da çözüm önerileri ile ilgili adım atması gerekenleri ikna etme ya da zorlama gibi bir misyon... Yani tabiri caizse sizin haklı taleplerinizin savunucusu olacağız, avukatlığını yapacağız. Bu amaçla bugün buradayız."

Yapıcıoğlu, ardından rehabilitasyon merkezlerinin yöneticilerinin kendi mesleki alanlarında yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi, notlar aldırdı.

Gerçekleşen bu görüşmenin ardından Yapıcıoğlu, kentteki iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.

"Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır"

İş adamlarının ekonomi alanındaki görüş ve önerilerini dinleyen Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ekonomi politikalarını eleştirdi.

Yapıcıoğlu, şu anda yaşanan ekonomik durumun dip nokta olmadığını daha da kötü günlerin önümüzdeki süreçte yaşanacağını söyledi. Daha çok işsizliğin ve ekonomik durgunluğun ülkeyi beklediğinin altını çizen Yapıcıoğlu, faize dayalı politikaları da sert bir şekilde eleştirdi.

"Mevcut sistem; faizle, dövizle ya da enflasyonla illa ki milletin cebinden tırtıklıyor." diye belirten Yapıcıoğlu, "Faizin ekonomiye hiçbir faydası yok. Faiz neden haramdır? Çünkü faiz, çok büyük bir sömürü aracıdır. Çünkü faiz, sürekli büyük kapital sahiplerinin işine yarıyor. Garibanın, işçinin, köylünün, esnafın cebinden çalıyor. Şu anda dünyadaki en zengin 500 kişinin elindeki servet, dünyanın tamamının geri kalanının servetinden daha fazladır. Bu kadar çarpık bir düzen var. Bu düzeni ve sistemi faiz ile oluşturdular. Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır. Mutlaka bundan kurtulmamız gerekiyor. Bizim alternatif bir sistem, bir model geliştirmemiz lazım. Şuna inanıyorum ki eğer bugün İslam iktisatçıları, gerçekten toplumu ikna edebilecek ve küresel çapta da ayakta kalmayı beraberinde getirebilecek bir sistem geliştirirlerse sadece bu iktisadi sebepten dolayı belki çok büyük kitleler halinde insanlar İslam'la müşerref olacaklar. Bunun dışında bu sömürü düzenini yıkacak hiçbir şey yoktur." dedi. (İLKHA)

İran: israil ateşkesi ihlal ederse misillemeye hazırız

Gençlerden örnek davranış

İngiltere’den Rusya'ya yönelik yaptırım kararı

Bursa'da trafik kazası: 8 yaralı

Gazze'de sözde yardım noktalarında kanlı tuzak: 89 şehit

Batman'da tonlarca uyuşturucu madde ele geçirildi, 703 kişi tutuklandı

Pakistan'da muson yağmurları bilançosu: 202 can kaybı, 600 yaralı

Camide namaz kılarken boğazından bıçaklanarak öldürüldü

Azerbaycan: Uçağımızı düşüren Rusya tazminat ödemeli

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi LGS'den sonra YKS'de de göz doldurdu

Zelenski'den Rusya'ya üçüncü tur müzakere teklifi

Vietnam'da tekne alabora oldu: 18 ölü

Batman'da saman yüklü kamyon devrildi: Sürücü saatlerce yardım bekledi

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı

Binanın giriş katında çıkan yangın paniğe yol açtı

Sağlık Bakanlığından "Dumansız Türkiye" kampanyası

İnsanlıktan utandıran görüntüler: Gazze'de kıtlık derinleşti

İnşaat malzemelerinin satıldığı bayide çıkan yangın kontrol altına alındı

Adıyaman'da 52 cami, 12 Kur'an kursu ve 4 gençlik merkezi açıldı

Başkan Er, Kale ilçesini ziyaret etti

YKS 2025’te Bursa’dan üç farklı alanda Türkiye birinciliği

Rusya: Ukrayna’daki askeri hedeflere hassas silahlarla grup saldırısı düzenlendi

İran'da Abadan petrol rafinerisinde yangın

Çanakkale açıklarında 27 düzensiz göçmen kurtarıldı

Suriye ordusu Süveyda'da yeniden konuşlanmaya başladı

Hafriyat kamyonunun tehlikeli manevrası kameralara yansıdı

YKS 2025 Türkiye birincisi Gaziantep'ten çıktı

Dorsesi çöken tır yolu kapattı, tonlarca parke yere savruldu

ABD'de polis eğitim merkezinde patlama: 3 ölü

Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki KYK inşaatında yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran: israil ateşkesi ihlal ederse misillemeye hazırız

Gençlerden örnek davranış

İngiltere’den Rusya'ya yönelik yaptırım kararı

Bursa'da trafik kazası: 8 yaralı

Gazze'de sözde yardım noktalarında kanlı tuzak: 89 şehit

Batman'da tonlarca uyuşturucu madde ele geçirildi, 703 kişi tutuklandı

Pakistan'da muson yağmurları bilançosu: 202 can kaybı, 600 yaralı