• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

GÜNDEM 6.06.2025 09:16:54 0
Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Kurban Bayramı namazını Büyük Ankara Camii’nde eda eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze’de süren zulme dikkat çekerek “Bayrama buruk giriyoruz. Orada kurbanlık hayvanların değil, insanların kanı akıyor.” dedi.

Sabahın erken saatlerinde sokaklarında bayram namazı hareketliliğinin yaşandığı başkentte, vatandaşlar camileri doldurdu.

Başkent Ankara'da bulunan 3 binden fazla cami gibi Büyük Ankara Camii ve Külliyesi de Kurban Bayramı namazı için doldu taştı. Başkentte sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti.

Ankara'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram namazını Büyük Ankara Camii ve Külliyesi'nde kıldı. Hutbeden sonra cemaat musafaha yaparak bayramlaştı. Yapıcıoğlu da musafahaya katılarak halkın bayramını tebrik etti.

“Gazze İbrahim’den İsmail’e kurban ediliyor”

Halkla bayramlaşmanın ardından cami çıkışı İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, "Öncelikle bizi bir kez daha bu rahmet iklimine, Kurban Bayramı'na ulaştıran Allah’a hamdolsun. Bayram Namazı'mızı eda ettik. Müminler, hali vakti yerinde olan, imkânı yetenler, inşallah birazdan gidip kurbanlarını kesmeye başlayacaklar. Fakat Gazze’de hâlâ İbrahim’den İsmail’e kurban ediliyor. Orada kurbanlık hayvanların değil, insanların kanı akmaya devam ediyor. Bu yüzden bayrama buruk giriyoruz. Fakat bayramlar İslami şiarlarımızdandır. Hacılar dün Arafat’ta vakfeye durdular, Müzdelife’ye aktılar, Mina’ya ulaştılar. Bugün inşallah Beyt’i tavaf edecekler. Ümmet orada buluştu, bir araya geldi, birlikte hac etti. Fakat siyasi olarak ümmet darmadağın. Bu dağınıklığın acısını çekiyoruz. Bu dağınıklığın acısını Gazzeliler çekiyor. Bu dağınıklığın acısını Arakanlılar, Doğu Türkistanlılar çekiyor. Bu ayrılığın acısını, zayıf düşürülmüş, kendini savunma imkânlarından mahrum kalan kardeşlerimiz canlarıyla ödüyorlar." dedi.

"Allah bu bayramı ümmetin vahdetine vesile kılsın"

Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında şunları aktardı:

"Allah bu bayramı bizim birliğimize, beraberliğimize; ümmetin uyanışına; ümmetin vahdetine vesile kılsın. Zulmün son bulmasına; zalimlerin kahrına ve mazlumların kurtuluşunu nasip eylesin inşallah. Tabi bunun gerçekleşebilmesi için bizim o vahdet yönünde, bizim birlik ve beraberlik yönünde; bizim aslımıza, özümüze dönme yönünde bir irade ortaya koymamız ve adımlar atmamız gerekiyor. Rabbim o şuuru bizlere bahşeylesin. Bu bayramda, inşallah elimizden geldiğince, yapabildiğimiz kadar başta o mazlumlar olmak üzere, o zulümden kaçıp buralara bizim yakınlarımıza gelmiş olanlar olmak üzere gidip onlarla temas etme, onların yüreğine bir parça merhem olma, onların acılarını paylaşma ya da bayram sevinçlerini paylaşma konusunda bir gayret içerisinde olalım inşallah."

"Rabbim zulmün sona erdiği bir dünyada uyanmayı nasip eylesin inşallah"

Son olarak Yapıcıoğlu, "Belki elimiz Gazze’de zulüm altında inleyen kardeşlerimize ulaşmıyor. Belki İslam ülkelerinin orduları, o kardeşlerimizi Resûlullah’ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) uyarılarına rağmen düşmanın eline, insafına terk etmiş durumdalar. Ama en azından elimizin yetiştiği, imkânlarımızın yettiğine, imkânlar ölçüsünde inşallah onların yardımcısı olmaya gayret sarf edelim. Rabbim bir dahaki bayrama, daha güzel, daha huzurlu, zulmün sona erdiği bir dünyada uyanmayı ve huzurun hakim olduğu dünyaya huzuru hakim kıldığımız bayramları hep birlikte yaşamayı, hep birlikte hepimize nasip eylesin inşallah." ifadelerine yer verdi.

Yapıcıoğlu, cuma namazından sonra Türkiye'ye getirilip Ankara Shelter Inn Hotel'de misafir edilen Filistinli aileleri ziyaret edecek. Bayramın 2. günü ise saat 16.00'da HÜDA PAR Genel Merkezinde partililerle bayramlaşacak. (İLKHA)

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ