• BIST 100

    10569,05%1,96
  • DOLAR

    40,40% 0,02
  • EURO

    47,09% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4371,14% 0,49
  • Ç. ALTIN

    6973,13% 0,32

Yapıcıoğlu: İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı, gerekiyorsa askeri güçle açılsın

21 Temmuz 2025, Pazartesi 10:09
21 Temmuz 2025, Pazartesi 10:09
Yapıcıoğlu: İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı, gerekiyorsa askeri güçle açılsın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı. Eğer açılmıyorsa, gerektiğinde askeri güçle bu koridor açılsın." dedi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin çağrısı üzerine "Gazze Ölüyor, Artık Yeter!" sloganıyla ABD Büyükelçiliği önünde yürüyüş düzenledi.

Burada basın mensuplarına konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı. Eğer açılmıyorsa, gerektiğinde askeri güçle bu koridor açılsın." sözleriyle İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Evet gerçekten 22 aya yaklaştı. Gazze'deki katliam oradaki soykırım her gün siyonist katiller tarafından vahşetin yeni bir örneğini sergilemek suretiyle devam ediyor. Yaklaşık 10 bini henüz enkaz altında veya kayıp olmak üzere şehid sayısı 70 bine yaklaştı. Bin 590 sağlıkçı, 229'u gazeteci olmak üzere 70 bin şehidin 20 bini çocuk. Bunlardan yaklaşık bin tanesi henüz bebek. Sadece bombalarla değil son dönemlerde açlıktan ölümler başladı. Bugün de açlıktan ölen çocukların haberleri vardı. Yüzlerce insan açlıktan ölmeye başladı. Sokakta yaşlı kadınlar… genç erkekler… açlıktan derileri kemiklerine yapışmış vaziyette 'günlerdir bir şey yemedik açız, Allah rızası için bize yiyecek bir şeyler ulaştırın' diye insanlar seslerini duyurmaya çalışıyor. Fakat maalesef insanlık, özellikle yönetici sınıf kör ve sağırları oynuyor. Şüphesiz katil sürüsü siyonistler bunu tek başlarına yapmıyorlar. Her türlü askeri ve siyasi desteği Amerika vermeye devam ediyor." dedi.

"Yardım almak için çocuğuna bir avuç un götürebilmek için giden insanlar orada katledildi"

İşgalci siyonistlerin vahşetlerine değinen Yapıcıoğlu, şunları aktardı:

"Bugün yine Avrupa basınında çıkan haberlere göre oradaki masum sivillerin üzerine atılan bombaların parçaları Avrupa Birliği ülkelerinden gidiyor. Daha geçtiğimiz gün Çin tarafından gönderilen normalde sivil amaçlar için üretilmiş hava araçlarının nasıl silahlandırılıp bombalar bağlanıp oradaki sivillerin üzerine gönderildiğine dair haberler okudum. Yani bu kadarı da olamaz dediğimiz her ne varsa hepsi oldu. Uzun bir süredir özellikle 2 Mart'tan sonra yani ateşkesin bozulmasından sonra oraya hiçbir yardımın girmesine izin vermediler, hep engel oldular. Birleşmiş Milletlerinin yardım organizasyonlarının Gazze'ye girişlerine engel olundu. Ardından bütün insanların akıllarıyla alay eder gibi Gazze İnsani Yardım Vakfı adı altında bir vakıf kurdular ve onlar yardımları belli bir noktada Gazzelilere dağıtacağız, dediler oraya toplanan insanların üzerlerine de saldırılar düzenlediler. Bugün yine yardım almak için toplanan insanların üzerlerine ateş açıldı. 30'dan fazla şehid var. Yardım almak için çocuğuna bir avuç un götürebilmek için giden insanlar orada katledildi."

"Gazze halkı kitlesel bir şekilde açlık tehlikesiyle karşı karşıya"

Bir an öce Gazze'ye insani koridorun açılması gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Gazze halkı kitlesel bir şekilde açlık tehlikesiyle karşı karşıya… 650 bin çocuk açlıktan dolayı ölüm tehlikesiyle burun buruna. Bu kitlesel bir kıyımdır. Bu bir soykırımdır. Soykırıma ulaşmış böyle bir açlık karşısında aslında uluslararası camianın yine uluslararası hukuktan almış olduğu bir hak vardır. Bir yetki vardır ve taşıdığı bir sorumluluk vardır. Mutlaka acil bir şekilde oraya insani bir koridor açılmalıdır. Bu insani koridor askeri güç kullanılarak açılmak zorundadır. Çünkü denenen bütün sivil yollar tükendi. Hiçbir yol kar etmedi. Barışçıl amaçlarla oraya götürülmeye çalışılan yardımlar oraya ulaştırılamadı. Tek bir yol kaldı. Oraya insani bir koridoru güç kullanarak açmak, savaş gemileri eşliğinde denizden oraya insani yardım gönderilmesinin zamanıdır. Eğer bugün değilse ne zaman?" diye sordu. (İLKHA)

Mardin’de Kerbela şehidinin türbe ve mezarının gün yüzüne çıkarılması bekleniyor?

Batman'da 2 bin 900 metre uzunluğunda hayalet ağa el konuldu

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı, halkın taleplerini Kaymakam Güzel’e iletti

Siirt'te baygın halde bulunan genç hastaneye kaldırıldı

Batman SGK İl Müdürü Gümüş'ten özel hastanelere saha ziyareti

İşgalciler, Kalkilya'nın doğusunda 7 dönümlük araziye el koydu

Bingöl’de 4 ayrı noktada yangın çıktı

İşgal rejimi, Yemen'e saldırdı

Balıkesir’de nadir rastlanan porsuk fotokapana yakalandı

Dr. Ebu Silmiyye: Gazze'de tıbbi malzemeler, gıda ve yakıt tamamen tükendi

Batman'da havayoluna ilgi artıyor

Bu hafta Batman'da hava sıcaklığı artacak

Batman'da diş hastanesinden çocuklara yönelik örnek uygulama

Gazze'de yeni katliam: 22 şehit, 5'i yardım beklerken hedef alındı

Bursa'da motosiklet kazası güvenlik kamerasına yansıdı

Hindistan’da sel, heyelan ve kazalarda ölü sayısı 125'e ulaştı

Bangladeş'te askeri uçak okula düştü: Ölü ve yaralılar var

Cezayir ve Çin arasında petrol ve gaz rezervlerine dair anlaşma

Malatya Kapalı Çarşı'nın iyileştirme süreci başladı

Hindistan'da uçak pistten çıktı

Bekayi: Gazze'de yaşananlar insanlık vicdanının felç olduğunu gösteriyor

Belçika Kralı Phillippe’den Gazze için tarihi sözler: Bu, insanlık için bir utançtır

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenledi

Microsoft’a siber saldırı

Türkiye’de ilk: "Ağız ve Diş Sağlığı Evde Sağlık Uygulaması" başladı

BM: Gazze'de her 3 kişiden 1'i günlerce hiçbir şey yiyemiyor

Depremler, yeraltı yaşamı için "yakıt" sağlıyor olabilir

ICE'den düzensiz göçmenler ve kaçak işçi çalıştıranlara karşı sert uyarı

Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar: Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor

Gazze'nin güneyinde yardım kuyruklarına yeni saldırı: Şehit sayısı artıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de Kerbela şehidinin türbe ve mezarının gün yüzüne çıkarılması bekleniyor?

Batman'da 2 bin 900 metre uzunluğunda hayalet ağa el konuldu

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı, halkın taleplerini Kaymakam Güzel’e iletti

Siirt'te baygın halde bulunan genç hastaneye kaldırıldı

Batman SGK İl Müdürü Gümüş'ten özel hastanelere saha ziyareti

İşgalciler, Kalkilya'nın doğusunda 7 dönümlük araziye el koydu

Bingöl’de 4 ayrı noktada yangın çıktı