• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Yapıcıoğlu: Millet olarak dava adamlarının izinde yürüyerek özümüze döneceğiz

07 Ocak 2026, Çarşamba 13:19
07 Ocak 2026, Çarşamba 13:19
Yapıcıoğlu: Millet olarak dava adamlarının izinde yürüyerek özümüze döneceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mehmet Akif İnan Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, merhum Mehmet Akif İnan’ın dava ve fikir adamı olduğuna dikkat çekerek, “Millet olarak dava adamlarının izinde yürüyerek özümüze döneceğiz.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mehmet Akif İnan Vakfı ve Memur-Sen iş birliğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Mehmet Akif İnan Ödül Töreni” programına katıldı. Törende selamlama konuşması gerçekleştiren Yapıcıoğlu, Mehmet Akif İnan’ın dava ve fikir adamı olma hususiyetlerinin, şairliğinin ve yazarlığının önüne geçtiğini ifade etti.

“Doğru bildiği yolda yürüme azmi olmayanlar dava adamı olamazlar”

Kendi kültür ve medeniyetiyle bağını koparanların fikir adamı olamayacağını belirten Yapıcıoğlu, “Şüphe yok ki Merhum Mehmet Akif İnan’ın çok hususiyeti vardır. Ama onun en önemli hususiyeti, bir dava ve fikir adamı olmasıdır. Tek başına da kalsa hak bildiği, doğru bildiği yolda yürüme azmi olmayanlar dava adamı olamazlar. Kendi kökleriyle, kendi kültürüyle, kendi medeniyetiyle, kendi geçmişiyle, kendi milletiyle bağını koparmış olanlar belki yabancı fikirleri tercüme ve tekrar edebilirler ama fikir adamı olamazlar. İşte bu nedenle Merhum Mehmet Akif İnan’ın dava ve fikir adamı olma hususiyetleri, şairliğinin, yazarlığının, sendikacılığının önüne geçiyor. Çok sendikacı var, çok yazar var, çok edip var, çok şair var ama bunların kaçı gerçekten dava adamı ve fikir adamıdır? Bu sorunun cevabı düşünüldüğünde bu söylediğim hususlar daha iyi anlaşılır.” dedi.

“Mehmet Akif İnan’ın en büyük eseri Memur-Sen’dir”

Memur-Sen ve Mehmet Akif İnan Vakfı’na teşekkürlerini ileten Yapıcıoğlu, “Dava ve fikir adamlığının dışında çok ciddi eserler verdi. Bu eserlerinin en önemlilerinden birisinin Memur-Sen olduğu konusunda çok yaygın bir kanaat var. İnşallah kökleriyle bağları sağlam olan fikirler ve davanın doğrultusunda bu sendikanın çok daha büyük, çok daha hayırlı hizmetler yapmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu programın geleneksel hale getirilmesi dolayısıyla Memur-Sen Genel Başkanı başta olmak üzere bütün yönetimine ve aynı zamanda Mehmet Akif İnan Vakfı’na da bu vefayı gösterdikleri için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Millet olarak bu dava adamlarının izinde yürüyerek özümüze döneceğiz”

Yapıcıoğlu, “Bizim bakışımız ve yaklaşımımız şudur: Kişi, kendisi iken saygıya değerdir; kişi, başkasını taklit ettiğinde artık o saygıyı hak etmiyor. Milletler de böyledir. İnşallah millet olarak bu değerli dava ve fikir adamlarının izinde yürüyerek özümüze döneceğiz, kendimiz olacağız. O zaman içinde bulunduğumuz bu olumsuz durumdan kurtulacağız, kendi ayaklarımız üzerinde dikileceğiz, kendi köklerimiz üzerinde yükseleceğiz ve o gün kurtulacağız. Ama sadece kurtulmakla kalmayacağız; o gün kurtuluş bekleyen mazlumların da inşallah kurtuluş ümidi haline geleceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı

Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi

Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti

Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu

Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor

Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

Gaziantep’te çocuklar camide buluştu

Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı

Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır

Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü

İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek

Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı

İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi

İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş

Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi

İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı

Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi

Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı

Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor

BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor

İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli

Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı

İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor

Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı

Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi

Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor

Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı

Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi

Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti

Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu

Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor

Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi