Tarih: 19.10.2024 16:19

Yapıcıoğlu: Şehadete âşık bir milletin esareti mümkün değildir!

Facebook Twitter Linked-in

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şehid Yahya Sinvar için yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

"Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz." (Bakara Suresi, 154)

"Mü'minlerden öyle erler vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzâb Suresi, 23)

Filistin İslami Direnişi'nin önceki liderleri/komutanları gibi ömrünü Mescid-i Aksa, Kuds-ü Şerif ve Filistin'in işgal ve esaretten kurtuluşuna adayan ve bu uğurda son nefesine kadar mücadele eden büyük mücahit Yahya Sinvar, kendisine yaraşır bir şekilde düşmana karşı en ön safta kahramanca savaşırken şehadet mertebesine ulaştı. Rabbim, makamını âli eylesin."

HAMAS başta olmak üzere tüm direniş gruplarına, Filistin halkına ve Filistin Davası'nı sahiplenenlere taziye dileklerini ileten Yapıcıoğlu, "Büyük Komutan Yahya Sinvar'ın sarsılmaz azmi, kahramanca mücadelesi ve şehadeti yalnızca bugün değil, çağlar boyunca zulme karşı direnenlere ilham kaynağı olacaktır. Bıraktığı kutlu miras yerde kalmayacak, Filistin Direnişi, yoluna devam edecektir.

Her bir liderini veya komutanını şehid verdikçe azim ve kararlılığı bilenen, şehid şehid büyüyen bir dava bitmez. Şehadete ve hürriyete âşık bir milletin esareti mümkün değildir. Soykırımcı siyonist teröristler her hâlükârda hüsrana uğramaktan kurtulamayacaktır.

HAMAS'ın korkusuz lideri Yahya Sinvar'ın şehadetini tebrik ediyor; HAMAS başta olmak üzere bütün direniş gruplarına, Filistin halkına ve Filistin Davası'nı sahiplenenlere taziye dileklerimi sunuyorum. Filistin Direnişi ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bir kez daha teyid ediyorum." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —