GÜNDEM 19.10.2024 16:19:28 0

Yapıcıoğlu: Şehadete âşık bir milletin esareti mümkün değildir!

Yapıcıoğlu: Şehadete âşık bir milletin esareti mümkün değildir!
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şehid Yahya Sinvar için yayımladığı taziye mesajında, "Her bir liderini şehid verdikçe azim ve kararlılığı bilenen, şehid şehid büyüyen bir dava bitmez. Şehadete ve hürriyete âşık bir milletin esareti mümkün de

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şehid Yahya Sinvar için yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

"Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz." (Bakara Suresi, 154)

"Mü'minlerden öyle erler vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzâb Suresi, 23)

Filistin İslami Direnişi'nin önceki liderleri/komutanları gibi ömrünü Mescid-i Aksa, Kuds-ü Şerif ve Filistin'in işgal ve esaretten kurtuluşuna adayan ve bu uğurda son nefesine kadar mücadele eden büyük mücahit Yahya Sinvar, kendisine yaraşır bir şekilde düşmana karşı en ön safta kahramanca savaşırken şehadet mertebesine ulaştı. Rabbim, makamını âli eylesin."

HAMAS başta olmak üzere tüm direniş gruplarına, Filistin halkına ve Filistin Davası'nı sahiplenenlere taziye dileklerini ileten Yapıcıoğlu, "Büyük Komutan Yahya Sinvar'ın sarsılmaz azmi, kahramanca mücadelesi ve şehadeti yalnızca bugün değil, çağlar boyunca zulme karşı direnenlere ilham kaynağı olacaktır. Bıraktığı kutlu miras yerde kalmayacak, Filistin Direnişi, yoluna devam edecektir.

Her bir liderini veya komutanını şehid verdikçe azim ve kararlılığı bilenen, şehid şehid büyüyen bir dava bitmez. Şehadete ve hürriyete âşık bir milletin esareti mümkün değildir. Soykırımcı siyonist teröristler her hâlükârda hüsrana uğramaktan kurtulamayacaktır.

HAMAS'ın korkusuz lideri Yahya Sinvar'ın şehadetini tebrik ediyor; HAMAS başta olmak üzere bütün direniş gruplarına, Filistin halkına ve Filistin Davası'nı sahiplenenlere taziye dileklerimi sunuyorum. Filistin Direnişi ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bir kez daha teyid ediyorum." (İLKHA)

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Yükleniyor