-
BIST 100
18095,28%-0,59
-
DOLAR
47,95% 0,07
-
EURO
56,17% 0,31
-
GRAM ALTIN
6894,90% -1,05
-
Ç. ALTIN
10951,27% 0,58
Yasaklı site yeniden açılıyor! Türkiye'de ofis açıp vergi ödemeyi kabul ettiler
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yasaklı site yeniden açılıyor! Türkiye'de ofis açıp vergi ödemeyi kabul ettiler
Türkiye'de internet devleri için çıkarılan yasalar meyvelerini vermeye başladı. Dün İsveç merkezli Spotify'ın yayın lisansı alacağını açıklamasının ardından bir haber daha geldi. Hollanda merkezli dünyaca ünlü online rezervasyon sitesi Booking.com'un da Türkiye'de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul ettiği öğrenildi. Ofis açmak için çalışmalarını hızlandıran şirketin, Türkiye'de elde ettiği cirodan yüzde 7.5 vergi vereceği belirtiliyor. İlgili adımların atılmasından sonra Booking'e erişim engelinin de kaldırılması bekleniyor.
ERİŞİM ENGELİ VARDI
Türkiye'de vergi ödemediği ve haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle Booking.com'a 2017'de erişim engeli getirilmişti. Siteye Türkiye'den giren tatilciler, otelleri sitede görüntüleyemiyordu. Yurt dışından girişlerde ise otellerin görüntülenmesine bir sıkıntı yaşanmıyordu. Aynı şekilde, Türkiye'den Booking.com'a girenler yurt dışındaki otellere de erişebiliyordu. Şirketin Türkiye'de ofis açması ve rekabet dengesini korumak için vergi ödemeyi kabul etmesinin ardından erişim engelinin kaldırılacağı belirtiliyor.
OFİS AÇACAK!
Booking.com'un Hollanda merkezindeki yetkililerinin Türkiye'de Turizm, Maliye ve Ticaret Bakanlıkları ile görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi. Türkiye'de ofis açması ve vergi ödemesi halinde faaliyetlerine devam edebileceği söylenen Booking.com'un bu yönde çalışmalarını hızlandırdığı vurgulanıyor. Şirketin önümüzdeki günlerde ofis açacağı belirtilirken, cirodan yüzde 7.5 vergi ödemeyi kabul ettiği konuşuluyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) siteyle ilgili dava açmıştı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi sitenin faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti. Site avukatları karara itiraz etmişti.
500 BİN TL TEMİNAT
Mahkemenin kararında, 'Davalı site haksız rekabete yol açan reklamlara yer vermiştir. 'booking.com' olarak en iyi fiyatları garanti eden bir internet sitesi kurmayı amaçlıyoruz', 'En düşük fiyatlar', 'Booking.com hem şehirlerde hem de deniz kenarı veya kırsal bölgelerde en iyi otel fiyatlarını garanti etmektedir' vb. şekilde haksız rekabete yol açan reklamların siteden ve tüm online uygulamalardan kaldırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca 500 bin lira teminatın yatırılması halinde daha önce verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılarak faaliyetlerine devam etmesine karar verildi' denildi.
Büyükşehir Belediyesinden yeşil alan ve peyzaj çalışması
Mirza Fahrul İslam Alamgir Bangladeş'in yeni cumhurbaşkanı seçildi
Belçika Meclisi, orman yangınları için olağanüstü toplandı
İtfaiye sualtı dalış ekibine dalgıç sağlığı ve güvenli dalış eğitimi
Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 90 tutuklama
HÜDA PAR'dan Suriye'deki üsse saldırıya tepki: İşgalci rejime karşı ortak savunma mekanizması kurulmalı
Malatya'da hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler belgelerini aldı
Bakan Fidan, Mısır ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla Gazze ve Suriye’yi görüştü
İspanya'da sıcaktan kaynaklı ölümler son yılların en yüksek seviyesinde
Konya'da orman yangını
"İki İnsan Bir Hayat" projesi kapsamında Malatya'da iki genç çiftin nikâhı kıyıldı
Rusya: Donetsk'te iki yerleşim daha Rus güçlerinin kontrolüne geçti
Şanlıurfa'da UNESCO gönüllüleri Taş Tepeler'de ağırlandı
Vucic, NATO'dan Kosova'daki Sırplara yönelik şiddeti durdurmasını talep etti
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Kuzey Kore, ABD-Güney Kore tatbikatındaki azalmanın çok da bir şeyi değiştirmediğini belirtiyor
Diyarbakır Servisçiler Odası: Rayiç ücret mağduriyeti çözülmezse kontak kapatacağız
Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki altın madeninde heyelan: 100'den fazla ölü
TUS'ta uzmanlık dalı değişikliği için tercihler alınmaya başladı
Malatya'da üreticilere dağıtılan bir milyon 85 bin sebze fidesinde hasat zamanı
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 yaralı
Almanya'da sıcak hava dalgası nedeniyle ölü sayısı 14 bine ulaştı
Niğde’de 2 şüphelinin mide ve bağırsaklarından metamfetamin çıktı
Şavuran Mahallesi’nde çocukların kullandığı park bakımsızlığıyla dikkat çekiyor
Park edilen araçlar ambulansın hastaya ulaşmasını engelledi
Kayseri’de bir haftada bin 130 araç ve sürücüye trafik cezası
Iğdır’da 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı
Bakan Şimşek: Düşük borçluluk ekonomiye esneklik sağlıyor
Muğla’da tehdit soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı
Dr. Sılay: Obezite artık sadece kilo sorunu değil, kronik bir hastalık
Yükleniyor







