-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,03
-
EURO
51,27% -0,01
-
GRAM ALTIN
6266,11% -2,44
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Yayınevleri: Okuma kültürünü geliştirmek için yerel yönetimlere ve ailelere iş düşüyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep'te açılan 8'inci Kitap Fuarı'na katılan yayınevleri ve yazarlar fuara katılımı değerlendirdi.
Gaziantep'te düzenlenen kitap fuarına 170 yayınevi ve 131 yazar katılım sağladı. Fuara katılan yayınevleri ve yazarlar okumanın önemine dikkat çektiler.
"Okumama gayreti var"
Kitap okumanın değer kaybettiği ve kitaba ilginin azaldığına değinen Eşref Savaş, "Gaziantep'te yapılan bütün kitap fuarlarına katıldım. Maalesef Gaziantep'in sıkıntısı kitap okumamaya büyük bir gayret sarf ediyor. Bu yüzden okullardan gelen çocuklarla fuar alanı biraz kalabalık oluyor ama alışveriş maalesef zayıf. Bu sürekli böyle oluyor." dedi
Savaş, sosyal medya bağımlılığının önüne geçip kitap okutabilme adına yerel yönetimlerin kitap okumaya teşvik edici yöntemler geliştirmesi gerektiğini kaydetti.
"Kitap okumaya teşvik etmek gerekir"
Yerel yönetimlere seslenen Savaş, "Kitap okuyanı teşvik etmelidir. Kitap okuyana armağanlar vererek bu işin biraz daha tabana yayılmasını teşvik etmesi gerekir. Velilere de büyük bir iş düşüyor. Çocuğa 'oku' demek tek başına çok bir mana ifade etmiyor. Eğer baba okumuyorsa, çocukta babasından ne görüyorsa, onu yapıyor. o yüzen bizler kitapların okunması gerektiğini, bir baş ucu kaynağı olması gerektiğini söylüyoruz. Ve bunun eksik edilmemesi gerektiğini umut ediyoruz. Çabamız boşuna değil, git gide bir gelişme olur inşallah." ifadelerini kullandı.
"Fuara katılım fazla, kitaba ilgi az"
Fuarların ziyaret edildiğini ancak kitaba karşı ilginin az olduğunu dile getiren Mehmet Hanefi Kurt, "Sosyal medyanın etkisinden dolayı kitap okuma alışkanlığı zayıflamış durumdadır. Sosyal medyada fazla zaman geçirmek tıbben de zararlı olduğu belirlemiştir. Kişinin göz sağlığı açısından da telefondan uzak kalması gerekiyor. Kitap okumak gerekiyor. Kitap okumak gözü yormuyor. Gençlere kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Günde en az 10 sayfa okumak gerekiyor. Günlük 30 sahife okumak son derece idealdir. Gençler kitap okusunlar. Her şey okumayla çözülür. İnsanın bilgi dağarcığı ne kadar güçlü olursa, insanlararası iletişim de o kadar gelişir, refahta yükselir." şeklinde konuştu.
"İnceliyorlar ama almıyorlar"
Kitaba ilginin kalmadığını dile getiren Hüseyin Koçarslan, "Fuara ilgi var ama kitap alınıp okunacak kadar ilgi yok. Fuara gelen insanlar kitapları inceliyorlar ama almıyorlar. Bu insanların okumaya olan ilgisinin çok az olmasından kaynaklanıyor. Gençler sosyal medyayı kitap okuma anlamında çok kullanmıyorlar. Gönül ister ki incelesinler araştırsınlar. Kitaba ilgi alakanın iyi olması için sosyal medyanın bu anlamda kullanılmalıdır. Ancak gençlerimizin bu konuda sosyal medyada olmadıklarını görüyorum. Bizim yine benliğimize dönmemiz lazımdır. Kitap insandır, insan kitaptır." dedi. (İLKHA)
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Yükleniyor







