• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Yazar Turan: Kudüs, cihan hakimiyetinin simgesidir

22 Kasım 2024, Cuma 12:11
22 Kasım 2024, Cuma 12:11
Yazar Turan: Kudüs, cihan hakimiyetinin simgesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarihçi-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, "Kudüs küresel hakimiyetin, cihan hakimiyetinin simgesi durumundadır. Dolayısıyla bir çekişme konusu haline gelmiştir." dedi.

Şırnak Üniversitesi Genç Erdemliler Topluluğu öğrencileri tarafından üniversitenin konferans salonunda  "Selahaddin ve mirası Kudüs"  semineri düzenlendi.

Seminerde konuşma yapan Tarihçi-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, Kudüs'ün önemini, Selahaddin Eyyübi'nin rolünü, tarihsel ve güncel bağlamlarda ele aldı.

Mirac yükselişi ile Müslümanların yükseliş noktasının Kudüs olduğunu belirten Turan, "Rivayetlere göre, Hazreti Peygamber orada bütün peygamberlerin önünde namaz kılınmıştır. Bütün peygamber demesi çok önemli, çünkü farklı olarak evrensel peygamber, ondan öncekiler bir zamanın peygamberi, bir kavmin peygamberiydi, bir coğrafyanın peygamberiydi; oysa o evrenseldi. Bu, cihan hakimiyeti demektir. Bu küresel bir hâkimiyet demektir. Kudüs’e hakim olan, bundan sonra yer küreye hakim olacak demektir." dedi.

Katolik dünyanın, Bizans’taki ihtilaflarını çözdüğünde ve yer küreye hâkim olma umudu doğduğunda, Kudüs’ü almak istediğini ifade eden Turan, "Buna karşı Yahudiler de küre hakimiyetlerini tamamlamak istediklerinde, Kudüs’ün tamamının kendilerine ait olmaması durumunda 'Niye tamamen bizim değil?' demişlerdir. Biz de Kudüs’ü aldığımızda, o sırada Sasanileri de yeryüzünden kaldıracağız, Bizans’ı epey küçülteceğiz, bir ulus devletine dönüştüreceğiz, bir Batı devletine dönüştüreceğiz ve bizim adeta küre hakimiyetimiz tamamlanmış olacak. Kudüs burada küresel hakimiyetin, cihan hakimiyetinin simgesi durumundadır. Dolayısıyla bir çekişme konusu haline gelmiştir." diye konuştu.

Artık inancın, fikrin değil, zevkin ön plana çıktığı yeni bir dünya olduğunu ifade eden Dr. Turan, "Yahudi meselesi çok farklı. Kur’an’da İsra suresinde, Yahudilerin savaşçılığından bahsedilmiyor. Daha çok onların akıllarını, hilelerini bize tanıtıyor. Zihniyet meselesini çok kısaca anlatacak olursam: Bugün Yahudilerin Kudüs’ü istilası ve ellerinde bulundurmalarının iki anahtar ifadesi var: Biri milliyetçilik, diğeri zevkperestlik. Diyoruz ki, 'Şu içeceği Yahudi firması üretmişse alma.' Ne diyor arkadaşımız? 'Bize ne hocam, Araplarda milliyetçilik bu!' Başka bir arkadaşımız ne diyor? 'Ama diğer içeceğe benim ağız tadım alışmıyor.' Zevkperestlik ve milliyetçilik vermişiz. Milliyetçilik burada bizi milletler olarak bölüyor, ümmet olarak bölüyor, ırkçılık bizi bölüyor. Bizi fert olarak niteliksizleştiriyor, aynı zamanda onların pazarının bir alıcısı haline getiriyor." ifadelerini kullandı.

Turan, "Artık inancın, fikrin değil, zevkin ön plana çıktığı yeni bir dünya var. Zevkperest ve ırkçı, tüketici ve milliyetçi, bölünen ve kalitesizleşen bir dünya. Eğer biz, Necmettin Eyyubi gibi, Nurettin Zengî hazretleri gibi, meselenin bütüncül bir mesele olduğunu anlarsak, yeniden Kudüs’ü fethederiz. Müsbet olacağız, pozitif olacağız, Resul-ü Ekrem’in sünneti üzere hareket edeceğiz ve şükre kavuşacağız, Allah’ın izniyle." dedi.

Seminer yapılan kitap çekilişi ve dua ile son buldu. (İLKHA)

Dana ve kuzu eti diye satılan ürünlerde kanatlı eti çıktı

Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e: Toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluk

Saraçhane'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden 42 kişi gözaltına alındı

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Gitgide artan unutkanlığa dikkat!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonunda Soyer dahil 126 kişi gözaltına alındı

HAMAS: Gazze'deki çocuklar arasında menenjit salgını yeni bir felakete işaret ediyor

Belediye Başkanı Taşkın: Peygamberimize dil uzatanları şiddetle lanetliyoruz

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 116 şehit, 463 yaralı

Şanlıurfa'da gıda denetimi: Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır!

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi: Birçok ilçe saatlerce elektriksiz kalacak!

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Emeklilerin projelere ulaşımı ücretsiz olmalı

Keçeciliğin son nefesi: Asırlık meslek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda trafik kazası: 2 yaralı

Hububat alım ödemeleri başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dana ve kuzu eti diye satılan ürünlerde kanatlı eti çıktı

Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e: Toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluk

Saraçhane'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden 42 kişi gözaltına alındı

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak