• BIST 100

    9306,96%-1,33
  • DOLAR

    38,42% 0,04
  • EURO

    43,93% 0,43
  • GRAM ALTIN

    4124,09% 0,60
  • Ç. ALTIN

    6589,61% -0,93

Yazar ve STK temsilcilerinden peygamber örnekliğinde direniş mesajı

RÖPORTAJ 28.04.2025 10:30:39 0
Yazar ve STK temsilcilerinden peygamber örnekliğinde direniş mesajı

Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programına katılan STK temsilcileri ve yazarlar, Peygamber Efendimizin en büyük direnişçi olduğunu hatırlatarak O'nun örnekliğinde Gazze direnişinin anlaşılması gerektiğini, Müslümanların da bu

Peygamber Sevdalıları tarafından "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" teması ile Bağcılar Meydanı'nda gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi" programı önemli mesajlar ile son buldu.

Programa katılım sağlayan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Yazar Vahdettin İnce, İLKHA muhabirine verdikleri demeçte, Gazze'de verilen mücadeleye değinerek direnişin önemine vurgu yaptılar.

Rıdvan Kaya

"Gazze'yi anlamak, Resulullah'ın mesajını, Kur'an'ın mesajını gerçek manasıyla idrak etmekten geçer "

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' temasıyla düzenlediği etkinliğe Müslümanlarla birlikte katılım sağladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Allah'u Teâlâ, Resulullah Sallalahu Aleyhi Vesellem'in örnekliğini gerçek manada idrak edebilmeyi ve hayatımıza tatbik etmeyi bizlere nasip eylesin. Şu anda özellikle Gazze ile birlikte yüreğimiz dağlanıyor. Gazze'den yola çıkarak ümmeti Muhammed'in direnişi yalnız bırakmaması, buna sahip çıkmasının Resulullah'ın bize bir örnekliği olduğunu bir kez daha görmemiz gerekir. Biz Resulullah'ın çizdiği yola baktığımızda yalnızca Müslümanlar için değil tüm insanlık için bir kurtuluş ve izzet yolu olduğunu görüyoruz. Bu izzet ve şerefin özellikle Gazze'de, direniş ile temsil edildiğini ve buna karşı tüm Müslümanların, hatta vicdan sahibi tüm insanların bu anlamda sorumlu olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu anlamda Gazze'yi anlamak, Resulullah'ın mesajını, Kur'an'ın mesajını gerçek manasıyla idrak etmekten geçer. Bu yönüyle tüm Müslümanların bu sorumluluğu bir kere daha hatırlaması, sorumluluğunu yerine getirmek için harekete geçmesi gerekir." dedi.

Vahdettin İnce

"Eğer direniş Peygamberden ilham almazsa maksadına erişemez"

Peygamber Efendimizin yeryüzünün en büyük direnişçisi olduğunu vurgulayan Yazar Vahdettin İnce, "Peygamber Efendimiz, şirke karşı, zulme karşı, küfre karşı direnişin yegâne temsilcisidir. Bu bakımdan özellikle Gazze direnişi münasebetiyle Peygamber Efendimizin şirke karşı verdiği mücadeleyi hatırlamak, onu kitlelere duyurmak büyük bir görevdir. Bu bakımdan Peygamber Sevdalılarının bu programları tam zamanında, duruma uygun bir davranıştır. Eğer direniş Peygamberden ilham almazsa maksadına erişemez. Bu bakımdan Peygamber Efendimizi öne çıkarmak İslami görevimiz olmakla birlikte siyasi ve ibadi görevimizdir. Bu vesile ile Peygamber Sevdalılarını tebrik ediyorum. Gazze'deki direnişçilere de selamlarımı iletiyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Lavrov: Kırım'ı müzakere etmek söz konusu değil

Muğla açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Güney Kore'de orman yangını

Çin, Tianlian-2 05 uydusunu fırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tıpkı Doğu Kudüs ve Batı Şeria gibi Gazze de Filistin halkınındır

Bingöl’de firari olan 88 kişi yakalandı

Bingöl'de jandarma uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Hindistan ile Fransa arasında savaş uçağı anlaşması

Manisa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan TBMM Başkan Vekili Önder'e ziyaret

İran ve Suudi dışişleri bakanları görüştü

Pakistan: Hindistan her an bir askeri müdahalede bulunabilir

Putin, Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

Tunus Açıklarında tekne faciası: 8 ölü

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan, Büyükşehir Belediyesine hizmet eleştirisi 

Pakistan'da petrol tankeri patladı: 40 yaralı

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile Trump görüşmedi

Hüseyin El Şeyh'in Abbas'ın vekili olarak atanması ne anlama geliyor?

Telefon tamircisinden uyarı: Şişmiş bataryalara dikkat edin!

Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Yanukoviç'e 15 yıl hapis cezası

BESO Başkanı Çiftçi : İzmir uçak seferleri girişimimiz sonuç verdi

Güney Kore’de lisede bıçaklı saldırı: 6 yaralı

Bariyerlere çarpan tır devrildi: Şoför hayatını kaybetti

İslami hareketlerin yetkililerinden Gazze'ye destek mesajı

Kanada sandık başında

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Karabağ, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır

Şırnak’ta asayiş operasyonları 31 gözaltı

İstanbul için fırtına uyarısı

Batman Petrolspor'a Saygısızlığa Tepki: Sarıyer Taraftarlarını Özür Dilemeye Davet Ediyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ