• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Yazıhan'da 107.5 milyonluk altyapı hamlesi tamamlandı

21 Kasım 2025, Cuma 17:07
21 Kasım 2025, Cuma 17:07
Yazıhan
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, 2025 yılı yatırım programı kapsamında Yazıhan ilçesinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını başarıyla tamamladı. Toplam 27 mahallede gerçekleştirilen çalışmalarla ilçe genelinde 107.5 milyon TL tuta

MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, daire başkanları ve şube müdürleri ile birlikte Yazıhan İlçesi Belediye Başkanı, başkan yardımcısı, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek 2025 yılı yatırım programını değerlendirdi ve 2026 yılı yatırım programına ilişkin talepleri ele aldı.

İlçede gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini ifade eden Yazıhan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Günhan, "Meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla gerçekleştirdiğiniz bu toplantı, ilçemiz ve mahallelerimiz adına büyük önem taşımaktadır. Katılımlarından dolayı muhtarlarımıza; ilçemizde yürüttükleri çalışmalardan ötürü MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Sinan Çeçen ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

"Kamu kaynaklarını en verimli ve tasarruflu biçimde kullanıyoruz"

Meclis üyeleri ve muhtarlara bir araya gelen MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini artırmak, çevremizi korumak ve altyapı sistemlerimizi sürdürülebilir şekilde yönetmek için çalışıyoruz. Kamu kaynaklarını en verimli ve tasarruflu biçimde kullanarak bu hedefler doğrultusunda gayret göstermeye devam ediyoruz. 2025 sezonunu başarılı bir şekilde geçirdik. Yatırım programımız kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'in yılın başında lansmanını yaptığı projeleri yılsonu itibarıyla Yazıhan’da fazlasıyla hayata geçirdik. Buna en güzel şahitlik edenler de sizlersiniz. Bugünkü toplantımızın amacı; 2025 yılında sizlere neler vaat ettik ve neleri gerçekleştirdik, bunları birlikte değerlendirmektir. Elinizdeki dokümanlarda yapılan çalışmalar, metrajları ve adetleriyle açık biçimde yer almaktadır. Eksik kalan işlerimiz varsa, bunları 2026 yılı planımıza dahil edeceğiz. Ayrıca 2026 yılına ilişkin beklentilerinizi ve taleplerinizi alarak değerlendirmek için buradayız" dedi.

"107.5 milyonluk altyapı çalışmasını tamamladık"

2025 yılında hummalı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Sinan Çeçen: “Yazıhan ilçemizde 2025 yılı için planladığımız tüm altyapı yatırımlarını zamanında tamamlamanın yanı sıra, çok daha fazlasını gerçekleştirerek hedeflerimizin oldukça üzerine çıktık. İlçemizin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek, depo ve su kaynağı ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma yürüttük. Bu yatırımlar, Yazıhan’ın hem bugününe hem geleceğine yapılan güçlü bir adımdır. Ekiplerimizle birlikte, Yazıhan ilçemizin içme suyu, kanalizasyon ve depo ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun ve planlı bir çalışma programı yürüttük. Bu çalışmalar kapsamında; 45.9 kilometrelik yeni içme suyu hattı inşa ettik. 1.4 kilometrelik kanalizasyon hattını tamamladık. 4 adet yeni içme suyu deposu yaptık. 5 adet sondaj çalışması gerçekleştirdik. 7 içme suyu deposunda bakım-onarım yaptık. 19 deponun temizlik işlemlerini tamamladık. 10 farklı su kaynağında çalışma yürüttük. 8 adet fosseptik imalatını tamamladık. Planladığımız tüm yatırımları eksiksiz şekilde hayata geçirmekle kalmadık, aynı zamanda hedeflerimizin de üzerine çıkarak yüzde 165 oranında bir çalışma performansı ortaya koyduk. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kesintisiz hizmet alması için çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir." dedi. (İLKHA)

23 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

EPDK 43 şirkete lisans verdi

İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon

Grönland’daki tüm siyasi partilerden ABD’ye ortak tepki

ABD, Suriye’de DAİŞ hedeflerini vurduğunu duyurdu

Pakistan'da düğün evinde tüp patlaması: 6 ölü 9 yaralı

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

Trump, Venezuela petrolünü gasp eden kararnameyi imzaladı

Instagram’da büyük veri sızıntısı: 17,5 milyon kullanıcının bilgileri ifşa oldu

Yarıyıl tatili cuma günü başlıyor

İş sağlığı ve güvenliğinde yenilikçi yaklaşımlar ele alındı

İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı: Emekliler cezalandırılıyor

Manisa’da sabaha karşı art arda depremler

Siyonist Yahudiler Filistinlilere ait 200 küçükbaş hayvanı çaldı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Yemen’de Ensarullah Hareketine karşı Yüksek Askeri Komite kuruldu

Yeni dolandırıcılık yöntemi: Mobil oyunlara dikkat!

Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu

HAKSİAD Ankara Şubesi açıldı

Fas'ta 1386 kişi kraliyet affından yararlandı

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi

68 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


23 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

EPDK 43 şirkete lisans verdi

İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon

Grönland’daki tüm siyasi partilerden ABD’ye ortak tepki

ABD, Suriye’de DAİŞ hedeflerini vurduğunu duyurdu

Pakistan'da düğün evinde tüp patlaması: 6 ölü 9 yaralı

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor