DÜNYA 15.09.2024 11:37:39 0

Yemen 2 bin kilometreden işgal altındaki Tel Aviv’i vurdu

Yemen 2 bin kilometreden işgal altındaki Tel Aviv’i vurdu
Haberi Sesli Oku

İşgal sözde ordusu sözcüsü, bu sabah Yemen'den Tel Aviv'e doğru balistik füze fırlatıldığını duyurdu.

İşgal medyası da hava savunmasının füzeyi engelleyemediğini kabul ederek, ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

İşgal ordusu sözcüsü, Tel Aviv ve çevresinde devreye giren sirenlerin ardından doğudan sınırı geçen karadan karaya bir füzenin tespit edildiğini doğruladı.

İşgal ordusu radyosu ise, balistik füzenin Yemen'den 2 bin kilometre mesafe kat ettiğini, böyle bir mesafe için bir balistik füzenin gerekli uçuş süresinin yaklaşık 15 dakika olduğunu belirtti. Hem Arrow sistemi hem de Demir Kubbe olmak üzere bir dizi önleyici füzenin ateşlendiği ama hepsinin de başarısız olduğu bildirildi.

Ordu Radyosu, Hava Kuvvetleri ve Ordunun, hava savunmasındaki başarısızlığın nedenini araştırdığını aktarırken, tespit sistemlerinin Yemen füzesini tespit etmiş gibi göründüğünü, ancak asıl sorunun; bunun hangi aşamada olduğu ve ağır, uzun menzilli bir balistik füzenin başarılı bir şekilde durdurulması için çok geç olup olmadığını açıkladı.

Ayrıca, "Yemenlilerin bizimle açık bir hesabı var ve bu, israilin savunma sistemlerine girmeyi başardıkları ilk sefer değil." dedi.

İşgal medyası Kanal 13 ise,  "Yemen füzesi sadece israilin savunma sistemlerini delmekle kalmadı, aynı zamanda Arap ülkelerinde ve Kızıldeniz'de konuşlanmış ABD ve müttefiklerinin sistemlerini ve en iyi erken uyarı sistemlerini de deldi. Orta Doğu hava sahasında tespit edilmeden 2.000 km uçuştan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Başkan Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı Mesajı

BAMMED Başkanı Özcan’dan Bayram Mesajı: “Buruk Bir Sevinç Yaşıyoruz”

BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı

Yahudi çeteler Filistinlilerin ev ve araçlarını ateşe verdi

ABD, BM'nin Gazze tasarısını veto etti

Kum ocağında göçük: 11 ölü

Siirt'te yıldırım çarpması sonucu çoban yaralandı

Nijerya'daki sellerde can kaybı artıyor

Çanakkale'de zincirleme kaza: 5 yaralı

Haribo ürünlerindeki uyuşturucu skandalı büyüyor

Ağrı'da jandarma tarafından 48 tim 194 personelle uygulama gerçekleştirildi

BM'den Gazze açıklaması: Kuzeyde tek bir hastane bile kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Gazze'de siyonist vahşet: 54 bin 607 şehit

Trump ile Putin görüştü

Hırsızlık anı kameralara yansıdı

Siirt’te buğday tarlasında yangın: Hasat bekleyen ekinler kül oldu

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 yeni geçici üyesi belli oldu

Siirt’te mayıs ayı güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

İnfaz düzenlemesi kararı Resmi Gazete'de

Yetimler Vakfı Kurban Bayramı öncesi Cizre’de yetimleri sevindirdi

Güney Kore'nin yeni devlet başkanı Lee Jae-myung göreve başladı

Sağlık Bakanlığı'ndan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

Özel bireylerle çevre günü etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te asayiş suçlarına karışan 4 bin 239 kişi yakalandı

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramlarda ziyaretleşme, hassaten yaşlıların ziyaret edilmesi önemlidir

Soykırımcı işgal rejimi, savunma ihracatında ikiyüzlü Batı ve Arap ülkeleri sayesinde rekor kırdı!

Esnaf işlerin durgunluğundan, vatandaş ise alım gücünün düşüklüğünden yakınıyor

Yükleniyor