Tarih: 25.08.2024 16:10

Yemen açıklarında teknenin alabora olması sonucu 13 kişi öldü, 14 kişi kayıp

Facebook Twitter Linked-in

IOM'nin yaptığı açıklamaya göre, Cibuti'den yola çıkan ve 25 Etiyopyalı ve iki Yemenli göçmeni taşıyan tekne, Salı günü Bani El-Hakem ilçesine bağlı Dubab bölgesi yakınlarında alabora oldu.

IOM, hayatını kaybeden 11 erkek ve 2 kadının cesetlerinin bulunduğunu, kayıp diğer kişileri bulmak için arama çalışmalarının sürdüğünü, geminin batma nedeninin ise henüz belli olmadığını belirtti.

IOM Yemen Misyon Şefi Vekili Matt Huber, "Bu son trajedi, göçmenlerin bu rotada karşı karşıya kaldığı tehlikeleri acı bir şekilde hatırlatıyor. Bu yıkıcı kayıpları normalleştirmememiz ve bunun yerine göçmenlerin yolculukları boyunca korunmasını ve desteklenmesini sağlamak için kolektif olarak çalışmamız zorunludur." dedi.

IOM'nin Yerinden Edilme İzleme Matrisi, 2023'te Yemen'e 97 bin 200'den fazla göçmenin geldiğini kaydederek bir önceki yılın rakamlarını aştı. Ancak Yemen'deki devam eden çatışma ve kötüleşen koşullar, birçok göçmeni temel hizmetlere sınırlı erişim ve sürekli şiddet ve sömürüye maruz kalma ile mahsur bıraktı.

IOM, tüm aktörleri desteği artırmaya ve çatışma, yoksulluk ve iklimle ilgili zorluklar gibi düzensiz göçü yönlendiren temel nedenlere eğilmeye çağırıyor. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —