Yemen genelinde yüz binler Gazze için yürüdü: “Yürüyüşümüz sürüyor, operasyonlarımız artıyor”

Tarih: 12.07.2025 14:12 Güncelleme: 12.07.2025 14:12
Yemen genelinde yüz binler Gazze için yürüdü: “Yürüyüşümüz sürüyor, operasyonlarımız artıyor”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Yemen’in birçok vilayetinde halk, cuma günü “Gazze ile Dayanışma... Yürüyüşümüz Sürüyor, Operasyonlarımız Artıyor” sloganıyla 80'den fazla ayrı noktada kitlesel yürüyüşler düzenleyerek Gazze’ye olan sarsılmaz desteklerini bir kez daha ortaya koydu.

Yüz binlerce Yemenli bulundukları şehir ve ilçe ve köylerde bir araya gelerek Filistin'e destek yürüyüşleri düzenledi.

Vilayet merkezleri ve bağlı ilçelerde düzenlenen yürüyüşlere, Yemen ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalıklar katıldı. Ellerinde, Filistin halkına desteğin sürdüğünü ifade eden prtlar taşıyan göstericiler arasında Şura Konseyi üyeleri, yerel yöneticiler, askeri ve güvenlik yetkilileri ile çok sayıda kanaat önderi yer aldı.

“Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız”

Göstericiler, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin son dönemde işgalci siyonist rejime karşı gerçekleştirdiği nitelikli askeri operasyonları övgüyle anarken, Yemen halkının Filistinli kardeşlerini asla yalnız bırakmayacağını vurguladı.
Katılımcılar, Gazze’deki direnişin yanında olmayı sürdüreceklerini ve Yemen devrim lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin el-Husi’ye, Filistin halkını ve direnişini desteklemek için gerekli tüm adımları atma yetkisi verdiklerini açıkladı.

“Bu yürüyüşler Allah’ın davetine cevaptır”

Yürüyüşlerin sonunda yayınlanan bildiride, gerçekleştirilen kitlesel gösterilerin, Allah’ın çağrısına bir cevap, mazlum Filistin halkına destek ve siyonist zulme karşı cihadın bir parçası olduğu vurgulandı.
Açıklamada, 21 aydır dünyanın gözü önünde sürdürülen eşi benzeri görülmemiş soykırıma karşı bu yürüyüşlerin bir mücadele kararlılığı olduğunun altı çizildi.

Bildiri ayrıca, Filistin direnişi ile Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin düşman topraklarının derinliklerinde yürüttüğü artan operasyonları, özellikle deniz ablukası bağlamındaki son hamleleri övdü. Bu gelişmelerin, düşmanın Yemen’in limanlarını kuşatma ve kuşatmayı kırma hayallerini suya düşürdüğü belirtildi.

“Zalim Düşmana Karşı Geri Adım Yok”

Yemen halkının, Gazze’deki halkın açlığa, susuzluğa ve kuşatmaya karşı verdiği direnişi büyük bir onurla izlediği belirtilen açıklamada, işgalci siyonist rejimin vahşi saldırılarına karşı direnişin etkili ve caydırıcı darbeler indirdiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi “Gazze’deki mücahitlerin son günlerde kurduğu ölümcül pusularla düşmana ağır kayıplar verdirdiğini görüyoruz. Bu sırada, Gazze halkının yaşadığı açlık, susuzluk ve kuşatma altındaki yaşam da gözlerimizin önündedir. Ancak bu tablo, azmimizi ve düşmanın kaçınılmaz yenilgisine olan inancımızı daha da güçlendiriyor.”

“Yemen Halkı Geri Dönmeyecek”

Bildiri şu sözlerle son buldu “Yemen halkı ne geri çekilecek, ne yorulacak, ne de bu tutumundan vazgeçecek. Zorluklar ne olursa olsun, Allah yolunda sabırla ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Sabır, sebat ve Allah’a güven bizi zaferle buluşturacak; zalim düşman ise yenilecektir.” (İLKHA)

Yangın nedeniyle Keseb Sınır Kapısı geçici olarak kapatıldı

İspanya'ya yağışlar sele yol açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Rusya'dan Ukrayna'ya 623 İHA ve füze ile saldırı

İBB'ye yönelik yolsuzluk operasyonunda 8 tutuklama

Hindistan’daki uçak kazasının ön raporu açıklandı

AB'den ABD'ye gümrük tarifesi karşılığı

Rize'de feci kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Sivas’ta vücuduna kene yapışan bir kişi hayatını kaybetti

Senegal'de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında siyasi kriz

Cizre'de termometreler 50 dereceyi gösterdi

İran: Uranyum zenginleştirme hakkının tanınmadığı hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğiz

Uşak'ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Uludağ'da nesli tehlike altında olan kelebek görüntülendi

Gazze'de yardım dağıtım merkezlerinde 805 kişi katledildi

Mardin’in kırsal mahallelerinin en büyük sorunu: Elektrik kesintileri

ABD'den AB ve Meksika'ya yüzde 30 tarife kararı

ABD'de veba kaynaklı ölüm bildirildi

Tekirdağ'da 2 otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te hint keneviri ve çeşitli silahlar ele geçirildi

HÜDA PAR'lı Belediye Başkanından beldesine ulaşım yatırımı

Hazreti Muhammed'e hakaret eden derginin yazı işleri müdürü tutuklandı

Ev yangınında mahsur kalan çocuklar kurtarıldı

Peru'da maden işçileri sokağa döküldü

İDEV Gaziantep Temsilcisi Taş: Sıcaklarda rehavete kapılmayalım

Gaziantep'te Türkiye'nin en gelişmiş ve modern meyve sebze hali yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Koreli mevkidaşıyla görüştü

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Azerbaycan'da Aliyev'le görüştü

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Yağızca-Bayırlı grup yolundaki çökmelere acil müdahale edilmeli

Batman'da tandırda 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor