• BIST 100

    9645,75%-0,58
  • DOLAR

    38,79% 0,26
  • EURO

    43,40% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4042,71% 0,24
  • Ç. ALTIN

    6475,39% 0,00

Yemen'den fırlatılan füzenin engellenmesinin ardından Kudüs yakınlarında yangın çıktı

DÜNYA 11.11.2024 12:15:55 0
Yemen

İşgal altındaki Kudüs kenti yakınlarındaki Beyt Şemeş bölgesinde düşen önleme füzesi parçaları sonucu yangın çıktı.

Siyonist Resmi Yayın Otoritesi, Kudüs şehrinin batısında çıkan bölgede çıkan yangınların, işgal ordusunun, Yemen'den fırlatılan bir füzeyi düşürmek için fırlattığı önleyici füze parçalarından kaynaklandığını bildirdi.

İşgal ordusu ise yaptığı kısa açıklamada, Yemen'den fırlatılan bir füzeyi işgal hava sahasını geçmeden önce yakaladığını söyledi.

Bundan önce ordu, Beyt Şemeş'te ve Kudüs yakınındaki diğer bölgelerde sirenlerin çaldığını duyurdu.

Ensarullah: Hipersonik füze ile işgal üssünü hedef aldık

 

Ensarullah Sözcüsü Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada ise işgal altındaki Filistin'de bulunan Yafa'nın güneydoğusundaki Nahal Sorek askeri üssüne yönelik nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Hedeflemenin isabetli olduğunu ve hedeflenen bölgenin yakınlarında yangın çıktığını aktaran Seri, harekâtın, hipersonik balistik füze “Filistin 2” ile gerçekleştirildiğini ve Allah'ın izniyle amacına ulaştığını vurguladı.

İşgal ordusu daha önce yaptığı açıklamada doğudan Batı Şeria'nın güney bölgelerine doğru ilerleyen bir füze tespit ettiğini açıklamıştı.

Kasım ayından bu yana Ensarullah grubu, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde işgal rejimi, İngiltere ve ABD ile bağlantılı gemilere füze ve insansız hava araçlarıyla operasyonlar düzenliyor.

Grup, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki nakliye hatlarına yönelik operasyonlarının Filistin direnişine destek amaçlı olduğunu defalarca vurguladı ve saldırılarını Gazze'deki soykırım savaşı sona erene, abluka kaldırılıp insani yardım girişlerine izin verilene kadar durdurmayacağını vurguladı.

Ensarullah grubunun lideri Abdülmelik El-Husi, gelecek ABD Başkanı Donald Trump'ın eğer sözlerinde samimiyse Gazze ve Lübnan'a yönelik savaşı durdurması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz perşembe günü savaşa ilişkin haftalık konuşmasında El-Husi, ne pahasına olursa olsun grubun direnişi desteklemeye devam edeceğini vurguladı. (İLKHA)

Gülsever: Diyarbakır'daki kira artışları İstanbul ile yarışır hale geldi!

Ortaokul öğrencilerinden Gazze’ye destek kermesi

Çocuk Alerji Uzmanı Dr. Hafızoğlu: Çocuğunuzun alerjisini hafife almayın

Siirt’te silahlı saldırı: 1 yaralı

"Sessiz katil" hipertansiyon

Şanlıurfa'da kamyonet devrildi: 3 yaralı

Balon balığı avcılığı destekleme tutarı 35 TL oldu

Mardin’de trafik kazası: Bir ölü

İşgalci siyonistler Selfit'e yönelik saldırılarını sürdürüyor

Üreticilere 5,1 milyar lira destekleme ödemesi yapılacak

Siyonist rejim Mescid-i İbrahim’de sabah namazını engelledi

Cebeliye ve Beyt Lahiya'da yeni katliam: En az 100 şehit, yaralı ve kayıp var

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Diyarbakırlı hayırsever, umre parasını Gazze'ye bağışladı

Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı

DSÖ: Gazze'de kanser tedavisi yapan son hastane hizmet dışı kaldı

27 ilde FETÖ operasyonu: 101 şüpheli gözaltında

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Microsoft'un yapay zekâ açıklaması Gazze'deki gerçekleri gizleyemiyor

Mısır: Gazze'de sivil ve sağlık tesislerine saldırılar derhal durdurulmalı

Nisan ayında Gazze ve Batı Şeria’da 80 gazeteciye saldırı

Çocuksuzluk akımını aşılayan filmlere Rusya’dan yasak geldi

Gazze'de son 24 saatte 143 Şehit: Çoğu kadın ve çocuk

Yemen: Ben Gurion Havalimanı hipersonik balistik füzeyle vuruldu

Hakkari'de şap karantinası

Kanada'da orman yangını nedeniyle OHAL ilan edildi

Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması'nda 20 takım mücadele etti

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde silahlı saldırı: 7 ölü

Nijerya'da Lassa ateşi kaynaklı ölü sayısı 138'e çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ