• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Yeni Citroen C5 Aircross SUV üretimi başladı

14 Haziran 2022, Salı 09:07
14 Haziran 2022, Salı 09:07
Yeni Citroen C5 Aircross SUV üretimi başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeni Citroen C5 Aircross SUV üretimi başladı

Yeni Citroen C5 Aircross Türkiye yollarına çıkmak için gün sayarken, otomobil Rennes fabrikasında seri üretime girdi.

Citroen, sevilen modeli C5 Aircross'u bu yılın başlarında makyajlayarak tanıtmıştı. Citroen C5 Aircross, ilk olarak tanıtıldığı 2018 yılından günümüze 325 binin üzerinde global satış başarısıyla olduğu kadar iç mekan genişliği, modülerliği ve hepsinden önemlisi, sınıfında rakipsiz konfor seviyesiyle son derece rekabetçi kompakt SUV segmentinde öne çıktı.

AA'da yer alan habere göre yeni Citroen C5 Aircross, Türkiye yollarına çıkmak için gün sayarken, yeni model, efsane Citroen modellerinin üretildiği Rennes fabrikasında bantlardan inmeye başladı.

Rennes fabrikası, Citroen tarihinde özel bir yere sahip. Kısa süre önce 60'ıncı yılını kutlayan fabrika, 1961 yılında Ami 6 ile üretime başladı.

Fabrika yıllar içinde başta GS, BX, XM, C5 ve C6 olmak üzere daha birçok Citroen modelini üretti.

İlk C5 Aircross SUV üretimi Mart 2018'de başladı. Yeni modelin üretiminin başlaması, Citroen ile Rennes fabrikası arasındaki bağı biraz daha güçlendiriyor.

Tasarım detayları

Yeni C5 Aircross, ön tasarımındaki yeni çizgilerle markanın güncel tasarım dilini başarıyla yansıtıyor.

Dikey tasarım detayları aracın modern görünümünü kuvvetlendirirken, genişlik algısını da artırıyor. LED teknolojili stoplar, piyano tuşu tasarımıyla 3 boyutlu görünüm etkisini güçlendiriyor.

Bunun yanında yeni 18 inç elmas kesimli alaşım jantlar aracın her yol koşuluyla başa çıkabilecek güçlü SUV duruşuna katkı sağlıyor.

Dış tasarımı daha prestijli ve çekici hale getirme hamlesinin ardından, yeni C5 Aircross’un iç tasarımına da daha dinamik ve rafine bir görünüm kazandırıldı.

C5 Aircross, ön konsol üzerinde süzülüyor gibi görünen ve daha modern bir yolcu kabini görünümü sağlayan 10 inçlik yeni bir dokunmatik ekranla donatılıyor.

Ayrıca tamamen kişiselleştirilebilir 12,3 inçlik dijital ekran; navigasyon haritası, aktif sürüş destek sistemleri gibi tüm temel ve kişiselleştirilebilir bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına getiriyor ve sürüş güvenliğini destekliyor.

C5 Aircross, C4 ve C5 X ile kullanıma sunulan yeni nesil Citroen Advanced Comfort koltuklarla konforu en üst seviyeye çıkarıyor.

Sürücü ve ön yolcu tarafında sunulan ısıtma ve masaj işlevleri, lüks algısının sınıf standartlarının üzerinde yaşanmasını sağlıyor.

Yeni C5 Aircross, dur-kalk işlevine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi ve Aktif Şeritten Çıkma Uyarısı sistemini birleştiren 2. Seviye otonom sürüş sistemi Otoyol Sürüş Yardımcısı dahil olmak üzere kompakt SUV segmentinde sunulan 20 öncü sürüş destek sistemini bünyesinde barındırıyor.

Yenilenen modelin fiyatı henüz belli değil, ancak mevcut modelin Türkiye'deki fiyatları 2022 model yılı olarak 839 bin TL'den başlıyor.

Rusya, Donetsk ve Zaporijya'da ilerlemeye devam ediyor

İmam Hatip öğrencilerinden "Vakti Kuşanmak" temalı namaz farkındalığı etkinliği

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 72'ye yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Hedefimiz engelsiz bir şehir oluşturmak

Yazarlar ve okurlar Mersin'de bir araya geliyor

Gazze'de son 48 saatte 7 şehit 30 yaralı

MTDF Başkanı Öter: Mardin'in örfüne uygun olmayan diziler kenti değersizleştiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: G20'yi daha fazla sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum

Kocaeli'nde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Kayısı fidanı satıcıları: Talep artarak büyüyor

Umut Kervanı Tarsus'ta giyim yardımında bulundu

Endonezya’daki toprak kaymalarında can kaybı 30’a yükseldi

Scattered Lapsus$ Hunters adlı hacker grubu, 200’den fazla şirketi hedef alan veri ihlalini üstlendi

Malatya'da Tohma Çayı'na inen sis deniz manzarası oluşturdu

Mezopotamya Fuarı’na Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler: Hem kalite hem kültür buluşuyor

Adana Sarıçam’da orman yangını

Nijerya'nın orta kesiminde bir okuldan en az 227 kişi kaçırıldı

Şanlıurfa’da 22 Kasım’da beş ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

Diyarbakır-Bismil yolunda bir zincirleme kaza daha: Yaralılar var

Şanlıurfa'da salça yüklü tır yangında küle döndü

Mardin'de 2 tır ile SUV tipi araç çarpıştı: Tır alev aldı

İşgal medyası: israilin güvenlik aygıtı çöküş sürecinde

Bakan Bayraktar: Depolama tesislerimizde yüzde 100 doluluk oranıyla kışa hazırız

“İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Uygulama Yönetmeliği” yayımlandı

Pasif içicilik de KOAH sebebi

İşgal rejimi Batı Şeria’da en az 65 kişiyi alıkoydu

Yeşilyurt'ta çocuklara yerli tohuma sahip çıkma kültürü kazandırılıyor

Malatya'da yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi

9. Uluslararası İyilik Ödülleri için hikayeler toplanmaya başlandı

9'uncu Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi Gaziantep’te yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, Donetsk ve Zaporijya'da ilerlemeye devam ediyor

İmam Hatip öğrencilerinden "Vakti Kuşanmak" temalı namaz farkındalığı etkinliği

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 72'ye yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Hedefimiz engelsiz bir şehir oluşturmak

Yazarlar ve okurlar Mersin'de bir araya geliyor

Gazze'de son 48 saatte 7 şehit 30 yaralı

MTDF Başkanı Öter: Mardin'in örfüne uygun olmayan diziler kenti değersizleştiriyor