• BIST 100

    9508,6%2,51
  • DOLAR

    37,90% -0,18
  • EURO

    42,21% 1,43
  • GRAM ALTIN

    3811,26% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6214,21% 0,85

"Yeni müfredat manevi ve insani değerleri de kapsayan bütüncül bir yapıdır"

EĞİTİM 5.09.2024 15:16:21 0

Bursa'da 3-5 Eylül tarihlerinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Formatör Öğretmenleri tarafından 234 merkezde yaklaşık 17 bin eğitimciye yönelik Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programı eğitimleri gerçekleştirildi.

Bursa'da gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimlerinde, eğitim sistemi ahlaki değerleri ön planda tutarak, eleştirel düşünen ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu model, herkes için fırsat eşitliği sağlayan, insanı merkezine alan bir eğitim anlayışını benimserken, eğitim süreci, bireyin zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini destekleyen esnek ve özgür bir öğrenme ortamı sunarak, bilgiye erişimi temel bir hak olarak görerek ve sorumluluk bilinciyle geleceği inşa eden nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Konu ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, "2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya konan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretmen eğitimleri 3-5 Eylül tarihleri arasında ilimizde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli formatörleri tarafından 234 merkezde yaklaşık 17 bin öğretmenin katılımı ile gerçekleştiğini belirtti.

"Yeni müfredat manevi ve insani değerleri de kapsayan bütüncül bir yapıdır"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğrenci merkezli bir yaklaşımla şekillendirilmiş ve günümüzün ihtiyaçlarına göre beceri eğitimi temelli bir yapı sunduğunu söyleyen Alireisoğlu, "Yeni müfredat, çocukların hem akademik hem de sosyal gelişimini destekleyen sadeleştirilmiş bir program içeriyor. Çocukların oynamasını, okumasını ve sosyalleşmesini desteklemenin yanı sıra, günümüzün gerektirdiği kavramlarla da güncellenmiştir. Sadece becerileri değil milli, manevi ve insani değerleri de kapsayan bütüncül bir yapıdır." dedi. 

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimciler tarafından uygulanması için büyük bir fırsat sundu"

Bursa eğitim camiası olarak Türkiye'deki büyük hikayenin Bursa'dan küçük ve güçlü iyi örneklendirilmiş bir parçası olacaklarını belirten Alireioğlu, "Bu süreçte tüm öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese gösterdiği özveri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Bursa'da gerçekleştirilen bu eğitimler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin tüm eğitimciler tarafından benimsenmesi ve uygulanması için büyük bir fırsat sundu. Bu kapsamlı eğitim programı, öğretmenlerin yeni müfredata uyum sağlamalarına ve öğrencilere en iyi eğitimi sunmalarına imkan sağlayacak." diye konuştu. (İLKHA)

Afganistan'da mühimmat deposu patladı: 4 yaralı

Filistinli ressamların fırçasından "Hâlâ Yaşıyorum" sergisi

Battalgazi'de temizlik seferberliği sürüyor

Göller Mahallesi'nin içme suyu altyapısı güçleniyor

Batmanlı öğrenciler Yunanistan'da Avrupa robot olimpiyatlarında yarışacak

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması

Batman'da elektrik trafosu patladı: Mahalleli korku dolu anlar yaşadı

AB, ABD kararı sonrası vergi misillemesini 90 gün erteledi

Belediye Başkanı Geçit'in "taziye evleri" projesine bir destek daha!

Kahramanmaraşlı esnaf iki günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

Bursa Kitap Fuarı başlıyor

Parkinsonda umut erken tanıda

HÜDA PAR’dan Gazze için “Tekbir Cuması” davetine destek çağrısı

Siyonist rejim geçerli sebep göstermeden Filistinlileri zindanlara dolduruyor

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen: Son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz

Bingöl'de yayalara yol vermek isteyen araç kaza yaptı

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Tarife savaşı karşılıksız kalmayacak

İşgalciler Gazze Şeridi'nden onlarca esiri  serbest bıraktı

TİM Başkanı Gültekin: Maliyet yapılarındaki ciddi bozulmalar, ihracatın rekabet gücünü zayıflatıyor

Gazeteciler, Gazze'de meslektaşlarının katledilmesini protesto ettiler

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

Hindistan'da yıldırım düşmeleri: 22 ölü

Bingöl’de “İslam’da Aile” programına davet

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ