Tarih: 07.10.2024 09:55

Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı Arslan'dan Kudüs Mesajı: "Safımız Vatan Safıdır"

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan, Orta Doğu’daki çatışmalara ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Kürtlere yönelik çağrısına net bir yanıt verdi. Arslan, yaptığı açıklamada, Kürtlerin tarih boyunca vatanlarına ve kardeşlerine sadık kalarak düşmana karşı omuz omuza savaştığını belirtti. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun "Bizim safımızda savaşın" çağrısına sert bir cevap veren Arslan, "Biz Selahaddin Eyyubi’nin torunları olarak safımızı daima vatan safında tuttuk" dedi.

"Kudüs’ü Fethedecek Ruh Bugün de Yaşıyor"

Yeni Yüzyıl Partisi’nin vurguladığı milli birlik çağrısı kapsamında, Arslan, Türkiye’nin barış ve istikrarını koruma noktasında kararlı olduklarını belirtti. "Bu mücadele sadece bir toprak meselesi değil, aynı zamanda onurlu bir duruşun ve geleceğin mücadelesidir" diyen Arslan, Türkiye’nin birliğine kasteden her türlü tehdide karşı Kürtlerin vatan saflarında yer alacağını yineledi.

Açıklamalarının sonunda Arslan, tarihten aldıkları güçle geleceği inşa etme kararlılığında olduklarını belirterek, "571+1453=2024" mesajını verdi. 571 yılının Hazreti Muhammed’in doğumu, 1453’ün İstanbul’un fethi, ve 2024’ün ise bu ruhla yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti. Arslan, Kürtlerin de bu dönemde aynı ruhla hareket edeceklerini belirterek, "Bizler, Selahaddin Eyyubi’nin torunları olarak safımızı yine vatan safında göstereceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Yeni Yüzyıl Partisi, bu mesajıyla Türkiye’nin milli bütünlüğüne olan bağlılığını bir kez daha vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —