• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Yenişehir’e spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı özel

13 Ekim 2023, Cuma 16:50
13 Ekim 2023, Cuma 16:50
Yenişehir’e spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı özel
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yenişehir’e spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı özel

Diyarbakır’da Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, spor ve sporcuya desteklerinden dolayı özel ödüle layık görüldü.
Yenişehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon işbirliği ile düzenlenen sporun enleri programına katıldı.
Yenişehir ilçesinde spora ve sporculara yapılan destekler ile ilgili görüşlerine yer verilen Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, “Kış ve yaz spor okulları kapsamında Seyrantepe Spor Salonu, Köşkler Spor Salonu Kompleksi’mizde 15 branşta 50 eğitmenle eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimlerimiz kapsamında Voleybol, Futbol, Basketbol, Tekvando, Kick-Box, Karate, Pilates, Spor tırmanış, Dağcılık, Masa Tenisi, Satranç, Jimnastik, Halkoyunları, Badminton, Yüzme gibi spor dallarımız bulunmaktadır. Bu okullarımızdan şimdiye kadar 3 bin çocuğumuza eğitim verdik” dedi.
Mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında açtıkları özel yetenek kurslarında eğitimler alıp yetenek sınavlarını geçerek 66 çocuğu spor lisesine, 29 genci de çeşitli illerdeki beden eğitimi bölümlerine girmeye hak kazandığını belirten Beşikci, “Yenişehir Belediyesi Spor kulübümüzün futbol takımı amatör ligde, voleybol takımımız ise Alparslan Endüstri 1.Lig’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Spor kulüplerimizde eğitim alan sporcularımız, mayıs ayında yapılan Kick-Boks Dünya Kupasında dört birincilik çıkartarak; 26 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında yıldız bayanlarda 5 sporcumuz Türk Milli takımını temsilen Avrupa Şampiyonası’na giderek ilk 5’e girmişlerdir. Ayrıca Ulusal müsabakalarda birçok sporcumuz 1. 2. ve 3. olarak, Uluslararası Milli Takımı’nda da yarışmışlardır. Ayrıca spor okullarımızda başarı gösteren çocuklarımızı çeşitli kültür gezileriyle buluşturduk. Başarılı sporcularımızı Ankara, Kapadokya ve Van gezilerine götürdük. İlçemizde faaliyet gösteren 335 Kulübe nakdi yardım ile farklı kulüplere de malzeme yardımında bulunduk. Nakdi yardım kulüp sayısı 35 iken spor liselerine malzeme, yardım 6 kulübe 1 buçuk milyon oldu. Yanıbaşınızdayız. Projemiz çerçevesinde temmuz ve ağustos ayında bin 200 çocuğumuza ulaştık kampa gidemeyen tatil yapamayan çocuklara Mardin yolu fidanlık alanında 50 çadır kurularak çocuklara sabah, öğlen, akşam sportif faaliyetler, spor parkurları düzenledik. AFAD, itfaiye Yeşilay gibi kurumlar seminerler verdiler. Kitap okuma yüzme gibi etkinlikler düzenlendi” ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hindistan'da fabrikada patlama: 17 ölü, 18 yaralı

Mersin’de düzenlenen “Şehitler Sergisi” etkinliğine yoğun ilgi

Savaş meydanlarından siyasi karar merkezlerine: Ali Şemhani

Batman’da baraj gölüne gömülen araç 3 gün sonra bulundu

Bakan Memişoğlu: Kolorektal kanser tarama hedefi aşıldı

İran'ın misillemelerinde 3 ABD askeri öldü

Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime kar engeli

Bolivya'da düşen uçakta ölü sayısı 22'ye yükseldi

İran: Askeri kuvvetlerimiz bağımsız ve kısmen ayrı hareket ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt Emiri ile görüştü

Akif Manaf’a “Doğayla Barış Ödülü”

Myanmar’da orduya ait savaş uçakları sivilleri bombaladı: 25 can kaybı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü

İçişleri Bakanlığı'nda sınır güvenliği toplantısı

Malatya'da konteyner kentte yangın paniği

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Aliyev'den İran'a başsağlığı mesajı

Uluslararası havalimanına sahip tek üniversite afetlere karşı lojistik üs oldu

İran Savunma Şurasından Ahmediyan: Şura, düşman tamamen yenilene kadar savaşı sürdürmeye hazırdır

Çocuklar için yapılan parklar bir yılda kullanılamaz hale geldi

Nebenzya: İran’a yönelik saldırılar diplomasinin ihanetidir

Mustazaflar Cemiyeti’nden şehitler için başsağlığı mesajı

Türkiye ve İran Dışişleri Bakanlıkları arasında başsağlığı ve istişare görüşmesi

Irak, hava sahasını geçici olarak kapatma kararı aldı

Bağımsızlık Tırı "Sen De Yeşilaycısın" mesajıyla Bağcılar'da

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan Hamaney ve şehitler için başsağlığı mesajı

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad şehit edildi

Ankara’da ABD’nin İran’a saldırısı protesto edildi

İran, ABD'nin uçak gemisi Lincoln'u hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan'da fabrikada patlama: 17 ölü, 18 yaralı

Mersin’de düzenlenen “Şehitler Sergisi” etkinliğine yoğun ilgi

Savaş meydanlarından siyasi karar merkezlerine: Ali Şemhani

Batman’da baraj gölüne gömülen araç 3 gün sonra bulundu

Bakan Memişoğlu: Kolorektal kanser tarama hedefi aşıldı

İran'ın misillemelerinde 3 ABD askeri öldü

Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime kar engeli