• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Yerel basına destek çağrısı!

GÜNDEM 9.01.2025 12:17:10 0
Yerel basına destek çağrısı!

Batman Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Salih Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basının halk ile yetkililer arasında köprü görevi gördüğünü ve bu köprünün korunması için basın mensuplarına sahip çıkılması gere

Özcan, ekonomik krizin en çok etkilediği kesimlerden birinin de basın mensupları olduğunu belirterek, özellikle yerel basının ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Yerel medyanın halkın gözü kulağı olduğunu ifade eden Özcan, yetkililerin bu alana daha fazla destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Batman'daki basının, bölgede en etkili medya organlarından biri olduğunu belirten Özcan, yerel gazetelerin sayısının fazla olmasının, şehirdeki medya çeşitliliğini ve zenginliğini gösterdiğini söyledi. Ancak, bu zenginliğin sürdürülebilmesi için yetkililerin, basın mensuplarının sorunlarına daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Özcan, yerel basının halkın temsilcisi olarak, yetkililerle halk arasında köprü görevi gördüğünü belirtti. Basının güçlü, tarafsız ve ilkeli olmasının önemine değinen Özcan, basının toplumun ilerlemesine ve aydınlanmasına katkı sağladığını ifade etti. "Basının güçlü kalması, halkın menfaatlerinin korunması açısından hayati bir öneme sahiptir" diyen Özcan, bu nedenle yerel medyanın desteklenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

"Basının görevini yerine getirebilmesi için desteklenmesi lazım"

Batman basınının, bölgesel haberlerde etkin rol oynarken, yerel halkın sesi olma misyonunu da sürdürdüğünü belirten Özcan, bu etkinin devam etmesi için ekonomik ve lojistik desteklerin artırılması gerektiğini belirtti. Özcan, basın mensuplarının özveriyle çalıştığını ve bunun karşılığının verilmesi gerektiğini söyledi.

"Siyonistler tarafından katledilen gazeteci kardeşlerimizi unutmayalım"

Gazze ve Filistin’deki gazetecilerin durumuna da değinen Özcan, burada basın mensuplarının bilinçli olarak hedef alındığını ifade etti. "Siyonistler tarafından şehit edilen gazetecileri unutmamak gerekiyor." diyen Özcan, Filistin’deki soykırımın dünya gündeminden düşmesini engellemek için gazetecilerin bilinçli olarak hedef alındığını vurguladı.

"Siyonist saldırıların durması için daha çok çaba lazım"

Uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Özcan, Gazze’deki basın mensuplarına sahip çıkılması gerektiğini ve bu saldırıların durdurulması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. Basın özgürlüğünün, tüm dünyada korunması gereken temel bir hak olduğunu ifade eden Özcan, bu konuda uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: yerel basına destek çağrısı!

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ