• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

18 Haziran 2025, Çarşamba 04:13
18 Haziran 2025, Çarşamba 04:13
Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamındaki başvuruların devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşların son başvuru günü olan 30 Haziran 2025 tarihine kadar işlemlerini ta

6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından vatandaşların kendi konutlarının olduğu bölgelerde evlerini yapmalarına fırsat tanımak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamındaki başvurular 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

Başvuru yapmayanlar hibe ve krediden yararlanamayacak

Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmeye göre; 30 Haziran 2025 tarihine kadar Yapı Ruhsatı alınmadığı takdirde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi hakkından faydalanılamayacağı ifade edildi.

"Yerinde Dönüşüm Projesi" hakkından faydalanmak isteyen vatandaşlar, dilekçe, numarataj, kimlik fotokopisi, zemin etüdü, mimari proje, statik proje, mekanik proje, elektrik projesi, %51 salt çoğunluğun sağlanmış olan noter onaylı müteahhit sözleşmesi, şantiye şefi sözleşmesi (üzerinde metrekare yeterliliği olan inşaat mühendisi veya mimar), yapı denetim sözleşmesi ve proje kontrol formu ve tutanağıyla birlikte Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası ikinci katındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.  Bununla birlikte vatandaşların, hibe ve kredi imkanından faydalanabilmesi için yapı ruhsat sürecini yapı denetim firmaları, proje müellifleri ve müteahhit firmalar üzerinden takip etmeleri gerektiği açıklamada yer aldı.

Başvuru süreciyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Yerinde Dönüşüm Birimi" ile irtibata geçmeleri gerekiyor.

Yapı ruhsatı başvuruları dijital ortamda yapılabiliyor

Bu arada "Yapı Ruhsatı" başvurusunda bulunmak isteyenler, Yeşilyurt Belediyesine gelmeden www.yesilyurt.bel.tr adresinde ki elektronik imzalı e-ruhsat bölümünden de kolay bir şekilde yapabiliyor.

Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne inşaat ve yapı ruhsatları başta olmak üzere diğer iş ve işlemler için başvuru yapan vatandaşlar, mimarlar, inşaat mühendisleri, proje sorumluları, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, inşaat ruhsat başvuru evrakları ve projelerini dijital ortamda Yeşilyurt Belediyesine gönderme kolaylığına ulaşıyorlar. İnternet ortamından gelen tüm evraklar uzman isimler tarafından titizlikle kontrolleri yapılırken, eksiklikler veya düzeltmelerde başvuru yapan kişi ve kurumlara anlık SMS ve e-posta aracılığıyla bildiriliyor.

Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sayfasından bir tuşla Yeşilyurt Belediyesindeki iş ve işlemlerini rahat, kolay ve hızlı bir şekilde yapan vatandaşlar, inşaat ruhsat başvurularını, kontrollerini (ruhsat ile ilgili tüm işlemleri) günün her saatinde elektronik ortamda yaparken, onay süreçlerinde ise e-imza uygulamasında da yararlanabiliyor. (İLKHA)

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi

5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'daki orman yangınları yerleşim yerine yaklaştı

Pakistan'da sel felaketi: 194 can kaybı

Gazze'de can kaybı 61 bin 827’ye yükseldi

Konya’da çıkan yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi

Anamur'da bir ilk: Hafızlık icazet merasimi

Kocaeli'de orman yangını

HAMAS ve Filistinli gruplardan “büyük israil” planına karşı çağrı

Suriye'de orman yangınları sürüyor

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 6 yaralı

Otomobil su kanalının korkuluklarına çarptı: 1 yaralı

40 bin kişi Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı

Kocaeli ve İznik'teki orman yangınlarının duman bulutu Bursa semalarını kapladı

Diyarbakır’da 3 ayrı noktada orman yangını

Hasankeyf'te incir hasadı başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi