• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Yeryüzü Doktorları Lübnan’daki Filistinli mültecilere destek sağladı

23 Ocak 2026, Cuma 10:44
23 Ocak 2026, Cuma 10:44
Yeryüzü Doktorları Lübnan’daki Filistinli mültecilere destek sağladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeryüzü Doktorları, Lübnan’daki Filistinli mülteci kamplarında yaşayan bebek ve kadınlara yönelik insani yardım ve sağlık çalışmaları gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları, Lübnan’ın Sayda kentinde bulunan Ein El Hilweh ile Trablus’ta yer alan Beddawi Filistin Mülteci Kampı’nda yaşayan Filistinli mültecilere yönelik yardım faaliyetleri yürüttü.

Çalışmalar kapsamında bebekler ve kadınlar için yardım kolileri dağıtılırken, kamplarda yaşayanların sağlık ihtiyaçları da yerinde tespit edildi.

Dernek bünyesinde görev yapan doktorlar tarafından mültecilere birinci basamak sağlık hizmeti sunulurken, muayene ve tedavi faaliyetleri gerçekleştirildi.

Filistinli mültecilerin yaşam koşulları

Filistin halkı, 1948 yılında “Nakba” ve 1967 yılında “Naksa” olarak adlandırılan süreçlerin ardından zorla yerinden edilerek mülteci konumuna düştü.

Yıllardır savaş ve abluka koşulları altında yaşam mücadelesi veren Filistinliler, bugün Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Lübnan’daki 12 Filistinli mülteci kampında hayatlarını sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) verilerine göre, Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin yüzde 80’den fazlası yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Sağlık ve insani yardım çalışmaları

Yeryüzü Doktorları, Gazze’de yürüttüğü sağlık ve insani yardım çalışmalarının yanı sıra Lübnan’daki mülteci kamplarında da uzun süredir faaliyetlerini sürdürüyor.

Dernek, 2021 yılından bu yana bölgedeki ihtiyaçları tespit ederek hem sağlık hem de insani yardım alanında destek sağlıyor. Kış aylarında artan sağlık risklerine karşı Sayda ve Trablus’taki mülteci kamplarında iki ay süren çalışmalar yürüten dernek, yüzlerce mülteciye muayene ve tedavi hizmeti sundu. Anne ve bebek sağlığına yönelik taramaların yapıldığı çalışmalarda, kadınlara hijyen malzemeleri, bebeklere ise mama ve bebek bezi ulaştırıldı.

Sürdürülebilir destek vurgusu

Yeryüzü Doktorları, 2021 yılında başlattığı kumanya dağıtımlarıyla bin 500’den fazla mülteciye ulaştı. Gıda yardımlarını her yıl artıran dernek, hijyen koşullarının kötüleşmesi nedeniyle düzenli aralıklarla hijyen kiti dağıtımı da gerçekleştiriyor.

Sağlık hizmetlerine erişimi olmayan ihtiyaç sahiplerine yönelik tıbbi destek çalışmaları da sürdürülüyor. Dernek, Lübnan’daki Filistinli mülteci kamplarında sağlık ve yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürülebilir bir program çerçevesinde devam ettirirken, insani yardım ve sağlık alanında bütüncül bir yaklaşım benimsiyor.

Öte yandan Yeryüzü Doktorları, 2000’li yılların başından bu yana Gazze’de sağlık hizmetleri, yardım sevkiyatları, aşı uygulamaları, temiz suya erişim ve sağlık çalışanlarına destek gibi çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdürüyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi