• BIST 100

    10629,37%0,35
  • DOLAR

    40,48% 0,06
  • EURO

    47,74% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,20% -0,31
  • Ç. ALTIN

    7108,96% 0,00

Yeşil Dönüşüm GTB’de konuşuldu

13 Aralık 2023, Çarşamba 02:05
13 Aralık 2023, Çarşamba 02:05
Yeşil Dönüşüm GTB’de konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşil Dönüşüm GTB’de konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik ’Yeşil Dönüşüm Eğitimi’ düzenlendi.
AB yeşil mutabakatını oluşturan temel unsurların ele alındığı eğitimde, katılımcılara karbon temelli ekonomik büyüme yerine; temiz enerji odaklı büyümeyi hedefleyen mutabakatın küresel yol haritaları hakkında bilgiler verildi.
Gaziantep Ticaret Borsası, dünyada yeni bir ekonomik ve sosyal dönüşüm sürecini başlatan yeşil dönüşümle ilgili farkındalık oluşturmak ve üye işletmelerinin bu alanda sürdürülebilir üretim yöntemlerini benimseyerek, yeşil üretime geçişlerine katkı sunmak amacıyla ’Yeşil Dönüşüm Eğitimi’ gerçekleştirdi.
GTB ve GİZ tarafından PEP programı iş birliğinde yürütülen “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesi kapsamında tertiplenen eğitim programında, yeşil dönüşüm süreçleri masaya yatırıldı.
GTB üyesi firma temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen eğitimin açılışında konuşan eğitmen Okay Kayhanlı, yeşil mutabakatın ana hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
“Hedef, karbon salınımını sıfıra indirmek”
Avrupa’yı dünyanın ilk iklim nötr kıtası yapmak amacıyla uygulamaya alınan mutabakatın, 2030’a kadar karbon salımını 1990’a kıyasla yüzde 55 oranında azaltma, 2050’de ise karbon salımını sıfıra indirme hedefi taşıdığını kaydeden Kayhanlı, bu hedeflere ulaşabilmek için kademeli olarak yeni sektörel kriterler, vergiler ve iş modellerinin uygulamaya konulduğunu söyledi.
AB Yeşil Mutabakatının sadece sınırda karbon vergisi anlamına gelmediğine işaret eden Kayhanlı, Avrupa Yeşil Mutabakatının; AB’nin iklimden enerjiye, sanayiden tarıma, ulaşımdan finansmana varan geniş bir yelpazedeki politikalarının yükseltilen iklim hedefleri doğrultusunda gözden geçirilmesini hedeflediğini söyledi.
AB Yeşil Mutabakatı süreçleri
Eğitmen Kayhanlı yaklaşık 4 saat süren eğitimde, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren firma temsilcilerine, AB Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenlemesi, Tarladan Sofraya Stratejisi ve Almanya Tedarik Zinciri Yasası hakkında bilgiler aktardı.
İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimde, katılımcılardan gelen sorular yanıtlanarak, konuyla ilgili güncel gelişmeler üzerine paylaşımlar yapıldı.
GTB ve GİZ iş birliğiyle gerçekleştirilen Yeşil Dönüşüm eğitim programının ikincisinin ocak ayı içerisinde yapılması planlanmakta.

Meteoroloji uyardı: Güneydoğu'da kuvvetli rüzgar

ABD Kongre üyesi: israil soykırım yapıyor ve Netanyahu barış istemiyor

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da silah ve uyuşturucuya yönelik operasyon: 2 tutuklama

Mısırlı Mohamed Abdelhafız Türkiye’den gönderildi

Şanlıurfa’da inşaatta göçük: 5 işçi yaralandı

Tulkarm'da araçla ezme operasyonu: 9 işgal askeri yaralandı

Şanlıurfa’da trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Şanlıurfa’da sürücü kursları güzergâh ve eğitim alanı sıkıntısı yaşıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Hindistan, yüzlerce Müslüman'ı sınır dışı etti

Ezher'in Gazze'yi açlıktan kurtarma çağrısını silmesi tepki çekti

Manisa Yunusemre'deki orman yangını kontrol altına alındı

Rusya’da yolcu uçağı düştü: 49 ölü

Hazine Bakanlığından yeni ÖTV'ye ilişkin açıklama

BESO Başkanı Çiftçi: Gazeteciler, toplumun bilgiye açılan kapısıdır

Brezilya, Güney Afrika’nın siyonist rejime açtığı soykırım davasına katılıyor

Real Konak Hotel’den Basın Mensuplarına Anlamlı Kahvaltı

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Gazze'yi bu şartlar altında görüp de susmak, yalnızca ahlaki bir zafiyet değil, fiilî bir ortaklıktır

Gram altında düşüş: 4 bin 393 TL’ye geriledi

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

ANFİDAP’tan Erdoğan’a açık çağrı: Gazze için acil eylem zamanı!

Gaziantep'te "Narko Alan" uygulaması: 5 gözaltı

HAMAS, Gazze'de ateşkes önerisine yanıtını aracılara sundu

Otomobillerde yeni ÖTV oranları belirlendi

Batmanlılardan Gazze için birlik ve harekete geçme çağrısı

Eyyam-ı Bahur sıcakları başladı: Uzmanlardan uyarı var

Brent petrol 68,43 dolar seviyesine yükseldi

İşgalciler, Cenin'de bir çocuğu şehit etti

Şanlıurfa'da elektrik panosu alev alev yandı

Şanlıurfa'da sıcaklıklar etkisini artırıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji uyardı: Güneydoğu'da kuvvetli rüzgar

ABD Kongre üyesi: israil soykırım yapıyor ve Netanyahu barış istemiyor

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da silah ve uyuşturucuya yönelik operasyon: 2 tutuklama

Mısırlı Mohamed Abdelhafız Türkiye’den gönderildi

Şanlıurfa’da inşaatta göçük: 5 işçi yaralandı

Tulkarm'da araçla ezme operasyonu: 9 işgal askeri yaralandı