• BIST 100

    10929,49%-0,75
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,84% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5199,13% 0,78
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,44

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

11 Haziran 2021, Cuma 19:49
11 Haziran 2021, Cuma 19:49
Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının Türkiye’de tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),uluslararası arenada ihracatçıların rekabetini kolaylaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda TİM’in girişimleri ile pandemi döneminde ihracatçının pazarlara hızlı erişiminine katkı sağlayacak, Türkiye’nin ihracat hacmini artıracak önemli bir karara imza atıldı. Alınan kararla, yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, dünden itibaren sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı.

Yeşil pasaportlu ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailemiz, dünyanın birçok noktasıyla doğrudan temas halinde. Türk bayrağını 210 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracatçımız, ürünlerimizi dünyaya hızla ulaştırmak adına, yoğun bir çalışma yürütüyor. Önemli pazarlarımız aşı pasaportu uygulaması başlatırken bu pazarlara erişimimizi, alınan aşı kararı kolaylaştıracaktır. Özellikle yeşil pasaport hamili ihracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya'da okul servislerine denetim

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 ilçede çok sayıda madde ele geçirildi

Doç. Dr. Çelik'ten kuduz uyarısı: Zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Özgürlük Filosu Gazze için yeniden yola çıktı

Molla Beşir Şimşek: Camiler toplumun manevi hastanesi olmalı

Ağrı'da üzerinde sahte paralarla yakalanan şüpheli gözaltına alındı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Yaşlılar berekettir, vefa bir günle sınırlı kalmaz

Batman'da 108 konutluk TOKİ projesi başlıyor

Batman'da evlenecek gençlere "evlilik öncesi eğitim"

Kasaplar sitesi esnafı yıllardır sorunlarına çözüm arıyor

Malatya'da kırmızı yılan görüldü

Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik dermatoloji eğitimi

Sumud Filosu toplu manevralarla siyonist donanmayı şaşırtmaya çalışıyor

Aile ve gençlik fonu başvuruları başladı

Türkiye-İran arasında yeni sınır kapısı açılıyor

Bingöl’de Türkiye Afet Barınma Grubu Toplantısı gerçekleştirildi

TÜİK: Girişimlerin yüzde yedi buçuğu yapay zeka kullanıyor

50 yıllık sınır ihtilafı çözüldü

Bingöl’de KGF nefes Kredisi’nde ikinci paket açıldı

Küresel Sumud Filosu Gazze'ye 120 deniz mili sınırına yaklaştı

Soykırım finansörleri KFC ve Pizza Hut'ın Türkiye İşletmecisi iflas etti

Bursa’da radar denetimlerinde yeni dönem: Radar noktaları ve saatleri önceden duyurulacak

Grip mevsimi geldi eczacıdan: ‘aşı olun’ çağrısı

Çocuklarda göz tembelliğine dikkat!

Bingöl’de iyi tarım uygulamalarıyla ceviz yetiştiriciliğinde yeni dönem

Evlilik kredisi başvuruları başladı: Genç çiftlere 250 bin liraya kadar destek

Katar'dan işgalci ABD'nin Gazze planına ilişkin açıklama

Trabzon'da balıkçıların bulduğu insansız deniz aracı imha edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da okul servislerine denetim

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 ilçede çok sayıda madde ele geçirildi

Doç. Dr. Çelik'ten kuduz uyarısı: Zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Özgürlük Filosu Gazze için yeniden yola çıktı

Molla Beşir Şimşek: Camiler toplumun manevi hastanesi olmalı