• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Yeşilay 3 bölgede liseler arası turnuvaları tamamladı

26 Mart 2025, Çarşamba 04:52
26 Mart 2025, Çarşamba 04:52
Yeşilay 3 bölgede liseler arası turnuvaları tamamladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilay'ın, Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölge finalleri tamamlandı.

Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye genelinde düzenlediği Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Akdeniz, Ege ve Karadeniz Bölge Finalleri düzenlendi.

2022 yılında turnuvaya dönüştürülen münazaralar bu sene 4. kez düzenleniyor. Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası, gençler ile her türlü bağımlılık arasında kalın bir duvar örüyor. Sekiz bölge finalinden oluşan turnuvada, 8 bini aşkın öğrenci, bini aşkın danışman öğretmenleriyle beraber bağımlılıklarla mücadele için yarışıyor.

Akdeniz bölge finali Isparta’da gerçekleşti

2025 Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası kapsamında Akdeniz Bölgesi çevrimiçi yarışma süreci tamamlandı.

Bu kapsamda toplam 433 başvuru alındı, ancak tekrar eden ve okul başına üçten fazla olan başvurular elenerek 209 takım turnuvaya davet edildi. Turnuva günü 106 takım yarışmaya katılırken, bunlardan en başarılı 4 takım bölge finalinin düzenlendiği Isparta’ya davet edildi.

Akdeniz Bölge Finali, 19 Şubat Çarşamba günü Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde düzenlenirken, Antalya Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi (2 takım), Antalya Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi ve Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi finale yükselmeye hak kazandı.

Bölge finalinin şampiyonları, Antalya Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi’nden Çağan Eren Özdemir ve Gökdeniz Kara oldular. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise Antalya Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi’nden Çağan Eren Özdemir oldu.

Ege bölge finali İzmir’de gerçekleşti

Ege Bölgesi turnuvasına 489 takım başvururken, 226 takım yarışmaya davet edildi.

İki gün süren yarışma turnuvada 148 takım mücadele etti ve en başarılı 4 takım bölge finali için İzmir’e davet edildi. Eleme sürecini başarıyla tamamlayan Denizli Erbakır Fen Lisesi, Denizli Aydem Fen Lisesi, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi ve Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, 25 Şubat Salı günü İzmir Atatürk Lisesi’nde düzenlenen finalde karşı karşıya geldi.

Bölge finalinin şampiyonları, Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nden Şevval Doruk ve Bedirhan Ertürk oldular. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise Denizli Aydem Fen Lisesi’nden Baran Kaplan oldu.

Karadeniz bölge finali Rize’de gerçekleşti

Karadeniz Bölgesi turnuvasına 539 takım başvururken, 124 takım yarışmaya davet edildi. Eleme sürecinin ardından en başarılı 4 takım bölge finaline davet edildi.

27 Şubat Çarşamba günü Rize Gençlik Merkezi’nde düzenlenen finalde Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (2 takım), Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (2 takım) karşılaştı.

Bölge finalinin şampiyonları, Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nisa Güney ve Haktan Akil Kırmacı oldular. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nisa Güney oldu.

Yeşilay gönüllülüğü gençler arasında yaygınlaştırıyor

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre Liseler Arası Münazara Turnuvası ile gençlerin eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma becerileri pekiştiriliyor. Turnuvaya katılan öğrenciler, turnuvadan kısa bir süre önce kendilerine verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştiriyor. Turnuvanın kazanımları arasında, lise öğrencilerinin münazara sayesinde verimli faaliyetlere katılmaları ve ileride gelişebilecek bağımlılıkların bugünden önlenmesi yer alıyor. Turnuvanın amaçlarından biri de Yeşilay gönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşması.

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası, bölge finallerinin ardından Türkiye Finali ile devam edecek. (İLKHA)

Filistin Medya Ofisi: Bir yaşın altında 40 bin bebek açlık nedeniyle ölümle burun buruna

Afganistan İslam Emirliğinin 4'ncü yılında yetkililer, dengeli küresel bağlara dikkat çekti

Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

​​​​​​​Anamur'da "Sabah Namazı Kampanyası" ödüllerle taçlandı

Pakistan'daki sellerde ölü sayısı 351'e yükseldi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem: 29 yaralı

Direniş, Gazze’de işgale karşı koymaya devam ediyor

Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış

Beşiri'de manevi eğitim seferberliği: Çocuklara namaz eğitimi

İşgal rejimi, barış söylemiyle dünya kamuoyununu aldatıyor

153 suçtan aranan hükümlü yakalandı

Çin'de sel: 8 ölü 4 kayıp

İstanbul’da "huzur" operasyonu: 550 gözaltı

Kırmızı bültenle aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sana’da elektrik santrali yakınında patlamalar

İşgal altındaki topraklarda gösteriler başladı

Memur-Sen maaş zamlarındaki yetersiz teklifi protesto etmek için çadır eylemi başlattı

Ticaret Bakanlığı 602 şirkete dahilde işleme izni verdi

Dorsesinde yangın çıkan tiner yüklü tır alevlerle 8 kilometre ilerledi

TPAO’nun petrol arama ruhsatları 2 yıl uzatıldı

Çanakkale'de orman yangınları nedeniyle 5 köy tahliye edildi

Türkiye tarihinin en acı günlerinden biri: 17 Ağustos depremi

AFAD’dan 17 Ağustos Marmara Depremi  paylaşımı

Balıkesir’de otluk ve makilik alandaki yangın söndürüldü

Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da “Hayat Namazla Güzeldir” programı gerçekleştirildi

Siyonist rejimden yeni sürgün kararı: Sivilleri güneye taşımaya hazırlanıyorlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filistin Medya Ofisi: Bir yaşın altında 40 bin bebek açlık nedeniyle ölümle burun buruna

Afganistan İslam Emirliğinin 4'ncü yılında yetkililer, dengeli küresel bağlara dikkat çekti

Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

​​​​​​​Anamur'da "Sabah Namazı Kampanyası" ödüllerle taçlandı