-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yıldırım: Ramazan bağımlılıklardan uzaklaşmak için fırsattır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin bağımlılıkla mücadele misyonuna dikkat çeken Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, Ramazan ayının özellikle teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılık türlerine karşı mesafe koymak için önemli bir ma
Yıldırım, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 5 Mart 1920’de kurulduğunu hatırlatarak bağımlılıkla mücadelenin temel öncelikleri olduğunu söyledi. Yeşilay’ın kurulduğu günden bu yana toplumdaki bağımlılık boşluklarını doldurmayı esas aldığını belirten Yıldırım, “İnsanın olduğu her yerde Yeşilay olmalı.” dedi.
Sahada yürüttükleri mahalle ve okul çalışmalarına değinen Yıldırım, etkinlikler sonrası alınan geri bildirimlerin kendilerini motive ettiğini ifade etti. Bir mahalleye dokunmanın ve okullarda Yeşilay kültürünü benimsetmenin kendileri için gurur verici olduğunu belirten Yıldırım, Adana’da bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Şaban ayının sonlarına gelindiğini ve Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Yıldırım, bu dönemin bağımlılıklarla araya mesafe koymak için önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti. Ramazanın manevi atmosferinde yeni ve sağlıklı meşguliyetler edinmenin mümkün olduğunu belirten Yıldırım, bağımlılıklardan uzak durmanın bu süreçte daha güçlü hale gelebileceğini söyledi.
Yeşilay Haftası’nın da Ramazan ayına denk geldiğini ifade eden Yıldırım, Adana’da çeşitli faaliyetler planladıklarını açıkladı. 2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Yıldırım, Adana’da bu kapsamda görkemli etkinlikler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Beş bağımlılık türü içinde özellikle teknoloji bağımlılığının çağın en büyük tehlikelerinden biri haline geldiğine dikkat çeken Yıldırım, kontrollü kullanım ve “hayır” diyebilme becerisinin önemine vurgu yaptı. Ramazan’ın sadece yeme ve içmeden uzak durmakla sınırlı olmadığını dile getiren Yıldırım, daha az ekran süresiyle geçirilecek bir Ramazan için “dijital detoks” çağrısında bulundu.
"Boşlukları doldurmayı esas alıyoruz"
Dr.Yunus Emre Yıldırım
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 5 Mart 1920’de kurulduğunu hatırlatan Yıldırım, kuruluşun temel misyonuna dikkat çekerek, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti 5 Mart 1920 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren insanlığımızın bağımlılıkla mücadelesini esas alan çalışmalarla kendini ifade eden bir sivil toplum kuruluşudur. Bu konuda boşlukları doldurmayı esas alıyoruz. İnsanın olduğu her yerde olmalı Yeşilay.” ifadelerini kullandı.
"Yeşilay kültürüne Adana olarak sahip çıkalım"
Sahada yürütülen çalışmalara da değinen Yıldırım, mahalle ve okul ziyaretlerinin önemine işaret ederek, “Arkadaşlarımız etkinlik sonrası bir geribildirim verdiler bize. Bu durum bizi motive ediyor. Bir mahalleye dokunmak ve orada bulunan bir okula gitmek, orada hissiyat oluşturmak ve Yeşilaycılığı benimsetmek bizim için çok gurur verici bir şey. İstiyoruz ki Yeşilay kültürüne Adana olarak sahip çıkalım.” dedi.
"Ramazan ayının bağımlılıklarla aramıza mesafe koyma noktasında bir fırsat olduğunu görüyoruz"
Şaban ayının sonlarına gelindiğini ve Ramazan ayının yaklaştığını belirten Yıldırım, bu dönemin bağımlılıklardan uzaklaşmak için fırsat sunduğunu ifade ederek, “Ramazan ayının bağımlılıklarla aramıza mesafe koyma noktasında bir fırsat olduğunu görüyoruz. Bağımlılıktan uzak durabileceğimiz manevi bir atmosferin içerisinde kendimize yeni meşguliyetler oluşturmaya çalışmak istiyoruz.” diye konuştu.
"Kâinat boşluk kabul etmez düsturunu her bireyde yaşayalım, yaşatalım"
Yeşilay Haftası’nın da Ramazan ayına denk geldiğini belirten Yıldırım, Adana’da çeşitli faaliyetler planladıklarını aktararak, “Kâinat boşluk kabul etmez düsturunu her bireyde yaşayalım, yaşatalım. Hem eğitimde hem sosyal kültürel faaliyetlerde hem sporda çocuklarımızı bilinçlendirelim. Yeşilaycılık kültürünü oluşturalım.” ifadelerini kullandı.
"Teknoloji hayatımızda yerinde ve yeterince olsun istiyoruz"
Teknoloji bağımlılığının çağın en büyük risklerinden biri haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Beş bağımlılık türünden çağımızın en büyük tehlikesi haline gelmiş sanal dediğimiz teknoloji bağımlılığı ciddi bir sorun haline geldi. Teknoloji hayatımızda yerinde ve yeterince olsun istiyoruz. Ancak bunun bir sınırı olmalı ve ‘hayır’ diyebilme becerisini kazanmak zorundayız.” dedi.
"Daha az ekran kaydırarak geçirebileceğimiz bir Ramazan olsun istiyoruz"
Ramazanın yalnızca yeme ve içmeden uzak durmakla sınırlı olmadığını kaydeden Yıldırım, “Ramazan sadece yememe ve içmeme ibadeti değildir. Bunun yanında dijital detokslar da olabilir. Manevi atmosfer içerisinde ekran süremizi azaltabilirsek, teknolojiyi yeterli düzeyde kullanabilirsek o kadar iyi olacaktır. Daha az ekran kaydırarak geçirebileceğimiz bir Ramazan olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı
İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti
Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı
İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu
Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı
Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip
Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı
Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği
TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Yükleniyor







