• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Yeşilay Genel Başkanı Dr. Dinç: Bağımlılık, duyguların kontrolden çıktığı bir süreçtir

15 Ocak 2025, Çarşamba 16:29
15 Ocak 2025, Çarşamba 16:29
Yeşilay Genel Başkanı Dr. Dinç: Bağımlılık, duyguların kontrolden çıktığı bir süreçtir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda gençlerin bilim, teknoloji, kültür, sanat ve felsefe alanlarındaki gelişimini desteklemek amacıyla "Köklerden Geleceğe Bilim ve Gençlik Buluşmaları" etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, ‘Bağımsız Gençlik Manifestosu’ sunumuyla liselerin Yeşilay Kulübü’nde görevli öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in yanı sıra Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve protokol üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, gençlerin değer ve kıymet verilmesi gereken en önemli toplumsal aktörler olduğunu vurguladı.

Gençlerin heyecan, coşku ve ümit dolu enerjilerinin toplumun en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Alireisoğlu, öğretmenlerin gençlerden öğrendiklerini, onların dünyayı algılama şekillerini ve yeni bakış açılarını anlamanın önemini kavradıklarını belirtti.

Okul ortamlarında, güçlü liderler ve aktörlerle öğrencilerin buluşturulmasının, onların geleceğe dair vizyonlarını daha kolay ve güçlü bir şekilde inşa etmelerine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Alireisoğlu, Bursa’daki eğitim ortamının daha güçlü birlikteliklerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

"Çağ bağımlılık çağı"

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Cafer Çiftci, programın ev sahipliğini yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bu projenin geleceğe büyük bir yatırım olduğunu söyledi. Gençliğin ve sağlığın, kişilerin en değerli sermayesi olduğunu vurgulayan Çiftçi, gençlerin bu zenginliğe sahip olduğunu ve her şeyin mümkün olduğunu ifade etti.

Yeşilay Cemiyeti'nin düzenlediği etkinliğin temasının "Bağımlılıktan uzaklaşmak ve özgür yaşamak" olduğuna dikkati çeken Çiftci, çağımızın bağımlılık çağı olduğunu belirterek, gençlere bağımlılıklardan kaçınmalarını tavsiye etti. 

"Bağımlılıkla mücadele edin, özgürlüğünüzü korumaya çalışın"

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, bağımlılıkla mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrenciler için oldukça ilgi çekici bir sunum gerçekleştiren Dinç, gençlerin hayatlarına faydalı bilgiler edinerek zihinlerini ve kalplerini açabileceklerini belirtti.

"Bağımlılık, kendi gücünüzün size ihanet ettiği, duygularınızın kontrolünüzden çıktığı bir süreçtir." diyen Dinç, bağımlılığın insanın gücünü, bilgisini ve duygularını kontrol dışı bırakması nedeniyle en zorlayıcı bir durum olduğunu ifade etti. 

Yeşilay’ın "Bağımsız Gençlik Manifestosu" ile "Tüm bağımlılıklara karşı bağımsızlığını ilan et" mesajını veren Dinç, gençlere kaykay yapma, spor yapma, okuma, çalışma ve arkadaşlarıyla vakit geçirme gibi sağlıklı alışkanlıklar kazandırmaya teşvik etti.

Dinç, eğlenmek için bağımlılık yapıcı maddelere ihtiyaç olmadığını da belirterek, gençlerin özgürlüklerini korumaları gerektiğini ifade etti.

Program hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran Devrim Muhafızları: Savaşın nasıl biteceğine biz karar vereceğiz

Tekirdağ’da aranan 157 kişi yakalandı

Balıkesir'de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da kayısı bahçelerinde inceleme

Mardin'de kontrolden çıkan otomobil 3 kadına çarptı

Antalya'da göçmen botunda facia: 14 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Devrim Muhafızları: Savaşın nasıl biteceğine biz karar vereceğiz

Tekirdağ’da aranan 157 kişi yakalandı

Balıkesir'de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da kayısı bahçelerinde inceleme

Mardin'de kontrolden çıkan otomobil 3 kadına çarptı

Antalya'da göçmen botunda facia: 14 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda