• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, "Rezerv Alan" projelerini inceledi  

13 Aralık 2024, Cuma 14:12
13 Aralık 2024, Cuma 14:12
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit,
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Bostanbaşı Mahallesi Akkent Sitesinde devam eden "24.Bölge Rezerv Alan" konutlarındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle Yeşilyurt İlçesinin birçok noktasında devam eden ‘Rezerv Alan’ projelerini yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Akkent Sitesinde devam eden ’24.Bölge Rezerv Alan’ konutlarının şantiyesini ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında yetkililerden geniş kapsamlı bilgiler alan Geçit, 29 blok, 7 işyeri ve iki ofisin yer aldığı Akkent Sitesinde sağlam ve güvenilir bir yaşam alanının yükseldiğini söyledi. Projenin %61 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit, söz verdikleri gibi şehri iki yıl içerisinde ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Rezerv alandaki konutların Malatya’nın toparlanma ve ayağa kalkma sürecine büyük bir katkı sunduğunu ifade eden Başkan Geçit, “Akkent Sitemizin olduğu alana dayanıklı ve güvenilir konutlarla birlikte yeni bir yaşam alanı kuruluyor. 403 dairenin yer aldığı 29 blok, 7 dükkân ve iki ofisin olduğu rezerv alandaki konutlarımız, Malatya’nın toparlanma ve ayağa kalkma sürecine büyük bir katkı sunacaktır. Vatandaşlarımız hatırlarsa seçim öncesi bir söz vermiştik. Verdiğimiz sözümüzü tutuyoruz. Güvenli konutların olduğu buradaki yaşam alanının gerçeğe dönüşmesinde desteklerini eksik etmeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, yüklenici firmaya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya’daki rezerv alan projelerinin önemli bir kısmının Yeşilyurt İlçesinde olduğunu, belediye olarak vatandaşların kalıcı konutlarına taşınması için her türlü desteği verdiklerinden bahseden Başkan Geçit, “31 Mart seçimlerinde Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Battalgazi Belediye Başkanımız ve diğer Belediye Başkanlarımızla birlikte söz verdiğimiz gibi iki yıl içerisinde şehrimizi ayağa kaldırıyoruz. Bunun güçlü adımlarını yükselen rezerv konutlar ve yerinde dönüşüm konutlarıyla görebiliyoruz. Şehrimizde 49 rezerv alan bulunmaktadır, 44’ünde inşaat faaliyetleri devam ediyor. Rezerv alanların çoğunluğu ilçemiz sınırlarında bulunmaktadır. Belediye olarak projelerin belirtilen süreden önce teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Bizler bugünden geleceğe umutla bakıyoruz, deprem yaralarının sarılması için çok güçlü ve kararlı adımlar atılıyor. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı