• BIST 100

    9733,10%-0,75
  • DOLAR

    35,90% -0,06
  • EURO

    37,45% 0,33
  • GRAM ALTIN

    3309,94% 0,73
  • Ç. ALTIN

    5311,24% 1,24

Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında 24 maddeyi karara bağladı

GÜNDEM 5.02.2025 17:13:08 0
Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında 24 maddeyi karara bağladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında şubat ayı toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, komisyonlar ile müdürlüklerden gelen 24 gündem maddesini tek tek görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda ilk olarak 03 Ocak 2025 tarihli ocak ayı Meclis toplantısının karar özeti kabul edildi.

Meclisinin açılışında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerinin 2'inci yıl dönümü nedeniyle bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız büyük deprem felâketinin üzerinden tam iki yıl geçti. Birçok kayıp yaşadık, evlerimiz yıkıldı, hayatlar değişti; ancak unutulmamalıdır ki dayanışma, yardımlaşma ve birbirimize olan güven ile önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında, devletimizin tüm imkânları seferber edilerek binlerce yeni konut inşa edildi, altyapı çalışmaları hızla tamamlandı, sağlık, eğitim ve sosyal hizmet alanlarında büyük yatırımlar yapıldı. Ayrıca, âfetten etkilenen vatandaşlarımızın yeniden hayata tutunabilmesi için psikolojik destek hizmetleri, iş gücü desteği ve ekonomik iyileşme programları da hayata geçirildi. Yerel yönetimler olarak bizler, bu hizmetlerde başrol oynadık." diye konuştu.

Âfetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum meydana getirmek için gerekli adımların hızla atıldığını ifade eden Geçit, "Elbette tüm bu süreçlerde zorluklar da yaşanmaktadır. Deprem sonrası toparlanma, zaman alıcı ve bazen de yorucu bir süreç olmaktadır. Fakat bugün, çok daha güçlü ve dirençli bir toplum olarak yeniden bir araya geldiğimizi söyleyebilirim. Deprem bölgemizin yeniden inşâ edilmesinin yanı sıra, önümüzdeki dönemde daha dayanıklı bir şehirleşme, âfetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum meydana getirmek için gerekli adımlar hızla atılmaya devam etmektedir. Unutmayalım ki, bu felâket bize, toplumsal dayanışmanın, hazırlığın ve âfet yönetiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Hep birlikte daha sağlam bir geleceğe yürürken, kaybettiğimiz canları ve yaşadığımız acıları hiçbir zaman unutmadan, birlikte büyüyecek, birlikte güçleneceğiz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletirken, aramızdan ayrılan canlarımız için Allah'tan rahmet dilerim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken, Yeşilyurt Kent Konseyi'nin 2025 yılında ilçe genelinde gençler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler için eğitim, kültür, sağlık ve spor organizasyonları düzenlemek, bilimsel, kültürel, sosyal projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak için Yeşilyurt Belediyesinden yardım talebi kabul edildi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından Aşağıbağlar, Atatürk, Cumhuriyet, Gazi, Gazi, Bentbaşı, Bostanbaşı, Çarmuzu, Dilek, Hamidiye, Gedik, Hıroğlu, Mollakasım, Hoca Ahmet Yesevi, Koşu, Özalper, Seyran, Sütlüce, Tepeköy, Tohma, Topsöğüt ve Yakınca Mahallelerinde hizmete sunduğu muhtarlık binalarında bağımsız bölüm niteliğindeki taşınmazların ilgili muhtarlığa tahsis işlemlerinin yapılmasına yönelik gündem maddesi de onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, mart ayı toplantısını 05 Mart 2025 Çarşamba günü saat 14.00'de gerçekleştirecek. (İLKHA)


Arjantin DSÖ'den çekiliyor

Zehirlenme şüphesiyle 57 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Real Konak Hotel EMITT 2025’te Batman’ı Temsil Ediyor

BM: Trump'ın Gazze planı ahlaksız ve sorumsuzca

Genç ASKON Başkanı Çağlayan’dan Petrolspor’a Ziyaret

Rusya, Belarus’a yönelik saldırı durumunda nükleer silah kullanabilir

Malatya'da horoz dövüştüren şahsa 10 bin TL para cezası verildi

Siri davası yeni soruları gündeme getirdi: Kişisel verilerimiz tehlikede mi?

Gaziantep EBS İl Başkanı Gök: Kamu personeli alımlarında 35 yaş sınırı kaldırılmalı

Her yıl 20 milyona yakın insan kansere yakalanıyor

Mardin’de 21 kişinin öldüğü feci kazada şoförlere 15’er yıla kadar hapis talebi

Kalp krizinin belirtileri nelerdir? Kalp krizini en çok ne tetikler?

Nijerya'da medrese yangını: 17 ölü

Mardin’de yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi

Psikolog Bedir: Sosyal medya akran zorbalığını ciddi anlamda etkiliyor

Takas anlaşmasında serbest bırakılan en ağır hükümlü esir: Muhammed Ebu Verde kimdir?

İŞKUR Gençlik Programı’na başvurular ne zaman başlayacak?

Türkman: Hayvancılığa verilen desteğin artırılması gerekir

Elektrik faturalarında yeni düzenleme tepkilere yol açtı

Batman'da vergi denetimleri: 22 milyon TL ceza, 15 milyon TL kayıt dışı hasılat

Tarımda ilkbahar dönemi öncesinde gübre denetimi başlatıldı

Filistin'in BM Temsilcisi: Gazzelilere ilk yurtlarına dönme hakkı tanınmalı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında 24 maddeyi karara bağladı

Bursa deniz otobüslerinin 4 seferi iptal edildi

ABD'de kuş gribi alarmı

Diyarbakır'da haksız fiyat artışı etiketi denetimlerinde 13 milyon TL ceza kesildi

MESOB Başkanı Keskin: İş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir

Gazze'deki hükümet: Bu topraklardan gitmesi gereken varsa o da işgaldir!

Şanlıurfa'da çıkan bıçaklı kavgada 9 kişi yaralandı

Başkan Er: Yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ