• BIST 100

    9732,38%-0,15
  • DOLAR

    38,77% 0,00
  • EURO

    43,34% 0,74
  • GRAM ALTIN

    4045,82% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nde encümen ve ihtisas komisyon üyeleri belli oldu

GÜNDEM 8.04.2025 18:54:49 0
Yeşilyurt Belediye Meclisi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında toplanarak nisan ayı toplantılarına başlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi'nde encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda yapılan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 07 Mart 2025 tarihli mart ayı toplantı karar özeti kabul edildi.

Toplantıda ilk olarak bir yıl boyunca görev yapacak olan encümen üyeleri seçimi yapıldı. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 19.maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılan seçimlerin ardından Ramazan Yakıcı, Hasan Atay ve Hakan Tuncal encümen üyeliğine seçildi. Daha sonra ihtisas komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı.

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 24.maddesi uyarınca açık oylama usulüyle yapılan İhtisas Komisyon Üyelikleri de şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonuna: Ramazan Yakıcı, Sabri Akın, İbrahim Aydoğan, Nazım Yıldız, Onur Tümer Ülger, İmar Komisyonuna: Hasan Atay, Orhan Aslan, Eyüp Kutlubay, Günnur Tabel, Abdurrahman Baydemir, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonuna: Erkan Özgür, Ahmet Gülmez, Şerafettin Durak, Zuhal Özer, Güven Korkmaz, Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna: Orhan Aslan, Halil Durak, Ali Palancı, Yusuf Kocaman, Erol Erdal, Kadın ve Aile Komisyonuna: Esin Yılmaz, Gönül Özfındık, Ecem Akbulut, Hakan Tuncal, Esra Nur Filinte, Engelliler Komisyonu: Mulla Hasan Kaplan, Esra Nur Filinte, Halil Mutlu, Ali Ercan, Mahir Karakaya, Eğitim Komisyonuna: Mulla Hasan Kaplan, Gönül Özfındık, Esra Nur Filinte, Menderes İnci, Zeki Akdağ, Gençlik ve Spor Komisyonuna: Gönül Özfındık, Halil Durak, Halil Mutlu, İsmail Yiğit, Mahir Karakaya, Hukuk İhtisas Komisyonuna: Eyüp Kutlubay, Osman Akyol, Sabri Akın, Esin Yılmaz, Menderes İnci seçildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yapılan oylamaların ardından seçilen bütün Meclis Üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantının devamında Yeşilyurt Belediyesinin 2024 Yılı Denetim Komisyon Raporuyla ilgili Meclis Üyelerine bilgiler verilirken, 14 adet çöp kamyonu alımı için İller Bsı A.Ş' den kullanılacak kredi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e yetki verilmesine yönelik gündem maddesi de görüşülerek onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi gündemdeki diğer maddeleri görüşmek üzere 14 Nisan 2025 Pazartesi günü saat 14.00'de yeniden bir araya gelerek nisan ayı çalışmalarını tamamlayacak. (İLKHA)

HAMAS: Faşist işgal, sağlık tesislerinde katliamlar yaparak benzeri görülmemiş suçlar işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan Başbakanı Şerif'in "minnettarlık" paylaşımına yanıt

Gazze'deki direniş, işgal altındaki şehirleri roketlerle hedef aldı

Şırnak’ta ilk hac kafilesi yola çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Malatya'da kırsal konutlar betonarme yapılar istişare toplantısı düzenlendi

Mardin’de silahla oynayan 14 yaşındaki çocuk kazara kendini vurdu

Boğaziçi'nde İslami etkinliği engellemek isteyen grup olay çıkardı: 97 gözaltı

Refüje çarpan otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı

Umut Kervanı Siirt, Somali için kurban hazırlıklarını tamamladı

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Malatya Havalimanı'nda son 4 ayda 258 bin yolcuya hizmet verildi

Ensarullah, işgal rejimi havalimanını hedef almaya devam ediyor

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde önemli projeler karara bağlandı

Gazze'deki Avrupa Hastanesi çevresine yoğun saldırı: 24 şehit, onlarca yaralı ve kayıp!

Kelebeklerin benzersiz havada "asılı kalışı" mikrodronlar için ilham oldu

Trump, ABD’nin Suriye’ye yönelik tüm yaptırımları kaldıracağını söyledi

Bin Selman, ABD ile değeri 300 milyar doları aşan anlaşmaların imzalandığını duyurdu

Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Suudi'de görüşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müttefiklerimizden terörizmle mücadelede iş birliği bekliyoruz

BOTAŞ envanterindeki gemi ilk kez yurt dışında dönemsel görev yapacak

Mardin-Şırnak Eczacı Odası: İlaç tedarik sıkıntısı hem halk sağlığını hem de mesleğimizi olumsuz etkiliyor

Adıyaman'da araması bulunan onlarca kişi yakalandı

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a Ulaştırma atağı

Bakan Kurum'dan belediyelere müsilaj uyarısı

Mısır ve Türkiye, Gazze'de ateşkes çabalarını ve yeniden imar planlarını görüştü

Diyarbakır'da kamyonet, belediye otobüsüne arkadan çarptı

Ro-Ro gemileriyle taşınan araç sayısı üç kattan fazla arttı

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 115 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 tutuklama

Rekabet Kurumu, Apple ve 9 şirket hakkında soruşturma başlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR