-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Yeşilyurt Belediyesi 41 noktada kurban satış ve kesim yeri belirledi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını sürdüren Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için kurban satış ve kesim alanlarını belirledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik ve güvenilir bir ortamda idrak etmeleri için ilçenin 41 ayrı noktasında kurban satış ve kesim yerinin bayram süresince hizmet vereceğini söyledi.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Yeşilyurt'taki market, tatlıcı, şekerci, pastane ve pazar yerlerinde gıda denetimlerine ağırlık veriliryor.
Yeşilyurt Belediyesi, 41 ayrı noktada kurban satış ve kesim yeri belirledi. Kurban Bayramı için önlem alan belediye ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli düzenlemeleri yaparak, vatandaşların kullanımına hazır hale getirecek.
Kamu, kurum ve kuruluşların yanı sıra mahalle muhtarlarıyla planlı ve koordineli çalışarak Kurban Bayramı için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Başkan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü personellerinin yanı sıra Veteriner Hekim ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi ekiplerinin kurban kesimlerinin dini vecibeler başta olmak üzere hijyen kurallarına uygun şekilde yapılması için görev başında olacağını söyledi.
Kurban hizmetleri komisyonunca belirlenen yerler dışında, cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanların tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulunan Geçit "Mübarek Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kalırken, vatandaşlarımızın gerek kurban ibadetlerini hijyenik ve güzel ortamlarda idrak etmesi hem de bayramı bayram tadında yaşamaları için her türlü gayreti gösteriyoruz. Allah'ın izniyle bu bayramı da bereket ve sevinç içerisinde geçireceğiz. Kurban kesim işlemlerinin hijyenik ve düzenli bir şekilde yapılması için gerekli tedbirleri aldık. İlçemizin 41 ayrı noktasında kurban satış ve kesim yerinde kurban ibadetleri idrak edebilecek. Görevlendirilen ekiplerimiz bayram boyunca görevinin başında olarak vatandaşlarımıza her türlü konuda destek sunacaklar." diye konuştu. (İLKHA)
Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu
İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı
Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı
Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı
İstanbul’da kuyumcudan altın çalınması olayına ilişkin 5 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı
Pazar günü sandıklar kuruluyor: Fransa’daki belediye seçimleri siyasi barometre olacak
Meteoroloji, Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı
Gaziantep'te araması bulunan bir şahıs yakalandı
Komutan Musevi: İran Füzelerinin Hedefe İsabet Oranı Kat kat arttı
11 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 13 şüpheli yakalandı
Ezgi Apartmanı davasında firari sanık Muğla’da yakalandı
Pir-i fani Fethi Bilici: 10 yaşından bu yana oruçlarımı aksatmadım
Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı
İran, ABD ve siyonist rejime karşı gösterdiği destek için Çin’e teşekkür etti
Siirt Valisi Kızılkaya’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Konya semalarında leylek göçü
Epstein skandalı büyümeye devam ediyor: New York Sanat Akademisi bağışları geri vermek zorunda kaldı
İranlı Komutan Şikari: ABD bölgeden çekilmeli
İran’da “ABD‑işgal rejimi bağlantılı” üç hücreye operasyon
Muğla’da Ramazanda gıda denetimi devam ediyor
Bayrama sayılı günler kala şeker alışverişi çarşı pazarı canlandırdı
Kuzey Kore’den balistik füze denemesi: Tokyo yönetimi acil toplandı
IHO EBRAR'dan Malatya'da ihtiyaç sahiplerine destek
Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı
Rusya Savunma Bakanlığı: Son bir haftada Ukrayna’ya yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirildi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali 4. güç ünitesinde baskı kirişi yerine yerleştirildi
Ulusal Su Planı yürürlüğe girdi
Yetimler Vakfı Gazzeli Müslümanlara sahur ikramında bulundu
Yükleniyor






