• BIST 100

    16680,61%-0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,06% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7146,55% 1,29
  • Ç. ALTIN

    11742,95% 0,50

Yeşilyurt Belediyesi çiftçilere 250 bin adet sebze fidesi dağıttı

05 Mayıs 2025, Pazartesi 16:42
05 Mayıs 2025, Pazartesi 16:42
Yeşilyurt Belediyesi çiftçilere 250 bin adet sebze fidesi dağıttı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşilyurt Belediyesi, Nisan ayı içerisinde yaşanan zirai don olayından etkilenen ve tarımsal üretiminde zarar gören çiftçilere destek olmak amacıyla 250 bin adet sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz Semt Pazarında gerçekleşen fide dağıtım etkinliğinde domates, biber ve patlıcan gibi sebze fideleri üreticilere teslim edildi.

Dağıtım töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, insan ve toplum hayatını etkileyen doğal afetler ve salgınların olduğu, tarıma ve üretime önem veren toplumların ayakta kaldığına dikkat çekti. Pandemi süreci ve yaşanan ağır deprem felaketlerinden sonra tarımın ve yerli üretimin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını ifade eden Başkan Geçit, insanlığın müreffeh bir hayat yakalamasının araç ve konut sayısının artmasıyla değil tarıma vereceği destekle olacağının altını çizdi.

Yaşanan zirai dondan etkilenen çiftçilerin mağduriyetinin en aza indirilmesi için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Geçit, geride kalan bir yıl içerisinde 35 ton arpa ve 44 bin adet meyve fidanının ücretsiz dağıtımından sonra 250 bin adet sebze fidesi dağıtımıyla ilçedeki tarımsal kalkınmaya yönelik desteklerine bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

"250 bin adet sebze fidesini üreticilerimize teslim ederek yerli üretimi teşvik ediyoruz"

Doğal afetlerden etkilenen üreticilere yönelik desteklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurgulayan Geçit, "Son dönemde yaşadığımız ani hava değişiklikleri ve özellikle bahar aylarında etkili olan zirai don felaketi, hepimizin yüreğini burktu. Tarım arazilerimizde, seralarımızda, meyve bahçelerimizde meydana gelen zararlar, sadece üreticimizi değil, aynı zamanda şehrimizin ekonomisini ve gıda arz güvenliğini de tehdit eder hale geldi. Bu süreçte en büyük zararı, sabahın erken saatinde tarlasında alın teri döken, ekmeğini topraktan kazanan siz değerli çiftçilerimiz gördünüz. Ancak unutmayın ki, belediye olarak 'Üreten Eller, Güçlü Yarınlar' anlayışıyla her zaman sizlerin yanındayız. Şehrimizi topyekün ayağa kaldırırken tarımsal üretiminde daha fazla artması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Pandemi süreci ve deprem felaketlerini yaşayan bir toplum olarak tarımsal üretimin ne denli önemli olduğuna yakından şahitlik ettik. Belediye olarak tarımsal hizmetlere çok büyük önem veriyoruz. Ücretsiz bir şekilde dağıtımını yaptığımız 35 ton arpa ve 44 bin meyve fidesinden sonra bugünde 250 bin adet sebze fidesini üreticilerimize teslim ederek yerli üretimi teşvik ediyoruz. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Kaba Yem Üretim Tesislerimizi de hizmete sunarak tarımsal hizmetlerimizde ki hedeflerimizi teker teker gerçeğe dönüştürmüş olacağız. Her şey üretim, her şey tarım, her şey çiftçilerimiz için." şeklinde konuştu.

"Bu destek sadece bir fide yardımı değil"

Geçit, zirai dondan etkilenen üreticilere bir nebze de olsa katkı sunmak, yeniden üretim yapabilmeleri için destek olmak amacıyla 250 bin adet fideyi ücretsiz olarak dağıtımına yaparak tarımsal hizmetlerine güçlü bir katkı daha sunduklarını ifade ederek, "Bu destek sadece bir fide yardımı değil; üretime olan inancımızın, toprağa olan saygımızın, sizlere olan güvenimizin bir göstergesidir. Bu zor günlerde omuz omuza vererek, dayanışma içinde bu süreci hep birlikte aşacağız. Belediye olarak, tarımsal üretimin devamlılığı ve kırsal kalkınmanın sağlanması adına bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da desteklerimizi sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki, bu topraklar yeniden filizlenecek, bu fideler umut olacak. Bugün burada çiftçilerimize, balkonunda ya da bahçesinde üretim yapmak isteyen hemşerilerimize binlerce fide dağıtıyoruz. Domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleriyle hem sofralarınıza sağlık hem de ekonominize katkı sunmayı hedefliyoruz. Programımıza katkı sunan tüm kurumlara, tarım müdürlüğümüze, muhtarlarımıza ve belediyemizin emektar ekiplerine teşekkür ediyorum. Hepinize bereketli, kazançlı, dertsiz günler diliyorum. Unutmayın; üretmek bir umut işidir. Umudu yeşerten herkesin yolu açıktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan 250 bin adet sebze fidesi, Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne kayıt yaptıran çiftçilere dağıtıldı.

Fide dağıtım etkinliğine, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda üretici katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

Batman'da nadir 7 parmaklı ayak vakası başarıyla tedavi edildi

Tacikistan'da hac yolculuğu yapan öğretmenler yönetici olamayacak

TBMM’de yemin töreni öncesi gerginlik: AK Parti ile CHP’li vekiller arasında arbede

Adana'da vatandaşlardan ve siyasilerden CHP’li belediyeye "dere" tepkisi

Prof. Dr. Bekir Biçer: Gazze, küresel güç dengesinin gerçek yüzünü gösterdi

Batman'da girişim ofisi ilk Demo Day etkinliğini düzenledi

İstanbul’da 2 doktor rüşvet soruşturmasından tutuklandı

Yemen'de Suudi destekli hükümet güçleri protestoculara müdahale etti: 4 ölü

Gaziantep'te silahlı kavga olayına karışan 16 şüpheli yakalandı

Antalya’da 3 kişiyi dolandıran şüpheli yakalandı

Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı

Hayvan destekli rehabilitasyon uygulamalarıyla sosyal ve duygusal gelişime katkı sağlanıyor

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Mardin'de 3’üncü kattan düşen çocuk ağır yaralandı

Şanlıurfa’da otoyolda hırsızlık olayı aydınlatıldı

Batman'da manevi eğitim seferberliği

Siirt-Şirvan yolu sürücüleri mağdur ediyor

Mersin’in batısına çok kuvvetli yağış uyarısı

Samsun'da "Veda Hutbesi'nden Günümüze Mesajlar" yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Diyarbakır'da "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalleri devam ediyor

İslam İşbirliği ülkeleri ulaştırma bakanları İstanbul’da toplanıyor

Bakan Tekin: Dijital dünyada değerlerimizi güçlendirmeliyiz

Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Özaslan: Ramazan öncesi hazırlıklarımızı tamamladık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

Batman'da nadir 7 parmaklı ayak vakası başarıyla tedavi edildi

Tacikistan'da hac yolculuğu yapan öğretmenler yönetici olamayacak

TBMM’de yemin töreni öncesi gerginlik: AK Parti ile CHP’li vekiller arasında arbede

Adana'da vatandaşlardan ve siyasilerden CHP’li belediyeye "dere" tepkisi

Prof. Dr. Bekir Biçer: Gazze, küresel güç dengesinin gerçek yüzünü gösterdi

Batman'da girişim ofisi ilk Demo Day etkinliğini düzenledi