• BIST 100

    9579,23%0,40
  • DOLAR

    38,80% 0,24
  • EURO

    43,43% -0,10
  • GRAM ALTIN

    3994,44% -0,96
  • Ç. ALTIN

    6518,04% 0,66

Yeşilyurt Belediyesi'nde ilk kez "Genç Meclis" kuruldu

GÜNDEM 19.12.2024 12:13:23 0
Yeşilyurt Belediyesi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in seçim vaatlerinden olup, gençlerin kendilerini ilgilendiren ya da genel olarak tüm toplumsal konularda karar alma süreçlerine katılımının teşvik edilmesi amacıyla hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis'in i

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatının ardından gençlerin ülke ve kent yönetimindeki karar alma süreçlerine katkı sunmalarının önünü açmak gençlerin fikir ve önerilerini yerel yönetimler ile kamu ve kurumların hizmetlerine dâhil etmek, kendisine inanan, güvenen, özgüveni yüksek, idealist gençlerin kariyer planlamalarına katkı sunmak amacıyla Malatya'da ilk kez "Yeşilyurt Genç Meclis" kuruldu.

Yoğun ilgi gören meclisin başvurularının ardından mülakat süreci sona ererken, 53 kişiden oluşan Gönüllü Meclis Üyeleri belirlendi. Yapılan mülakatlar sırasında ayrıca encümen üyeleri başta olmak üzere Plan ve Bütçe, İmar, Gençlik ve Spor, Eğitim, Kadın ve Aile, Kent Kültürü ve Estetiği, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri, Hukuk İhtisas gibi alt komisyonlarda görev alacak isimler de belirlendi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak eğitim toplantısında ilk kez bir araya gelecek olan Yeşilyurt genç meclis üyelerine, Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından meclis çalışma kuralları, yazışmalar, kanun ve yönetmelikler üzerine bilgilendirme yapılacak.

Ocak ayında ilk resmi toplantısını yaparak çalışmalarına başlayacak olan "Yeşilyurt Genç Meclis" projesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e teşekkürlerini sunan gençler, "Fikirlerimize önem verilmesi, söz hakkı tanınması öncelikle hepimizi mutlu etti. Şehrimizin daha hızlı bir şekilde ayağa kalkması için bizler de elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu fırsatı bize sunan, bize inanan ve güvenen belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, seçim döneminde sözünü verdikleri "Yeşilyurt Genç Meclis" projesini gençlerle buluşturmaktan onur duyduklarını ifade ederken, gençlerin ülke ve kent yönetimine katılımının geliştirilmesi ve teşvik edilmesi noktasında toplumsal farkındalık oluşturacak önemli bir adım attıklarını söyledi.

Meclis üyelerine hâyırlı olsun dileklerini paylaşıp, başarılar dileyen Geçit, Yeşilyurt Gençlik Meclisini kurmaktaki temel hedeflerinin; gençlerin toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olması, kent yaşamına katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi, kaliteli ve yaşanabilir bir kent yönetiminde gençlerin aktif rol alması, gençlik sorunlarına ilişkin politikalar ile çözüm önerilerini geliştirmeleri olduğunu söyledi.

Gençlerin toplumsal konularda daha duyarlı hareket etmeleri ve görüşlerini rahatça ortaya koyabilmelerine fırsat tanıyan bir projeyle gençlere verdikleri önemi gözler önüne serdiklerini hatırlatan Geçit, toplum yararına projeleri hayata geçirmenin yanı sıra gençleri ilgilendiren konularda fikir ve önerilerin ele alınması amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyi ile işbirliğiyle kurulan 17-27 yaş grubu Yeşilyurt Genç Meclis'in kent gençlerinin demokratik temsiline dayanan bir meclis olduğunu sözlerine ekledi.

Gençleri toplumsal yaşamın en dinamik aktörleri olarak gördüklerini hatırlatan Başkan Geçit, gençlerin görüşlerinin alınacağı ve katılımlarının beklendiği her türlü ortamda görüşlerini rahatça paylaşmaları gerektiğini ifade ederken, hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis ile gençlerin kendilerini ilgilendiren ya da genel olarak tüm toplumsal konularda karar alma süreçlerine katılımlarını teşvik ettiklerini ifade etti.

Başkan Geçit, Yeşilyurt Genç Meclis'in, Yeşilyurt Belediye Meclisinin stratejik ortağı olacağını, gönüllü meclis üyelerinin farklı proje ve önerilerini hayata geçirmede ve kent yönetimine aktarmada etkin bir rol oynayacaklarının altını çizdi. (İLKHA)

Brezilya'da kuş gribi alarmı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

İstanbul'da görüşen Rusya ile Ukrayna heyetleri bin kişilik karşılıklı esir takasında anlaştı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Sesimiz sazla değil, alın teriyle duyulmalı

Rusya ve Ukrayna'dan esir takası anlaşması

HAMAS'tan yerleşimci saldırılarına karşı koyma çağrısı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Mardin Ovası'nda kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda

Van’da meydanlarda 'kilo kontrolü' uygulaması başladı

DMM, "12 yıl ceza alan biri 9 ay hapis yatıp çıkacak" iddiası doğru değil"

Adanalılar sinek sorunu nedeniyle tepkili: Belediyenin ilaçlama çalışmaları yetersiz

Şanlıurfa’da park halindeki otomobil alev aldı

Menenjit hızla ilerleyerek saatler içinde ölümle sonuçlanabilir

Hz. Ömer Camii'nde son cuma namazı kılındı

HAMAS: Arap ve İslam ülkelerini, dini ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz

Popüler kültürde gençliğin korunması için neler yapılmalı?

Malatya’da özel gereksinimli bireyler hünerlerini tablolara yansıtıyor

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 119'a yükseldi

BESO Başkanı Çiftçi'den Batman'ın il oluşunun yıldönümü mesajı

Üniversite hastanelerinin geleceği Çukurova’da masaya yatırıldı

Balcalı’da kalp pili teknolojisinde yeni dönem

Afganistan, Rusya ile ticaret hacmini artırmayı istiyor

Aslan: Kuraklık ve sulama yetersizliği fıstık rekoltesini olumsuz etkiledi

Milletvekili Ramanlı'dan Batman'ın il oluşu kutlama mesajı

Adanalı hayırsever bisikletini Gazze’ye bağışladı

Siirt’te "Evliliğe İlk Adım" semineri düzenlendi

HÜDA PAR’dan Engelliler Haftası’nda anlamlı ziyaret

Belediye Başkanı Geçit: Çok çalışmadan, emek verilmeden başarıya ulaşılmaz

BAB-GED’den Batman'ın il oluşunun yıl dönümü mesajı

Küresel arz artışı ve belirsizlikler petrol fiyatlarını baskılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk’ta

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ