• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Yeşilyurt Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz kurs desteği

17 Kasım 2025, Pazartesi 14:18
17 Kasım 2025, Pazartesi 14:18
Yeşilyurt Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit'in talimatlarıyla öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlamak amacıyla açılan ücretsiz LGS, DYK ve YKS kursları, gençlere destek sunmaya devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından planlaması ve koordinasyonu yapılan eğitim destekleri kapsamında; Yeşiltepe Seyran Mahallesinde ki Şehit Ömer Halisdemir Kültür ve Sanat Merkezi’nde 5'nci, 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencilerine DYK, 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik LGS kursları veriliyor.

Kurslardan 250 öğrenci yararlanıyor

Topsöğüt Yeşilkonak Eğitim Merkezinde ise haftasının dört günü 7'nci sınıf öğrencilerine DYK, 8'nci sınıf öğrencilerine ise LGS kursları gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte Özalper Mahallesi Rabia Parkı içerisindeki Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde ise haftanın üç günü 8'nci sınıf öğrencileri için ücretsiz LGS kurslarının yanı sıra deneme sınavları yapılıyor. Aynı merkezde açılan "Eşit Ağırlık ve Sözel" kurslarına katılan 25 öğrenciye TYT ve AYT kursları ise devam ediyor. 

Öğrencilere ücretsiz kitap desteği!

Yeşilyurt Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan deneyimli öğretmenler eşliğinde verilen eğitimler, öğrencilerin eksiklerini tamamlamasına, özgüven kazanmasına ve akademik başarılarını artırmasına yardımcı oluyor. Kurslardan faydalanan toplam 250 öğrenciye Yeşilyurt Belediyesi tarafından ücretsiz ders kitabı desteği sağlanırken, bunun yanı sıra deneme sınavları, rehberlik hizmetleri ve motivasyon seminerleri gibi çeşitli eğitim destekleri de sunuluyor.

Kursların oldukça verimli ve güzel geçtiğini söyleyen öğrenciler, "Yeşilyurt Belediyesi'nin açtığı LGS ve DYK kurslarından faydalanma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Alanında uzman öğretmenler eşliğinde ders çalışmak, eksiklerimizi görüp telafi etmemizi sağlıyor. Bu destek sayesinde sınavlara daha güvenle hazırlanabiliyoruz. Belediyemize, kursları organize eden yetkililere ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

YKS kursları devam ediyor

Eğitime yönelik desteklerini artırarak devam ettiren Yeşilyurt Belediyesi ayrıca, Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığı "Eğitime Destek Programı" kapsamında ücretsiz YKS kurslarına ise devam ediyor.

"Geleceğimizin teminatları bizim önceliğimizdir"

Eğitimin sadece okulla sınırlı kalmadığını vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, "Eğitim, bir toplumun en değerli yatırım alanıdır ve biz Yeşilyurt Belediyesi olarak, gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanında olmayı bir görev biliyoruz. İlçemizde başlattığımız ücretsiz YKS ve DYK kursları, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak, hedefledikleri üniversiteye adım adım yaklaşmalarını sağlamak amacıyla planlanmıştır. Bu kurslarımız, sadece bilgi aktarımı ile sınırlı değildir, aynı zamanda öğrencilerimize motivasyon, rehberlik ve sınav stratejileri konusunda da destek sunmaktadır. Kurslarımızın düzenlenmesinde emeği geçen Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün kıymetli personellerine ve öğretmenlerimize teşekkür ederken, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hep birlikte, Yeşilyurt'tan Türkiye'ye başarılı gençler yetiştireceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Mardin’de camii olmayan bölgede ezan için merkezi hoparlör çözümü

Türkiye ile Etiyopya arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını tamamladı

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır-Silvan karayolundaki motosiklet kazası kameralara yansıdı

Ramazan öncesi Adanalılardan gençlere: Oruç tutun, maneviyata sarılın

Mardin'de Ramazan hazırlıkları için alışveriş yoğunluğu başladı

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazanda herkesi camilerimize ve mukabeleye bekliyoruz

Şanlıurfa’da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti

Konya’da kaçakçılık operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Çiftçi: Uyuşturucuyla mücadelede daha güçlü ve daha kararlı olacağız

DMM: Kayıp yabancı nüfus iddiası gerçeği yansıtmıyor

Batmanlı Aile Hekimleri Tek Çatı Altında: BATAHED Kuruldu

HAKSİAD Konya Şube Başkanı İhsan Dal: Ramazan paylaşma, merhamet ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı müstesna bir zaman dilimidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü