• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Yeşilyurt Belediyesinin "Ücretsiz YKS ve LGS" kurslarından 280 öğrenci yararlanıyor

16 Ocak 2025, Perşembe 13:17
16 Ocak 2025, Perşembe 13:17
Yeşilyurt Belediyesinin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediyesinin öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve sınav hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde başlattığı ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarından 280 öğrenci yararlanıyor.

Yıl boyu devam edecek kurs sürecinde öğrenciler, hayallerindeki okula girmek için alanında uzman eğitmenlerden kalıcı ve nitelikli eğitimler alıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in gerçeğe dönüştürdüğü seçim vaatlerinden olan ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Üniversiteye ve liseye hazırlanan gençlere yönelik başlatılan ücretsiz destek eğitim kurslarında profesyonel kadro eşliğinde ders ve konu anlatımları, etütler, ücretsiz denemeler gibi destekler sağlanıyor. Öğrencilerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına katkı sunmak ve akademik başarılarını artırmalarına yardımcı olmak adına gerçekleşen kurslara 280 öğrenci katılıyor.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde görevli öğretmenlerin yanı sıra İlçe Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen öğretmenler tarafından verilen eğitimlerle öğrenciler düzenli, planlı ve sistemli bir şekilde derslerine çalışma imkânına kavuşuyor. Derslere katılan öğrencilere ücretsiz test kitapları dağıtılıp, deneme sınavları yapılıyor.

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek vermek amacıyla düzenlenen ücretsiz hazırlık kurslarıyla eğitim hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Yeşilyurt Belediyesinin bu girişimi aileler ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

 ‘Öğrenci Dostu Belediyecilik’ anlayışına örnek gösterilecek bir projeyle öğrencilerin eğitim hayatlarına olumlu dokunuşlarda bulunmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesinin başlattığı ücretsiz destek eğitim kurslarına katılan öğrenciler, modern ve nezih bir ortamda profesyonel kadrolar eşliğinde gerçekleşen ders ortamlarından üst seviyede faydalandıklarını söylediler.

Verilen eğitimlerle derslerine daha iyi odaklandıklarını ifade eden öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular. Derslerine ve sınavlarına güzel şartlarda hazırlandıklarını söyleyen öğrenciler, kursların verimli ve güzel geçtiğini ifade ettiler. Temel ders eğitimlerinde eksikliklerini tamamladıklarını vurgulayan öğrenciler, “Burada planlı ve sistemli bir şekilde derslerimize çalışıyoruz, çok güzel bir ortam var. Sınavlarımıza güzel bir ortamda hazırlanıyoruz. Öğretmenlerimiz bizlerle yakından ilgileniyorlar, deneme sınavlarına girerek eksikliklerimizi görüyoruz ve bunları yeni çalışmalarla gideriyoruz. Burada kafamıza takılan soruları hocamıza sorarak, cevapları netleştirebiliyoruz. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere İlçe Halk Eğitim Merkezine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular. 

‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kursunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Ebubekir Altınkaynak, “Yeşilyurt Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitim Merkezimizin işbirliğiyle başlayan ücretsiz kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olmak üzere aralıksız devam ediyor. Öğrencilerimize temel dersleri anlatıyoruz, ücretsiz test kitapları dağıtılıyor, her hafta düzenli bir şekilde deneme sınavları yapılıyor. Öğrencilerimiz kurslar sayesinde derslerine iyi bir şekilde odaklanıyorlar, sınavlarına motive oluyorlar. Böylesine güzel bir çalışma ortamını öğrencilerimize hazırlayan Yeşilyurt Belediyemize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Siyonist Yahudiler, Filistinlilerin ev ve araçlarını hedef alıyor

Dr. Zahit Taş: Aşılar tedavi edici değil, hastalığı önleyici uygulamalardır

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist Yahudiler, Filistinlilerin ev ve araçlarını hedef alıyor

Dr. Zahit Taş: Aşılar tedavi edici değil, hastalığı önleyici uygulamalardır

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır