• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Yeşilyurt Belediyesinin "Ücretsiz YKS ve LGS" kurslarından 280 öğrenci yararlanıyor

16 Ocak 2025, Perşembe 13:17
16 Ocak 2025, Perşembe 13:17
Yeşilyurt Belediyesinin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediyesinin öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve sınav hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde başlattığı ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarından 280 öğrenci yararlanıyor.

Yıl boyu devam edecek kurs sürecinde öğrenciler, hayallerindeki okula girmek için alanında uzman eğitmenlerden kalıcı ve nitelikli eğitimler alıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in gerçeğe dönüştürdüğü seçim vaatlerinden olan ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Üniversiteye ve liseye hazırlanan gençlere yönelik başlatılan ücretsiz destek eğitim kurslarında profesyonel kadro eşliğinde ders ve konu anlatımları, etütler, ücretsiz denemeler gibi destekler sağlanıyor. Öğrencilerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına katkı sunmak ve akademik başarılarını artırmalarına yardımcı olmak adına gerçekleşen kurslara 280 öğrenci katılıyor.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde görevli öğretmenlerin yanı sıra İlçe Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen öğretmenler tarafından verilen eğitimlerle öğrenciler düzenli, planlı ve sistemli bir şekilde derslerine çalışma imkânına kavuşuyor. Derslere katılan öğrencilere ücretsiz test kitapları dağıtılıp, deneme sınavları yapılıyor.

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek vermek amacıyla düzenlenen ücretsiz hazırlık kurslarıyla eğitim hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Yeşilyurt Belediyesinin bu girişimi aileler ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

 ‘Öğrenci Dostu Belediyecilik’ anlayışına örnek gösterilecek bir projeyle öğrencilerin eğitim hayatlarına olumlu dokunuşlarda bulunmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesinin başlattığı ücretsiz destek eğitim kurslarına katılan öğrenciler, modern ve nezih bir ortamda profesyonel kadrolar eşliğinde gerçekleşen ders ortamlarından üst seviyede faydalandıklarını söylediler.

Verilen eğitimlerle derslerine daha iyi odaklandıklarını ifade eden öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular. Derslerine ve sınavlarına güzel şartlarda hazırlandıklarını söyleyen öğrenciler, kursların verimli ve güzel geçtiğini ifade ettiler. Temel ders eğitimlerinde eksikliklerini tamamladıklarını vurgulayan öğrenciler, “Burada planlı ve sistemli bir şekilde derslerimize çalışıyoruz, çok güzel bir ortam var. Sınavlarımıza güzel bir ortamda hazırlanıyoruz. Öğretmenlerimiz bizlerle yakından ilgileniyorlar, deneme sınavlarına girerek eksikliklerimizi görüyoruz ve bunları yeni çalışmalarla gideriyoruz. Burada kafamıza takılan soruları hocamıza sorarak, cevapları netleştirebiliyoruz. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere İlçe Halk Eğitim Merkezine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular. 

‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kursunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Ebubekir Altınkaynak, “Yeşilyurt Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitim Merkezimizin işbirliğiyle başlayan ücretsiz kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olmak üzere aralıksız devam ediyor. Öğrencilerimize temel dersleri anlatıyoruz, ücretsiz test kitapları dağıtılıyor, her hafta düzenli bir şekilde deneme sınavları yapılıyor. Öğrencilerimiz kurslar sayesinde derslerine iyi bir şekilde odaklanıyorlar, sınavlarına motive oluyorlar. Böylesine güzel bir çalışma ortamını öğrencilerimize hazırlayan Yeşilyurt Belediyemize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır

Estonya “Baltık Savunma Hattı”nın ilk adımını attı

Sivas'ta otomobil kontrolden çıkarak devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

AB'den yeni sabit gümrük vergisi kararı

Ukrayna: Donetsk'te 16 kilometrelik alanı geri aldık

İLKHA'ya "İnsan Hakları Basın Ödülü" verildi

Sudan'da BM üssüne saldırı: Barış gücünde görevli 6 asker öldü

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Belarus-Polonya sınırında 4. tünel tespit edildi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Pentagon: Suriye-ABD ortak devriyesine yönelik saldırıda 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti

Rusya: Moskova’nın dondurulan varlıklarına yönelik misilleme adımları gecikmeyecek

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı

Giresun'da trafik kazası: 5 yaralı

AB’nin Rus varlıklarını kullanma planına 4 ülke karşı çıktı

Ağrı Karma Yaşam Projesi'nde ön talep süreci başladı

HAMAS: İşgalciler ateşkesi kasten baltalamaya çalışıyor

Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak

"Ümmetin Minberlerinden Mescid-i Aksa'ya" konferansı İstanbul'da başladı

Ukrayna’daki savunma sanayi işletmeleri Kinjal füzeleri ile vuruldu

Fransa'da çiftçi eylemleri ülke geneline yayılıyor

Etüt merkezinde haftalık deneme sınavları başladı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır

Estonya “Baltık Savunma Hattı”nın ilk adımını attı

Sivas'ta otomobil kontrolden çıkarak devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

AB'den yeni sabit gümrük vergisi kararı

Ukrayna: Donetsk'te 16 kilometrelik alanı geri aldık

İLKHA'ya "İnsan Hakları Basın Ödülü" verildi

Sudan'da BM üssüne saldırı: Barış gücünde görevli 6 asker öldü