GÜNDEM 16.01.2025 13:17:31 0

Yeşilyurt Belediyesinin "Ücretsiz YKS ve LGS" kurslarından 280 öğrenci yararlanıyor

Yeşilyurt Belediyesinin
Haberi Sesli Oku

Yeşilyurt Belediyesinin öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve sınav hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde başlattığı ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarından 280 öğrenci yararlanıyor.

Yıl boyu devam edecek kurs sürecinde öğrenciler, hayallerindeki okula girmek için alanında uzman eğitmenlerden kalıcı ve nitelikli eğitimler alıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in gerçeğe dönüştürdüğü seçim vaatlerinden olan ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Üniversiteye ve liseye hazırlanan gençlere yönelik başlatılan ücretsiz destek eğitim kurslarında profesyonel kadro eşliğinde ders ve konu anlatımları, etütler, ücretsiz denemeler gibi destekler sağlanıyor. Öğrencilerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına katkı sunmak ve akademik başarılarını artırmalarına yardımcı olmak adına gerçekleşen kurslara 280 öğrenci katılıyor.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde görevli öğretmenlerin yanı sıra İlçe Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen öğretmenler tarafından verilen eğitimlerle öğrenciler düzenli, planlı ve sistemli bir şekilde derslerine çalışma imkânına kavuşuyor. Derslere katılan öğrencilere ücretsiz test kitapları dağıtılıp, deneme sınavları yapılıyor.

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek vermek amacıyla düzenlenen ücretsiz hazırlık kurslarıyla eğitim hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Yeşilyurt Belediyesinin bu girişimi aileler ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

 ‘Öğrenci Dostu Belediyecilik’ anlayışına örnek gösterilecek bir projeyle öğrencilerin eğitim hayatlarına olumlu dokunuşlarda bulunmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesinin başlattığı ücretsiz destek eğitim kurslarına katılan öğrenciler, modern ve nezih bir ortamda profesyonel kadrolar eşliğinde gerçekleşen ders ortamlarından üst seviyede faydalandıklarını söylediler.

Verilen eğitimlerle derslerine daha iyi odaklandıklarını ifade eden öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular. Derslerine ve sınavlarına güzel şartlarda hazırlandıklarını söyleyen öğrenciler, kursların verimli ve güzel geçtiğini ifade ettiler. Temel ders eğitimlerinde eksikliklerini tamamladıklarını vurgulayan öğrenciler, “Burada planlı ve sistemli bir şekilde derslerimize çalışıyoruz, çok güzel bir ortam var. Sınavlarımıza güzel bir ortamda hazırlanıyoruz. Öğretmenlerimiz bizlerle yakından ilgileniyorlar, deneme sınavlarına girerek eksikliklerimizi görüyoruz ve bunları yeni çalışmalarla gideriyoruz. Burada kafamıza takılan soruları hocamıza sorarak, cevapları netleştirebiliyoruz. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere İlçe Halk Eğitim Merkezine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular. 

‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kursunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Ebubekir Altınkaynak, “Yeşilyurt Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitim Merkezimizin işbirliğiyle başlayan ücretsiz kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olmak üzere aralıksız devam ediyor. Öğrencilerimize temel dersleri anlatıyoruz, ücretsiz test kitapları dağıtılıyor, her hafta düzenli bir şekilde deneme sınavları yapılıyor. Öğrencilerimiz kurslar sayesinde derslerine iyi bir şekilde odaklanıyorlar, sınavlarına motive oluyorlar. Böylesine güzel bir çalışma ortamını öğrencilerimize hazırlayan Yeşilyurt Belediyemize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Yükleniyor