• BIST 100

    10452,60%0,03
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,60% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4841,37% 0,39
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

"Yeşilyurt Genç Meclis" ilk toplantısını gerçekleştirdi

02 Ocak 2025, Perşembe 13:35
02 Ocak 2025, Perşembe 13:35
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gençlerin ülke ve kent yönetiminin karar alma süreçlerine katılımının teşvik edilmesi amacıyla Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi'nin iş birliğiyle Malatya'ya kazandırılan "Yeşilyurt Genç Meclis" ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in seçim vaatlerinden olup, Yeşilyurt Kent Konseyi'nin destekleriyle hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis'in 53 kişiden oluşan gönüllü üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu'nda ilk kez bir araya geldi. İlk kez Meclis koltuklarına oturup, farklı bir deneyime yelken açan gençlerin heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'te ilk Meclis toplantısında gençleri yalnız bırakmayarak, yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

Malatya ve Yeşilyurt'un genç potansiyelini daha aktif ve hareketli hale getirmek, gençlerin ülke ve kent yönetimlerine fikirleriyle katkı sunmalarının önünü açmak amacıyla hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis'in ilk toplantısında; yerel yönetimlerin Meclis çalışma usul ve yönetmelikleri hakkında Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Zafer Katırcı tarafından sunum yapıldı. Soru-cevap formatında gerçekleşen sunumun ardından Trabzon'daki üniversite eğitimi döneminde "Genç Meclis" projelerinde çalışan Yeşilyurt Belediye Meclis üyelerinden Yusuf Kocaman ise, deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi ile entegre halinde çalışıp, alacakları kararlarla Malatya ve Yeşilyurt'un gerek fiziksel dönüşümü gerekse de sosyal, kültürel, sportif, inovasyon, teknolojik, sanatsal, turizm ve gastronomi alanındaki değişim sürecine fikirleriyle katkı sunacak olan "Yeşilyurt Genç Meclis" üyeleri, toplantının devamında Meclis Başkanı ile Meclis Başkan vekili seçimini yaptı. Yapılan gizli oylamanın ardından Meclis Başkanlığına 21 yaşındaki Batuhan Ayaz, Meclis Başkan vekilliğine ise 25 yaşındaki Yusuf Salih Tatar seçildi.

Seçimlerin ardından konuşan Yeşilyurt Genç Meclis Başkanı Batuhan Ayaz, Yeşilyurt Genç Meclisi'nin gençlerin fikirleri ve enerjisini ilçemizin geleceğine yön vermek için bir araya getiren önemli bir platform olduğunu ifade ederek, "Bizler burada sadece kendimizin değil, ilçemizdeki tüm gençlerin sesi olacağız. Bu platform; gençlerin çözüm odaklı düşünebileceği, fikirlerini özgürce paylaşabileceği ve ilçemizin kalkınmasında aktif rol oynayacağı güçlü bir alan oluşturmaktadır. Bugün atılan bu adım Yeşilyurt'un gençlik enerjisiyle daha güçlü bir geleceğin şekillenmesinin bir göstergesidir. Meclis toplantılarımıza katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu değerli fırsatı bize sunan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. İlhan Geçit'e ve ekibine tüm gençler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, seçim dönemindeki vaatlerinden olan "Yeşilyurt Genç Meclis" projesini Yeşilyurt Kent Konseyi ile iş birliği halinde gerçeğe dönüştürdüklerini, bu sayede gençlerin fikir ve tespitlerinden maksimum seviyede faydalanacaklarını söyledi. 53 kişiden oluşan Yeşilyurt Genç Meclis" çalışmalarına destek veren gönüllü meclis üyelerine başarılar dileyen Geçit, temel hedeflerinin gençlerin enerjisini, hayallerini ve motivasyonunu şehrin geleceğine katkı olarak sunmak olduğunu ifade etti.

Toplumun en dinamik yapısının gençler olduğunu anımsatan Geçit, büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki Meclis yapısının aynısının "Yeşilyurt Genç Meclis" içinde geçerli olduğunu, encümen ve ihtisas komisyonlarında görev alan gençlerin kendi alanlarında şehrin hem bugününü hem de geleceğini ilgilendiren kararlar alacaklarını, Yeşilyurt Genç Meclisi'n Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin stratejik ortağı olduğunu dile getirdi.

Başkan Geçit, gençlere sonuna kadar inandıklarını ve güvendiklerini, deprem felaketinden sonra toparlanmaya ve ayağa kalkmaya hazırlanan Malatya ve Yeşilyurt'un değişim, dönüşüm ve iyileşme sürecinde Yeşilyurt Genç Meclis çalışmalarından ciddi seviyede faydalanacaklarını ifade etti. (İLKHA)

Aktivistler: Ankara halkını Gazze’ye duyarlı olmaya ve Sumud Filosuna desteğe çağırıyoruz

Bursa'da okul önlerinde denetim: 11 şahıs yakalandı

Batman 112 Acil Çağrı Merkezi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Erasmus+ programından 645 bin avro hibe

Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarında dikkat çekici düşüş sağladık

Batman'da 3 bin yıllık sır gün yüzüne çıktı

Malatya'da korkutan çatı yangını

Bakan Göktaş: Kadın kooperatiflerini güçlendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Şanlıurfa’da isot sezonuyla damlar yeniden kırmızıya büründü

Mercedes-Benz ve Volkswagen, ABD tarifeleri ve Çin pazarındaki düşüş nedeniyle zarar bildirdi

Sason balı coğrafi işaretle taçlandı

Bursa'da "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı gerçekleştirildi

Mısır, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasında görüşmelere ev sahipliği yapacak

Belediye Başkanı Taşkın'ın başlattığı "Taziye evi" projesine TSO'dan destek

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı’ndan Keklikdere Köyü’ne ziyaret

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 2 gözaltı

MAZLUMDER'den "Küresel Sumud Filosu"nun korunması çağrısı

Bursa Umut Kervan'ından yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye desteği

Vali Canalp: Batman'da asayiş olayları azalıyor, uyuşturucuyla mücadele amansız devam ediyor

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: Gazze yanıyor, insanlık yok ediliyor

Hilvan Devlet Hastanesi’nde ilk ortopedi ameliyatı başarıyla yapıldı

Çin ve Fransa arasında 10 Bin kilometrelik bağlantıyla karaciğer kanseri ameliyatı

Kontrolden çıkan otomobil durağa daldı: 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İslami Cihad: Smotrich ve Ben Gvir savaş suçlarının mimarıdır

Kontrolden çıkan araç bariyere çarptı

Bakan Göktaş, bir dizi temaslarda bulunmak için Mardin’de

Gerçek bilgi mi, rastgele tahmin mi? Yapay zekânın yanılgılarında sınav mantığı  

12 bin yıllık tarih tek çatı altında: Hasankeyf müzesi ziyarete açıldı

İşgal zindanlarındaki esirlere destek  için tek başına oturma eylemi

Batman'da komşum projesinde yeni dönem başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aktivistler: Ankara halkını Gazze’ye duyarlı olmaya ve Sumud Filosuna desteğe çağırıyoruz

Bursa'da okul önlerinde denetim: 11 şahıs yakalandı

Batman 112 Acil Çağrı Merkezi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Erasmus+ programından 645 bin avro hibe

Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarında dikkat çekici düşüş sağladık

Batman'da 3 bin yıllık sır gün yüzüne çıktı

Malatya'da korkutan çatı yangını