• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Yeşilyurt'ta bir taziye evi daha inşa edilecek

05 Mart 2026, Perşembe 12:54
05 Mart 2026, Perşembe 12:54
Yeşilyurt
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hayırsever iş insanları tarafından Topsöğüt Mahallesi'nde inşa edilecek olan taziye evinin protokolü, Yeşilyurt Belediyesinde düzenlenen törenle imzalandı.

Yeşilyurt ilçesinde sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirilen "Taziye Evleri" projelerine bir yenisi daha ekleniyor.

Yeşilyurt Belediyesi mülkiyetinde bulunan Topsöğüt Mahallesi Çemlik Caddesi'ndeki 510 metrekarelik taşınmaz üzerine inşa edilecek olan taziye evi, mahalle sakinlerinin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

Modern ve fonksiyonel bir mimari anlayışla projelendirilen yapının, vatandaşların acılı günlerinde daha düzenli, temiz ve nezih bir ortamda taziyelerini kabul etmelerine imkân sunması hedefleniyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Topsöğüt Mahallesi Çemlik Caddesi'nde inşa edilecek taziye evinin protokolünü hayırsever iş insanı Mehmet Babacan ile birlikte imzaladı.

"Taziye evleri kardeşliğin, vefanın ve toplumsal dayanışmanın sembolüdür"

Taziye evlerinin toplumsal dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği mekânlar olduğunu söyleyen Geçit, "Taziye ziyaretleri örf, adet, gelenek ve göreneklerimizle birlikte inanç dünyamızın en güçlü yanlarından biridir. Hayatın en zor anlarında vatandaşlarımızla bir araya gelerek başsağlığı dileklerimizi iletiriz, dertleşiriz, dua ederiz ve acılarımızı atlatmak için birlikte hareket ederiz. Bu ziyaretlerin temiz, düzenli ve güzel alanlarda yapılması gerekiyor. Köklü tarihi, gelenekleri ve görenekleriyle çok güçlü temellere sahip şehrimizde en fazla ihtiyaç duyulan taziye evlerinin eksikliğini gidermek amacıyla hayırseverlerimizle iş birliği halinde çok önemli ve güçlü adımlar attık." dedi.

"Şehrimizin 40 farklı noktasına taziye evleri kazandırılacak"

Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi ile hayırseverlerin destekleriyle Malatya'nın farklı noktalarına 40 adet yeni taziye evi kazandırılacağını, bu sayının 10'unu ise Yeşilyurt'ta hizmete sunacaklarını dile getirerek, "Çilesiz ve Karakavak mahallelerimizdeki taziye evlerimizi tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine açtık. Taziye evlerinden yararlanan vatandaşlarımız bizlere ve hayırseverlere dua ediyor, teşekkür ediyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Hayırseverlerimizin destekleriyle yeni taziye evlerimizin sayısını artırmaktayız. Topsöğüt Mahallemizde inşa edeceğimiz yeni taziye evimizle birlikte vatandaşlarımız daha sağlıklı ve düzenli bir ortamda taziyelerini kabul edebilecekler. Bu anlamlı yatırıma destek veren kıymetli iş insanımız Sayın Bekir Babacan ile Mehmet Babacan başta olmak üzere desteklerini eksik etmeyen Topsöğüt Mahalle Muhtarımız Nevzat Kaya'ya, kıymetli hemşerilerimiz Murat Ünver ve Aziz Şahin'e teşekkür ediyorum. Yapılan protokolün ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

İmza töreninde konuşan hayırsever iş insanı Mehmet Babacan ise toplumsal dayanışmaya katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, böylesi anlamlı bir hizmete vesile olmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

Topsöğüt Mahalle Muhtarı Nevzat Kaya ise mahallelerine kazandırılacak taziye evinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine ve hayırsever iş insanları Bekir Babacan ile Mehmet Babacan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ile hayırsever iş insanı Mehmet Babacan arasında "Taziye Evi" protokolü imzalandı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı