• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Yeşilyurt'ta 'fizik tedavi ve sağlıklı yaşam seminerleri' başladı

03 Kasım 2025, Pazartesi 17:04
03 Kasım 2025, Pazartesi 17:04
Yeşilyurt
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, temel hedeflerinin toplumun her kesimine ulaşmak, farkındalık oluşturmak ve yaşam kalitesini artıracak projelere öncülük etmek olduğunu ifade etti.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kent Konseyi, Malatya İnönü Üniversitesi ve ASE'M Terapi Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen "Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri" başladı.

Vatandaşların fiziksel sağlığını korumak, yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla düzenlenen seminerlerin ilk oturumu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ücretsiz bir şekilde gerçekleşen program kapsamında uzman fizyoterapistler ve akademisyenler, duruş bozuklukları, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları, egzersizin önemi ve günlük yaşamda doğru hareket alışkanlıkları gibi konularda katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlıklı yaşamı destekleyen egzersiz örneklerinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitimler kapsamında ücretsiz sağlık taramaları da gerçekleştiriliyor.

Başlayan eğitimler hakkında bilgiler paylaşan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, temel hedeflerinin toplumun her kesimine ulaşmak, farkındalık oluşturmak ve yaşam kalitesini artıracak projelere öncülük etmek olduğunu ifade ederek, "Modern yaşamın getirdiği yoğun tempo, yanlış duruş alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzı ne yazık ki birçok fiziksel rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerlerimiz ile vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesini, doğru bilgiye ve uzman desteğine ulaşmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir hayat yaşaması için bu tür projelere sınırsız destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit başta olmak üzere eğitimlere katılan İnönü Üniversitemizin kıymetli akademisyenlerine ve ASE’M Terapi Merkezi uzmanlarına teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki bu eğitimler, vatandaşlarımıza hem teorik hem de pratik anlamda fayda sağlayacak, daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayacaktır." ifadelerini kullandı.

Seminerler, 'Sağlık Yaşam ve Egzersizler', 'Skolyoz ve Hasta Değerlendirmeleri', 'Kadınlarda Fil Bacak Hastalıkları', 'Hamilelik Sürecinde Sağlıklı Yaşam ve Egzersizler', 'Yaşlılarda Sağlıklı Yaşam ve Solunum Egzersizleri', ‘Yoga ile Sağlıklı Yaşam', 'Egzersizle Daha Sağlıklı Hayat Mümkün' konu başlıklarında yapılacak eğitimlerle devam edecek. (İLKHA)

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Günen:  Boğaz ağrısını hafife almayın

TOKİ konutlarında hasar belirsizliği sürüyor: Vatandaş tedirgin

Bakan Kurum Hatay’daki son hazırlıkları inceledi

İDEV, Mersin’de toplumsal meseleleri gündeme taşıdı

Ağrı'da rahatsızlığı artan bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi

EHAD: Hafızlar, Kur’an’ın yaşayan muhâfızları

15 yıldır düzenlenen 'Umre Ödülü Siyer Yarışması'nda kayıtlar devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den üç aylar mesajı: İbadet, dayanışma ve dua ön planda olmalı

Ankara'da "Ümmete Barış Kudüs'e Özgürlük" temalı program düzenlendi

Belediye Başkanı Taşkın'dan üç aylar mesajı

Üç aylar Eyüpsultan Camii'nde dualarla karşılandı

MSB'den "Kanlı Noel" mesajı

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı: Kışla birlikte insani felaket derinleşiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Dualarımız Gazze ve mazlum coğrafyalar için

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama