• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Yeşilyurt'ta 'fizik tedavi ve sağlıklı yaşam seminerleri' başladı

03 Kasım 2025, Pazartesi 17:04
03 Kasım 2025, Pazartesi 17:04
Yeşilyurt
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, temel hedeflerinin toplumun her kesimine ulaşmak, farkındalık oluşturmak ve yaşam kalitesini artıracak projelere öncülük etmek olduğunu ifade etti.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kent Konseyi, Malatya İnönü Üniversitesi ve ASE'M Terapi Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen "Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri" başladı.

Vatandaşların fiziksel sağlığını korumak, yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla düzenlenen seminerlerin ilk oturumu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ücretsiz bir şekilde gerçekleşen program kapsamında uzman fizyoterapistler ve akademisyenler, duruş bozuklukları, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları, egzersizin önemi ve günlük yaşamda doğru hareket alışkanlıkları gibi konularda katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlıklı yaşamı destekleyen egzersiz örneklerinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitimler kapsamında ücretsiz sağlık taramaları da gerçekleştiriliyor.

Başlayan eğitimler hakkında bilgiler paylaşan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, temel hedeflerinin toplumun her kesimine ulaşmak, farkındalık oluşturmak ve yaşam kalitesini artıracak projelere öncülük etmek olduğunu ifade ederek, "Modern yaşamın getirdiği yoğun tempo, yanlış duruş alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzı ne yazık ki birçok fiziksel rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerlerimiz ile vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesini, doğru bilgiye ve uzman desteğine ulaşmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir hayat yaşaması için bu tür projelere sınırsız destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit başta olmak üzere eğitimlere katılan İnönü Üniversitemizin kıymetli akademisyenlerine ve ASE’M Terapi Merkezi uzmanlarına teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki bu eğitimler, vatandaşlarımıza hem teorik hem de pratik anlamda fayda sağlayacak, daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayacaktır." ifadelerini kullandı.

Seminerler, 'Sağlık Yaşam ve Egzersizler', 'Skolyoz ve Hasta Değerlendirmeleri', 'Kadınlarda Fil Bacak Hastalıkları', 'Hamilelik Sürecinde Sağlıklı Yaşam ve Egzersizler', 'Yaşlılarda Sağlıklı Yaşam ve Solunum Egzersizleri', ‘Yoga ile Sağlıklı Yaşam', 'Egzersizle Daha Sağlıklı Hayat Mümkün' konu başlıklarında yapılacak eğitimlerle devam edecek. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek

Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Tahran'da bir İHA düşürüldü

İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı

Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü

Devrim Muhafızları Ordusu: 200'den fazla düşman öldü ve yaralandı

Katar'da helikopter düştü: Kayıplar aranıyor

İran'ın askeri politikası "göze göz, dişe diş" ilkesinin ötesine geçti

Kalibaf: israilin semaları savunmasız; sıra sonraki planlarda

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi

Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü

İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı

Siyonist rejim: Başaramadık

Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor

Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu

Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı

Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı

Polonya, Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

Cizre'de yamaçtan kopan dev kaya bir evin üzerine düştü

Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı kınıyoruz

İran'dan Irak'a gaz akışı yeniden başladı

Bingöl'de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Ukrayna: Rusya'ya ait Ka-52 helikopteri düşürüldü, mürettebat öldü

Down sendromlu genç hem eğitim hem de spor hayatında başarıları ile dikkat çekiyor

Vesikalık fotoğraflardan kalan hatıra: Şecere-i Tayyibe şehitleri

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek

Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Tahran'da bir İHA düşürüldü

İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı

Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü