• BIST 100

    10954,5%-0,76
  • DOLAR

    40,74% 0,10
  • EURO

    47,58% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4387,99% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7029,21% -0,14

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

03 Mayıs 2025, Cumartesi 11:03
03 Mayıs 2025, Cumartesi 11:03
Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, her sene olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda yetimlerin sofralarına kurban etlerini ulaştırmaya hazırlanıyor.

Başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarıyla yetimlerin hamisi olan Yetimler Vakfı, her yıl yapılan bağışlarla yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetim aileye kurban etlerini ulaştırıyor.

Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban organizasyonlarına yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

2025 Kurban organizasyonları ve bu yıl belirlenen bağış bedelleri hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Türkiye'de yürütülecek kurban organizasyonlarıyla beraber başta Filistin ve Lübnan olmak üzere Asya ve Afrika ülkelerinde yapılacak çalışmaların detaylarını aktardı.

"Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz olacak"

Yetimler Vakfı olarak her yıl kurbanla ilgili organizasyonlar yaptıklarının altını çizen Ünsal, "Bu sene de hazırlıklara başladık. Kurban Bayramı'na bir ay kaldı ve inşallah çalışmalarımıza hız vereceğiz. Dolayısıyla inşallah hayırseverlerimizin bağışlarıyla yetim, öksüz ve mağdurların evine kurban eti ulaştırmak için çalışacağız. Bu konuda temsilcilerimizle bir araya geldik, kurbanla ilgili toplantılarımızı yaptık. Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz olacak." dedi.

2025 Kurban bağışı için belirlenen fiyatları aktaran Ünsal, Filistin için yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:

"Türkiye için bağış fiyatımız 14 bin TL'dir. Yurtdışında Asya, Afrika, Afganistan, Lübnan, Suriye ve Filistin'de de bağışlarımız olacak. Filistin, Lübnan ve Suriye'de kurbanlarımızı kesip konserve şeklinde ulaştırmak için çalışacağız. Fiyatlarımız Türkiye'de 14 bin, Afrika 4 bin, Asya 4 bin 750; Afganistan, Suriye ve Lübnan 6 bin, Filistin 10 bin TL'dir. Bilindiği üzere oradaki savaş durumundan dolayı Filistin'de kurban kesme imkânımız yok. Kurbanlıkları başka yerde kesip konserve yaparak göndereceğiz."

"Hedefimiz yeni ailelere de ulaşmak"

Ünsal, "İnşallah hayırseverlerimiz bu konuda duyarlı olurlar. Geçmiş bayramlarda kurban etlerini yetim, öksüz ve kimsesizlere ulaştırdığımız gibi bu Kurban Bayramı'nda da onların sofralarına etleri göndereceğiz. Rabbim şimdiden kabul etsin. Şu an startı vermişiz ve temsilci kardeşlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Her yıl bağış hedefine ulaştıklarını vurgulayan Ünsal, bu sene yapılacak bağışlarla daha fazla kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Kurban bağışında bulunmak isteyenler için sosyal medyada grafikler hazırladık. Bağışçılar, web sitemizdeki iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilir. Yetimler Vakfı'nın binlerce ailesi var ve hedefimiz de bu ailelere ulaşabilmektir. Her yıl hedefimize ulaşıyoruz, inşallah bu sene de hedefimizle beraber yeni ailelere de ulaşacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Anne ve Çocuk Sağlığı Tehlikede: Hastanede Pislik, Kırık Kapılar, Çalışmayan Klimalar!

Doğubayazıt’ta sağanak yağış sele neden oldu

HÜDA PAR'dan Gazze uyarısı: Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı!

Kılınç: YKS tercihlerini son güne bırakmak öğrenciyi paniğe sevk edebilir

Üründü: Gazze'de şehit edilen gazetecilerle gerçekler asla örtbas edilmeyecektir

Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi

Malatya'da karabuğday hasadına başlandı

MBB Başkanı Er: Kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıyoruz

Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

"israilli" gazeteci, Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için kurulan istihbarat hücresini ifşa etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de saldırıya uğrayan aile hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Batman'da su seviyeleri düşüyor: BASKİ'den tasarruf uyarısı

Batman'da 87 riskli yapı yıkıldı

Kavurucu sıcaklarda kalp krizine karşı 7 hayati önlem!

YÖK: YÖKSİS’te sızıntı ve yetkisiz erişim yok

Batman İl Özel İdaresi'nden "parsel satışı" uyarısı

Ergenlikte başlayan sorunlar ileri yaşlarda devam ediyorsa dikkat!

Bingöl’de binlerce kök kenevir ve skunk ele geçirildi

Memur-Sen: Memurun emeğini yok sayan teklifi reddediyoruz

Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Komisyonumuz çalışmalarına samimiyetle sahip çıkıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Temiz çevre bilincini ön plana çıkarıyoruz

Siirt’te ekmeğe Zam yapıldı

Psikolojik Danışman Sunar: Sınırsız ekran süresi kesinlikle verilmemeli

Siirt’te otomobil ile motokurye çarpıştı: Bir yaralı

Katil rejimin saldırılarında şehit sayısı 61 bin 599'a, yaralı sayısı 154 bin 88'e yükseldi

Batman'da yün geleneği sürdürülüyor: Eski yorganlar yeni hale geliyor

Karlıova’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Bingöl’de hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Anne ve Çocuk Sağlığı Tehlikede: Hastanede Pislik, Kırık Kapılar, Çalışmayan Klimalar!

Doğubayazıt’ta sağanak yağış sele neden oldu

HÜDA PAR'dan Gazze uyarısı: Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı!

Kılınç: YKS tercihlerini son güne bırakmak öğrenciyi paniğe sevk edebilir

Üründü: Gazze'de şehit edilen gazetecilerle gerçekler asla örtbas edilmeyecektir

Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi

Malatya'da karabuğday hasadına başlandı