• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Yetimler Vakfı: Yetim ve öksüzlerin sofralarını etsiz bırakmayalım

30 Mayıs 2025, Cuma 17:16
30 Mayıs 2025, Cuma 17:16
Yetimler Vakfı: Yetim ve öksüzlerin sofralarını etsiz bırakmayalım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban bağışı çalışmalarını hızlandıran Yetimler Vakfı, yurtiçi ve yurtdışında yapacakları kurban eti faaliyeti için bağış kabulüne devam ediyor.

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle çalışmalarını hızlandırdı.

Yetimler Vakfı, Türkiye'deki yardım çalışmalarının yanı sıra Gazze başta olmak üzere yurtdışında da on binlerce ihtiyaç sahibi aileye umut olma yolunda ilerlerken hayırseverler ile mazlumlar arasında köprü işlevini görmeye devam ediyor.

Cemil Cahit Ünsal

Kurban Bayramı'nda kurban bağışı alanında çalışmalarını hızlandıklarını belirten Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekerek bu yılki hedeflerinin geçmiş dönemlere nispeten daha fazla aileye ulaşmak olduğunu ifade etti.

İyilik hareketi olan Yetimler Vakfı yardım kuruluşunun birçok alanda hizmetleri olduğunu hatırlatan Ünsal, "Yetimler Vakfı olarak yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerimiz mevcuttur. Yapılan faaliyetlerden biri de Kurban Bayramı'nda kurban bağışlarını alıp yetim ve öksüz ailelerin sofralarına ulaştırmaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yetimler Vakfı olarak Kurban Bayramı'na bir ay kala çalışmalarımıza başladık. Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı ve kurban çalışmalarımıza hem yurtiçinde hem de yurtdışında hız verdik." ifadelerini kullandı.

"Hayırseverlerimizin destekleri oranında daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşabiliriz"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda on binlerce aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Ünsal, ihtiyaç sahibi ailelerin geçen yıllara oranla daha fazla olduğunu dile getirerek hayırseverlerin bağışlarını artırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Toplamda 11 ülkede kurban faaliyetlerinde bulunacaklarını belirten Ünsal, "Kestiğimiz bütün kurbanlarımızı yurt dışında da yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Temsilcilerimiz, yurt dışındaki faaliyetlerimiz için tüm hazırlıklarını tamamlamak üzere. Aynı şekilde yurt içinde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde de kurban faaliyetlerimiz olacak. Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmışken bu konuda hayırseverlerimize buradan bir çağrıda bulunuyoruz, bağışlarını artırsınlar. Onların yapacakları yardımlarla daha fazla yetim, öksüz ve mağdur ailelere ulaşacak, bayramı yaşatmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Ünsal, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda binlerce aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl bize başvuran ailelerimizin sayısı, geçen yıllara oranla daha fazla. Bunu göz önüne alarak hayırseverlerimiz de bağışlarını artırmalı. Kurban, Allah’a yakınlaşmak. Kurban ibadeti, Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail’in teslimiyet ve fedakârlığını temsil etmektedir. Kurban ibadetiyle hem Allah’a yakınlaşacağız hem de yetim ve öksüzleri sevindireceğiz." diye belirtti.

"Gazze’deki kardeşlerimizi bu bayramda unutmayın"

Yapılacak bağışlar içerisinde Gazze vurgusu yapan Ünsal, hayırseverlerden Gazze konusunda daha duyarlı olmalarını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"İki yıldır siyonist israil zulmü, Gazze üzerinde her geçen gün artarak devam etmektedir. Her gün Gazze'nin çığlıklarıyla uyanıyoruz. Gazze’de her gün çocuklar ve kadınlar katledilmektedir. Gazze’nin maddi ve manevi ihtiyaçları çok fazla. Yetimler Vakfı olarak bu zulüm başladığı ilk günden itibaren sessiz kalmayarak, imkânlarımız dâhilinde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalarımızı yürüttük. Gazze’deki çalışmalarımızı devam ettireceğiz; oradaki bu zulüm bitene kadar kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız."

Ünsal, "Kurban Bayramı’nda da Gazzeli kardeşlerimizi yalnız bırakmak olmaz. Hayırseverlerimiz, Gazze konusunda duyarlı olmalılar. Bu bayramda Filistin ve Gazze için kurban çalışmalarımız olacak. Filistin ve Gazze için topladığımız kurban bağışlarının kesimlerini temsilcilerimizle birlikte Mısır’da gerçekleştireceğiz. Kestiğimiz kurbanları konserve haline getirip Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Gazze’deki kardeşlerimizin kurban bağışlarımıza ihtiyaçları var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

AB'den nadir toprak elementleri kararı

Trump'ın Asya turundaki ilk durağı Kuala Lumpur

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da bir dizi programlara katıldı

Muğla’da 74 düzensiz göçmen yakalandı

Cami tuvaleti önündeki çanta ve benzin paniğe neden oldu

Muslu: Sosyal medya ve internet oyun bağımlılığı insanların yaşamlarını ciddi anlamda tehdit ediyor

Malatya'da uyuşturucudan 1 tutuklama

Siyonist rejim ordusu ateşkes dinlemiyor: Gazze'de sivil araca saldırı

Eurofighter sürecinde Ankara'ya iki kritik ziyaret

Sinir krizi geçiren şahıs çevredekilere saldırdı: 1 yaralı

Muğla açıklarında 46 düzensiz göçmen kurtarıldı

Almanya'dan nükleer santral kararı

İrlanda cumhurbaşkanlığı seçimlerini Connolly kazandı

Pakistan ile Afganistan ateşkes müzakereleri İstanbul'da

Artvin'de zincirleme kaza: 4 yaralı

ENKS Temsilcisi Muhammed: Kürtler haklarını elde etmezlerse Orta Doğu'da barış ve istikrar olmaz

Gürcistan'da uranyum kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Dr. Qedir Ali: Türkiye'deki sürecin Irak Kürdistanı'na da birçok olumlu etkisi var

Yahudi çeteler Filistinlilere saldırmaya ve mülklerini ateşe vermeye devam ediyor

Kamuoyu araştırmacısı Kulat: HÜDA PAR Meclis'te bu sürecin bir yere kadar sigortası durumunda

UAEA’nın İran nükleer anlaşması hakkında rapor verme yetkisi sona erdi

e-YDS 2025/11 sonuçları açıklandı

Adana’da ulaşım ücretlerine zam: Yeni tarife 1 Kasım’da yürürlüğe girecek

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aslan: Ana dilin önündeki tüm engeller kaldırılmalı

Esenyurt’ta başlayan kan davası, Siirtli alimin girişimiyle barışla sonuçlandı

Yazar Tan: Eski Meclis zabıtlarında Kürtlerin haklarına dair hiçbir talep yok

Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı

Mardin'de lise öğrencilerinden Gazze yararına kermes ve sergi

Batman'da seyir halindeki minibüste yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB'den nadir toprak elementleri kararı

Trump'ın Asya turundaki ilk durağı Kuala Lumpur

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da bir dizi programlara katıldı

Muğla’da 74 düzensiz göçmen yakalandı

Cami tuvaleti önündeki çanta ve benzin paniğe neden oldu

Muslu: Sosyal medya ve internet oyun bağımlılığı insanların yaşamlarını ciddi anlamda tehdit ediyor

Malatya'da uyuşturucudan 1 tutuklama