• BIST 100

    11278,00%0,35
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    49,62% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5748,84% -0,32
  • Ç. ALTIN

    9285,20% 0,05

Yetimler Vakfı: Yetim ve öksüzlerin sofralarını etsiz bırakmayalım

30 Mayıs 2025, Cuma 17:16
30 Mayıs 2025, Cuma 17:16
Yetimler Vakfı: Yetim ve öksüzlerin sofralarını etsiz bırakmayalım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban bağışı çalışmalarını hızlandıran Yetimler Vakfı, yurtiçi ve yurtdışında yapacakları kurban eti faaliyeti için bağış kabulüne devam ediyor.

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle çalışmalarını hızlandırdı.

Yetimler Vakfı, Türkiye'deki yardım çalışmalarının yanı sıra Gazze başta olmak üzere yurtdışında da on binlerce ihtiyaç sahibi aileye umut olma yolunda ilerlerken hayırseverler ile mazlumlar arasında köprü işlevini görmeye devam ediyor.

Cemil Cahit Ünsal

Kurban Bayramı'nda kurban bağışı alanında çalışmalarını hızlandıklarını belirten Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekerek bu yılki hedeflerinin geçmiş dönemlere nispeten daha fazla aileye ulaşmak olduğunu ifade etti.

İyilik hareketi olan Yetimler Vakfı yardım kuruluşunun birçok alanda hizmetleri olduğunu hatırlatan Ünsal, "Yetimler Vakfı olarak yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerimiz mevcuttur. Yapılan faaliyetlerden biri de Kurban Bayramı'nda kurban bağışlarını alıp yetim ve öksüz ailelerin sofralarına ulaştırmaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yetimler Vakfı olarak Kurban Bayramı'na bir ay kala çalışmalarımıza başladık. Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı ve kurban çalışmalarımıza hem yurtiçinde hem de yurtdışında hız verdik." ifadelerini kullandı.

"Hayırseverlerimizin destekleri oranında daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşabiliriz"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda on binlerce aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Ünsal, ihtiyaç sahibi ailelerin geçen yıllara oranla daha fazla olduğunu dile getirerek hayırseverlerin bağışlarını artırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Toplamda 11 ülkede kurban faaliyetlerinde bulunacaklarını belirten Ünsal, "Kestiğimiz bütün kurbanlarımızı yurt dışında da yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Temsilcilerimiz, yurt dışındaki faaliyetlerimiz için tüm hazırlıklarını tamamlamak üzere. Aynı şekilde yurt içinde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde de kurban faaliyetlerimiz olacak. Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmışken bu konuda hayırseverlerimize buradan bir çağrıda bulunuyoruz, bağışlarını artırsınlar. Onların yapacakları yardımlarla daha fazla yetim, öksüz ve mağdur ailelere ulaşacak, bayramı yaşatmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Ünsal, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda binlerce aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl bize başvuran ailelerimizin sayısı, geçen yıllara oranla daha fazla. Bunu göz önüne alarak hayırseverlerimiz de bağışlarını artırmalı. Kurban, Allah’a yakınlaşmak. Kurban ibadeti, Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail’in teslimiyet ve fedakârlığını temsil etmektedir. Kurban ibadetiyle hem Allah’a yakınlaşacağız hem de yetim ve öksüzleri sevindireceğiz." diye belirtti.

"Gazze’deki kardeşlerimizi bu bayramda unutmayın"

Yapılacak bağışlar içerisinde Gazze vurgusu yapan Ünsal, hayırseverlerden Gazze konusunda daha duyarlı olmalarını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"İki yıldır siyonist israil zulmü, Gazze üzerinde her geçen gün artarak devam etmektedir. Her gün Gazze'nin çığlıklarıyla uyanıyoruz. Gazze’de her gün çocuklar ve kadınlar katledilmektedir. Gazze’nin maddi ve manevi ihtiyaçları çok fazla. Yetimler Vakfı olarak bu zulüm başladığı ilk günden itibaren sessiz kalmayarak, imkânlarımız dâhilinde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalarımızı yürüttük. Gazze’deki çalışmalarımızı devam ettireceğiz; oradaki bu zulüm bitene kadar kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız."

Ünsal, "Kurban Bayramı’nda da Gazzeli kardeşlerimizi yalnız bırakmak olmaz. Hayırseverlerimiz, Gazze konusunda duyarlı olmalılar. Bu bayramda Filistin ve Gazze için kurban çalışmalarımız olacak. Filistin ve Gazze için topladığımız kurban bağışlarının kesimlerini temsilcilerimizle birlikte Mısır’da gerçekleştireceğiz. Kestiğimiz kurbanları konserve haline getirip Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Gazze’deki kardeşlerimizin kurban bağışlarımıza ihtiyaçları var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Doç. Dr. Tolga Şahin: Her karın ağrısı huzursuz bağırsak sendromu değildir!

Kurtulmuş: Bu coğrafyada Türklerin, Kürtlerin, Arapların bir arada kardeşçe yaşamaları mümkündür

İzmir’de su kesintisi artık her gün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Adana'da dereye düşen 12 yaşındaki çocuk kayboldu

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı yapıldı

Kırklareli’de avlanabilir asgari boyun altında olan 3 ton istavrit yakalandı

İstanbul'da siyer yarışmasına yoğun ilgi

Battalgazi’de gençlik çalışmaları öğrencilerle istişare edildi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin yaptığı anlaşmalar hukuksuzdur

Şanlıurfa’da “O'nu Oku O'nu Yaşa” Siyer yarışmasına yoğun ilgi

Psikolog İlhan: Toplumsal gerilim artıyor çünkü yalnızlaşıyoruz

Bakan Şimşek: Emek yoğun sektörlere destek artacak

Bingöl Valisi Usta’dan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’a ziyaret gerçekleştirecek

ANFİDAP: Gazze, insan haklarının çöktüğü yer

Siirt’te güvenlik güçlerine 68 yeni araç teslim edildi

Müftü Bekiroğlu: İslam, insan haklarını 1500 yıl önce garanti altına aldı

STK'lardan ortak açıklama: İnsan haklarına ilişkin çifte standartlar sona ermeli

Batman'da internet kafeler denetlendi

Şanlıurfa’da ambulansta doğum

Siyonist zindanlarda esirler örtüsüz, ilaçsız ve ölümcül soğukla baş başa

Yetimler Vakfı'ndan yetim ailelere odun yardımı

Batman'da umre yolcularına hazırlık semineri

Kur'an kursu öğretmenlerine ilk yardım farkındalık eğitimi

Gazze Belediyesi: Bölgeye ivedilikle çadır, ekipman ve insani malzeme girişi sağlanmalı

BESO Başkanı Çiftçi'den mülk sahiplerine kira çağrısı

Soğuk havalar balık tezgahlarını canlandırdı

Malatya'da "Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

Batman'da sera organize tarım bölgesi için kritik ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doç. Dr. Tolga Şahin: Her karın ağrısı huzursuz bağırsak sendromu değildir!

Kurtulmuş: Bu coğrafyada Türklerin, Kürtlerin, Arapların bir arada kardeşçe yaşamaları mümkündür

İzmir’de su kesintisi artık her gün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Adana'da dereye düşen 12 yaşındaki çocuk kayboldu

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı yapıldı

Kırklareli’de avlanabilir asgari boyun altında olan 3 ton istavrit yakalandı